Evropská Fa konference výměny kultivačních zkušeností 2022: Moje cesty po európskych mestách kvôli pomoci Shen Yun (2. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

1. část: https://cz.clearharmony.net/articles/a111380-Evropska-Fa-konference-vymeny-kultivacnich-zkusenosti-2022-Moje-cesty-po-europskych-mestach-kvoli-pomoci-Shen-Yun-1-cast.html

Paríž (Francúzsko)

Počas prvých dní nového roka som mala ďalší sen. Namiesto môjho mesta som letela do Paríža. Pri odchode z letiska som sa vydala opačným smerom ako ostatní cestujúci. Keď som prechádzala krátkym úsekom uličky, skončila som v suteréne nejakej starodávnej budovy a bolo mi to tam povedomé. Ukázalo sa, že je to opera. V tomto divadle som stretla tanečníkov a hudobníkov a uvedomila si, že súbor Shen Yun je teraz v tomto divadle. Oslovil ma zástupca divadla, aby mi spravil prehliadku. Keď som v diaľke prechádzala chodbami a sálami, videla som, ako sa umelci pred vystúpením rozcvičovali, a tiež som pri služobnom vchode a pri javisku videla známe tváre praktizujúcich, ktorí niesli kufre s vybavením, kulisami a kostýmami. A bol tam aj Majster. V bufete ma pohostili čajom. Bola som taká šťastná, že som sa na chvíľu dostala do rozprávky a spoznala toľkých milých ľudí. Po predstavení, keď som vyšla na ulicu, som stretla svoju sestru s jej manželom, ktorí tiež omylom prileteli do Paríža namiesto do svojho mesta. V tom istom sne som si pomyslela, že toto je úžasná príležitosť dostať sa do Paríža a aké dôležité je ísť na predstavenie. Zrazu sa mi v rukách objavili lístky.

Na druhý deň sme si volali so sestrou a zablahoželali si k novoročným sviatkom a ona mi povedala: „Chcem si kúpiť lístky na Shen Yun. Dostali sme poštou brožúru a videla som plagát.“ Na pár sekúnd som sa zastavila, spomenula si na sen z predošlého dňa a uvedomila si, že Majster mi už po niekoľkýkrát dáva náznaky a podporu, aby som sa mohla postarať o príbuzných, ktorí chcú vidieť Shen Yun. Ale v tom čase som nevedela, ako to spraviť.

Na jar, keď som už bola so sestrou v Európe, som sa jej spýtala: „Kedy a kde by si chcela vidieť predstavenie Shen Yun? V súčasnosti majú turné v mnohých krajinách a mestách.“ Spýtala sa: „Bude predstavenie v Luxembursku?“ Pri pohľade na harmonogram som nenašla predstavenia v tejto krajine. A tak si vybrala Paríž. Mesiac pred predstavením som kúpila lístky a rezervovali sme si hotel. Požiadala som ju, aby zabezpečila lístky na vlak.

Deň pred odchodom som prišla k nim domov, aby sme mohli ísť na predstavenie spolu. Bol voľný deň, všetky lístky na vlak boli vypredané, v predaji zostali len drahé lístky. Pochopila som, že pre nich aj pre mňa tu budú skúšky. Tiež som pochopila, že vždy existuje východisko z akejkoľvek situácie, hlavnou vecou je zachovať si čo najspravodlivejšie srdce. Bola tam skúška zisku, prefíkanosti a čistoty ich sŕdc. V pokladni železničnej stanice boli lístky na obedný čas, akurát by sme mohli prísť na začiatok predstavenia. Ale moja sestra nechcela prísť tak neskoro. V tom momente sa pridal aj jej manžel. Nechápal, ako je možné kúpiť lístky na divadlo, rezervovať hotel, kúpiť lístky na prehliadku Versailles, ale nekúpiť si lístky na hlavný vlak do Paríža. Pochopila som, že to bola prekážka a zároveň sme boli v procese kultivácie.

Boli sme autom a vedela som, že ísť autom by bolo najlepšie riešenie. Ale neboli na to veľmi pripravení. Sestrin manžel prišiel s nápadom ísť do susedného mesta vo Francúzsku a pokúsiť sa tam nájsť lístky so skorším odchodom. Keď sme prišli do toho mesta, našli sme lístky na skorší vlak, ale cena bola veľmi vysoká. Moja sestra sa rozhodla, že skúsi ísť ako utečenec z Ukrajiny, aby neplatila cenu lístka. To ma trochu znepokojilo, keďže odišla žiť do Európy pred vojnou, a bolo by to nečestné. Najmä keď sme išli na také posvätné miesto, s takýmito nevhodnými činmi je to jednoducho neprijateľné. V duchu som sa obrátila na Majstra: „Čo by sme mali robiť, pretože to nie je pravdivé? Majster, prosím, povedzte mi, čo máme spraviť?“ A zrazu sestrin manžel povedal: „Poďme autom, to je najlepšie riešenie, pre nás to je v poriadku.“ Poďakovala som Majstrovi, že sa situácia tak rýchlo vyriešila.

Majster povedal:

„Učeníci Dafa nie sú jediní, ktorí praktizujú kultiváciu, ľudské bytosti sú v tom tiež. Sú tiež zoceľovaní. Vo svojom živote, v práci a v rôznych prostrediach, pri problémoch, s ktorými sa stretnú, v myšlienkach, ktoré majú, až po ich činy – vo všetkom robia svoje voľby, uprostred zápasu medzi dobrom a zlom robia voľby, ktoré určia ich budúce pozície.“ (Vyučovanie Fa vo Washingtone D. C., USA, 21. 6. 2018)

Pred predstavením mojej sestre veľmi očerveneli oči, jej manžela začala bolieť hlava a ja som si uvedomila, že sa začali čistiť. Vysielala som spravodlivé myšlienky. Pozreli sme si celé predstavenie, boli veľmi šťastní a vďační, že naň prišli a všetko sa im páčilo. Keď sme sa vrátili domov, pochopili, že cesta nie je až taká náročná, a že cesta autom bolo správne riešenie. O ceste na predstavenie povedali aj svojim priateľom, známym a príbuzným.

Majster povedal:

„Keď poviete svojim priateľom, že niečo je dobré, vedia, že to myslíte vážne. A to isté platí pre niečo, čo poviete svojej rodine. Takže ľudia veria tomu, čo bolo povedané. Reklama nemôže dosiahnuť takýto účinok. Takže počet ľudí, ktorí chcú vidieť Shen Yun, neustále rastie.“ (Vyučovanie Fa na Fa konferencii v New Yorku, 17. 5. 2019)

Všetko to bolo veľmi nezvyčajné a veľkolepé. Táto situácia ma opäť inšpirovala a pripomenula mi, že Majstrovi učeníci majú nadprirodzené schopnosti na veľmi jemnej úrovni a ľudia v našej blízkosti, príbuzní, kolegovia, priatelia a susedia, všetci majú šancu byť spasení. Hlavnou vecou je pamätať si a pochopiť každý náznak od Majstra a žiť s vierou v Dafa a Majstra, pomáhať vnímajúcim bytostiam, podať im ruku a viesť ich na spravodlivú cestu.

Bregenz (Rakúsko) a Švajčiarsko

Pár dní po výlete do Paríža som dostala správu, že v Bregenzi potrebujú pomoc s distribúciou brožúr. Bola som voľná a hneď som tam išla. V ten istý večer sme boli s ďalším praktizujúcim v divadle v Bregenzi a rozdávali sme brožúry návštevníkom divadla. Premýšľala som, akým jazykom sa s nimi dorozumieť, pretože väčšinou všetci hovorili po nemecky. Jeden praktizujúci mi povedal, že môžem rozdávať brožúry a hovoriť po anglicky, že to nie je problém, pretože súbor pochádza zo Spojených štátov a pre mnohých obyvateľov je v poriadku, že pochádzame z inej krajiny, takže sa nemám báť, bude to pre nich zrozumiteľné, najmä keď sú brožúry v nemčine.

A bolo to naozaj tak. Brožúry som rozdávala nonstop. Návštevníci divadla boli väčšinou dospelí a cítila som z nich hojnosť cnosti a v ich očiach som videla radosť. Boli mi takí známi a blízki, nikdy som nepocítila takú vďačnosť a očakávanie od ľudí, ktorí odo mňa dostali brožúru Shen Yun. Pochopila som, že ak títo ľudia z nejakého dôvodu nestihnú navštíviť predstavenie tentoraz, určite prídu nabudúce. (Trochu ma prekvapilo, že v mnohých európskych mestách, kde sa koná vystúpenie Shen Yun, nie sú z nejakého dôvodu plagáty s miestami predstavení, tento nástroj je veľmi efektívny pre mnohých návštevníkov divadla a dokonca aj pre turistov, ktorí sú dočasne v tomto meste a sú v blízkosti divadla, môžu tam nájsť predstavenie, ktoré ich zaujíma, a dokonca zostať o deň dlhšie, aby ho videli. Viem to z vlastnej skúsenosti, keďže sama pôsobím v oblasti divadla a kina už dlhé roky.)

Nasledujúce ráno sme sa dohodli, že potrebujeme doručiť brožúry na konkrétne adresy v malom meste vo Švajčiarsku. Robila som to po prvýkrát. Mala som v rukách mapu s adresami, ale keďže som túto oblasť ešte nepoznala, musela som si zapamätať domy a ulice, aby som sa nemusela vracať v ďalšom kole. V týchto dňoch bolo vonku veľmi horúco. Ale teplo a únavu som necítila, brožúry som niesla s veľkou radosťou a vďakou. Do každej schránky, do ktorej som dala brožúru, som potichu povedala: „Falun Dafa Hao. Zhen, Shan, Ren Hao. To je to, čo hľadáte, čakáme vás na vystúpení.“ Počas týchto dvoch dní sme rozdali množstvo materiálov.

Som veľmi vďačná praktizujúcim, ktorí ma nasmerovali tam, kde bola potrebná podpora. Očividne tam na mňa čakali predurčení ľudia.

Tentoraz som bola pridelená do kuchyne, presne tam, kde práca prebieha takmer nepretržite a musíte byť veľmi pokojní a oddaní tejto práci. A čistí ako jadeit.

Obliekla som si uniformu, prezliekla som sa a išla som za praktizujúcou prevziať úlohy. Bolo potrebné vypočuť si úlohu a bezpodmienečne ju splniť.

Pridalo sa k nám niekoľko ďalších praktizujúcich z Ukrajiny. Bolo pre nás jednoduchšie koordinovať sa medzi sebou a pravidelne sme si vymieňali skúsenosti a pochopenia o sebazlepšovaní. Pomáhalo nám to byť „v pohode“. Ale v určitom bode som cítila, že sme sa veľmi odlišovali v našom správaní v porovnaní s ostatnými praktizujúcimi z Číny a z Európy. Cítila som sa trochu nepríjemne a začala som pracovať na odstránení túžby predvádzať sa, pocitov radosti a stavu porovnávania a hodnotenia „kto z nás je lepší a kto horší“. Cítila som, že energia v energetickom poli našich praktizujúcich nebola úplne spravodlivá.

Pomáhali sme v kuchyni so všetkým. Krájali sme zeleninu, ovocie, ale aj iné jedlá a pomáhali sme s prípravou cesta na dezert. Veľmi často bolo potrebné umývať a utierať riad ručne. Striedali sme sa medzi sebou a v skutočnosti som sa necítila ani veľmi unavená. Niekedy mi bolo horúco a chcela som ísť na pár minút na čerstvý vzduch.

Na druhý deň sa k nám pridala ďalšia praktizujúca zo Švajčiarska. Ako som pochopila, dostala úlohu krájať ovocie. Zrazu pred obedom za mnou prišiel jeden praktizujúci, ktorý sledoval čas a pripravenosť jedál a spýtal sa: „Je všetko ovocie nakrájané a hotové?“ Na čo som odpovedala: „Áno.“ A potom som si uvedomila, že som sa príliš poponáhľala s takou sebavedomou odpoveďou. Rozhodla som sa ísť do miestnosti, kde bolo ovocie a skontrolovať, aké druhy ovocia sú k dispozícii. Videla som, že bol nakrájaný iba melón. Oslovila som praktizujúcu z bufetu, aby som ju informovala a ozrejmila si, čo ešte treba nakrájať. Keď nám dala zoznam ovocia, rýchlo sme ho pripravili na krájanie, a keď sme ho nakrájali a dali na podnosy, prišiel za nami praktizujúci a spýtal sa, či je všetko v poriadku a či je ovocie pripravené na obed.

V tej chvíli nastal zaujímavý dialóg o jine a jangu. Zistili sme, že plody na podnose majú všetky žltú farbu v rôznych odtieňoch. Iný praktizujúci začal zdieľať pochopenie, že je dôležité vyvažovať jin a jang a držať sa zlatej strednej cesty. Upozornil ma na to, že veľa žltej je farbou jangu. Spýtal sa, či máme viac ovocia na spestrenie farby a chutí. V tej chvíli som cítila, že Majster mi cez jeho ústa pomáha venovať pozornosť jinu a jangu. Uvedomila som si, že keď mi bol ukázaný tento obraz, znamená to, že mám viac jangu ako jinu a je dôležité držať sa zlatej strednej cesty, od detailov, až k čoraz väčším skutkom a okolnostiam. Po tejto situácii som pocítila veľkú ľútosť nad sebou, že pracujem prvýkrát v kuchyni, prišla som pomôcť a mám pred sebou veľké úlohy, no nebola som pripravená prevziať zodpovednosť a rozhodovať o tom, aké ovocie by tam malo byť, v akom množstve a ako sa má podávať. Bola som pripravená pomôcť a naučiť sa to.

Objavila som tieto emócie sebaľútosti, ako aj odsudzovania a obviňovania a uvedomila som si, že nie sú spravodlivé. Potrebovala som zmeniť smerovanie svojich myšlienok a očistiť sa od toho všetkého. Kým som bola v procese zlepšovania svojho charakteru, nevšimla som si, ako vietnamská praktizujúca ticho pristúpila k stolu a začala rýchlo krájať ovocie rôznych farieb a chutí. Pridala som sa k nej na pomoc a v priebehu desiatich až pätnástich minút boli podnosy krásne a harmonicky ozdobené. Pochopila som princíp, ako robiť veci bezpodmienečne a potichu.

Majster povedal:

„Všetky z mnohých úžasných vecí, ktoré robíte v procese potvrdzovania Fa, sa zapisujú do tejto kapitoly histórie vesmíru, a nemôže sa stať, že by sa zabudlo na čokoľvek ohľadom čo i len jedného učeníka. Avšak ak sa zameriate na povrchové, bežné ľudské veci, potom ste pripútaný a používate ľudské myslenie. Neprikladajte váhu takým veciam. Ak dokážete potichu doplniť to, čo ste si všimli, že chýba, potichu spraviť dobre to, čo by ste mali robiť a potichu spraviť dobre niečo, čo podľa vás nebolo spravené úplne ideálne, potom veľké množstvo bohov vo vesmíre bude mať voči vám veľký obdiv a budú hovoriť, že tento človek je jednoducho výnimočný. Iba robenie vecí takýmto spôsobom sa počíta za to, čo by učeníci Dafa mali robiť.“ (Vykročte opäť energicky vpred, Washington, D. C., 24. 7. 2010)

Po tejto ceste som si uvedomila, že to bolo päť šťastných dní, naplnených všetkými druhmi skúšok, povznesenia, múdrosti, podpory, nových stretnutí s ostatnými praktizujúcimi a vnímajúcimi bytosťami, ktoré čakali mnoho miliónov rokov, aby sa dozvedeli o Dafa.

Ďakujem Majster za túto skvelú príležitosť pretaviť rozprávkové sny do rozprávkovej reality. Ďakujem praktizujúci, že ste mi dôverovali pri spoločnej práci Dafa. Ďakujem všetkým za vypočutie si tejto skúsenosti.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.