Evropská Fa konference výměny kultivačních zkušeností 2022: Moje cesty po európskych mestách kvôli pomoci Shen Yun (1. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Vážený milosrdný Majster! Drahí praktizujúci!

Som praktizujúca Falun Dafa z Ukrajiny. Chcela by som sa s vami podeliť o svoje kultivačné skúsenosti od začiatku tohto roka, bolo to úžasné v snoch i v skutočnosti.

List o Shen Yune pre prezidenta Ukrajiny

V prvých dňoch nového roka som na webovej stránke Shen Yun videla, koľko predstavení bude v rôznych mestách a krajinách Európy. Bola som veľmi šťastná a chcela som pozvať svojich známych a priateľov z týchto miest na predstavenie a tiež prísť aspoň na nejaký čas do jednej alebo viacerých krajín pomôcť Majstrovi pri organizovaní. Ale v tej chvíli som pochopila, že kvôli Covid obmedzeniam to pravdepodobne nevyjde, keďže sme neboli očkovaní a neustále tu boli rôzne nepredvídateľné pravidlá.

Jedného rána som zdieľala s manželom svoje pochopenie ohľadne toho, že cítim dôležitosť ísť do Európy a aké dobré by bolo, keby sa všetky obmedzenia čo najskôr zrušili, čím by ľudia mohli voľne navštevovať divadlá, prichádzať z iných krajín a miest a nemyslieť na nič iné. Keď som dorozprávala, pozreli sme sa na seba, usmiali sme sa a povedali: „A možno to tak bude.“ A spoločne sme nahlas povedali: „Nech ide všetko len podľa Majstrových usporiadaní.“

V tom istom čase jeden praktizujúci z Kyjeva napísal do nášho skupinového chatu, že si objednal kalendáre Shen Yun na rok 2022. Zrazu mi v hlave prebleskla myšlienka: „Aké by bolo pekné dať nášmu prezidentovi veľký nástenný kalendár Shen Yun na čínsky Nový rok, napísať mu zo srdca úprimnú správu a poslať krátky popis o Shen Yun.“ Želali sme mu, aby otvoril kalendár v týchto najťažších dňoch a bol naplnený kúzlom a teplom Shen Yun. Jeho narodeniny a Nový rok sú takmer v rovnaký dátum a vyšlo to veľmi harmonicky. V tejto dôležitej veci mi pomohli viacerí praktizujúci. Napísali list a dohodli sa s koordinátorom, pripravili podporné materiály a všetko sme to poslali prezidentovi.

Rozhodli sme sa poslať podobné listy o Shen Yune tiež niekoľkým ďalším dôležitým ľuďom v našej krajine. Cítila som, že to bola jedna z dôležitých úloh v tejto fáze a bola čiastočne dokončená. O pár týždňov sme z prezidentskej kancelárie dostali odpoveď – poďakovanie za dar a podporu. O pár týždňov neskôr vypukla vojna na Ukrajine.

Krátko pred vojnou, pred čínskym Novým rokom, som mala sen, že v USA malo byť veľké stretnutie Shen Yun a čakalo tam na nás veľa praktizujúcich a Majster. S manželom sme si pomaly balili veci, no cítila som, že vo vzduchu je trochu napätia a hovorila som si, že sa treba ponáhľať. Vo sne som o tom hovorila manželovi. Aj on sa tak cítil, ale niečo nás počas príprav rozptyľovalo, hlavne mňa. A zrazu som v telefóne videla správu, že Majster za nami poslal dvoch tanečníkov a tí už čakali pod vchodom nášho domu. Po tejto správe som vytriezvela a rýchlo sme si zbalili batožinu a išli dole k autu. Potom sme sa všetci spolu odviezli na miesto stretnutia a ja som sa zobudila. Uvedomila som si, že to bol dôležitý náznak od Majstra, a že na nás čakajú dôležité veci ohľadne Dafa, súvisiace so Shen Yun.

Odlet do Európy

Po nejakom čase som musela ísť ešte s jedným praktizujúcim do Európy. Krátko pred odchodom, keď som cez deň vysielala spravodlivé myšlienky, som cítila, že v tom čase potrebujem byť v Európe a tá myšlienka ma neopustila po niekoľko hodín. V ten istý deň som sa s manželom rozprávala o mojej ceste do zahraničia. (Spomenuli sme si na sen s tanečníkmi Shen Yun, ktorí po nás prišli.) Boli sme pätnásť minút od hraníc, vonku bola zima, počasie chladné. Zbalila som si malý kufor a ruksak, ako aj všetky potrebné veci, knihy Dafa, materiály, lotosové kvety a vizitky pre detský projekt Dafa „Lotosová rozprávka“.

Boli to prvé dni vojny. Kráčali sme k hraniciam a veľmi rýchlo sme prišli na rad. Keď sme prešli na európsku stranu, prvýkrát som stretla takých čistých, starostlivých a milosrdných ľudí. Išlo o dobrovoľníkov, ktorí pomáhali ľuďom utekajúcim pred vojnou. V tej chvíli sa mi zdalo, že sú to všetci praktizujúci, že len praktizujúci majú také otvorené srdcia a túžbu pomáhať druhým. Nechali sme im materiály o Dafa, za ktoré boli vďační a pozdravili nás v heshi. Bolo to nezvyčajne dojemné.

Nemala som dostatok skúseností s angličtinou a trochu som sa obávala, ako budem komunikovať s inými ľuďmi. Uvedomila som si, že sa netreba ničoho báť, idem s Majstrom a len podľa jeho usporiadaní. A naozaj to tak všetko bolo. Bolo to jednoduché a ľudia za nami chodili a pomáhali vždy, keď sme potrebovali pomoc.

Do cieľa sme cestovali vlakom a trvalo to jeden a pol, až dva dni. Prešli sme štyri krajiny a šesť miest.

Keď som odchádzala z Ukrajiny, prekvapilo ma, že som nemusela absolvovať testy na Covid, nemusela som sa na hraniciach preukazovať očkovacím pasom a navyše sme mali bezplatné cestovanie po celej Európe. Pomyslela som si, že to bolo určené na podporu občanov Ukrajiny, ktorí utekali pred vojnou, aby si zachránili život, a že je to dobrá príležitosť pre tieto vnímajúce bytosti vidieť Shen Yun v Európe. A pre nás je to podpora od Majstra, pretože môžeme slobodne a aktívnejšie pomáhať Shen Yun.

Len pár dní po príchode do Európy som išla k sestre, ktorá žije v Luxemburgu. Cítila som na tom mieste veľký tlak. Hľadala som v tejto krajine praktizujúcich, no žiadni tam neboli. Išla som sama do parku alebo na nábrežie robiť cvičenia, vysielala som spravodlivé myšlienky a študovala Fa on-line v skupine, ako aj sama. Po niekoľkých dňoch som odtiaľ chcela ujsť, pretože to bolo veľmi náročné psychicky aj fyzicky, tlak bol zo všetkých strán.

Keď som žila s manželom v Kyjeve, mali sme svoj obvyklý rozvrh pre prácu a Dafa veci, a keď som sa dostala do nového priestoru s novými podmienkami, s hlučným životným štýlom (napríklad televízor bol zapnutý naplno a boli tam správy v rôznych jazykoch, čo mi bránilo sústrediť sa na to hlavné a podstatné), veľa času som musela tráviť vonku, v parkoch, aby som zabezpečila svoje každodenné štúdium Fa. Uvedomila som si, že vonkajší obraz vzniká zo srdca a nastal čas zriecť sa mnohých vecí, pripútaností a predstáv. Začala som sa hlbšie zaoberať koreňom tohto problému a pochopila som jeden princíp – ak je vo mne hlboko uložený boj, rivalita a pocit závisti, znamená to, že tomu prikladám väčší význam a živím démonickú povahu svojou vzácnou energiou a vďaka všetkým týmto vonkajším prejavom mi ľudia, cez príbuzných a televízor ukázali, že aj keď som v pokojnej krajine, bijú ma tak tvrdo a bolestivo, že bomby, ktoré lietajú v nepokojnej oblasti, môžu byť oveľa pokojnejšie ako moje nevyčistené vnútorné záležitosti. Len čo som sa upokojila, moja sestra zjemnela a bola ústretovejšia, no ak som na mikroúrovni mala pocity povýšenosti alebo som o niekom premýšľala neúctivo, ihneď som videla zrkadlo s odrazom na tvárach mojich príbuzných. Uvedomila som si, že som bola zasypaná rôznymi vonkajšími nánosmi a obavami z budúcnosti, pravidelne sa u mňa prejavoval strach zo straty tváre a podozrievavosť, prečo som vlastne tu a nikto mi nerozumie. Prejavila sa moja sebaľútosť. Chýbali mi moje domáce podmienky a pohodlie.

Očividne pre mňa nastala chvíľa preverenia skutočnej pravdy a mojej vytrvalosti. Počas ťažkých a nepríjemných podmienok je každá myšlienka preverovaná, či je spravodlivá a oddaná, aká čistá som pred Dafa a Majstrom, pred ostatnými praktizujúcimi, s ktorými sme sa spojili, aby sme robili veľmi dôležité veci. Keď som si uvedomila, že je dôležité zapamätať si to hlavné a základné, že je tu Majster, je tu Dafa a všetko, čo mám, to všetko patrí Stvoriteľovi. A čo mi bude dané a čo je pre mňa usporiadané, to vie len on. Po týchto úvahách mnoho mydlových bublín prasklo, vonkajšie nánosy zmizli a zostal len základ Dafa a moje dôležité poslanie, ktoré tu mám naplniť so Stvoriteľom.

Majster povedal:

„Kultivácia závisí na vlastnom úsilí, zatiaľ čo premena kungu je uskutočňovaná majstrom.“ (Čuan Falun, Prvá lekcia, Prečo robenie kultivačných cvičení nezvyšuje kung)

Po chvíli mi zavolal jeden praktizujúci zo susednej krajiny, ktorý mi ponúkol podporu, možnosť prísť do ich mesta a stráviť nejaký čas s ostatnými praktizujúcimi. Uvedomila som si, že je to podpora od Majstra a odišla som k nim. Keď som prišla do prostredia rodín praktizujúcich Dafa s deťmi, cítila som sa vrúcne a ako doma. Cítila som spravodlivé energetické pole ešte hlbšie. Strávila som veľa času s deťmi praktizujúcich, a keď som sa s nimi rozprávala, pochopila som, koľko svetla a čistej energie v sebe mali. Pomohlo mi to tiež očistiť sa od nánosov dospelých, ktoré niekedy prekážajú pri vykonávaní jednoduchých a vznešených činov. Od tohto momentu začala moja aktívna pomoc pri účasti na projekte Shen Yun v Európe.

Na ceste do Európy sme zostali cez noc u jednej praktizujúcej. Zdieľala som s ňou, že môj príchod do Európy je kvôli pomoci Shen Yun, neprišla som sem ako utečenec, mám možnosť získať podporu na niekoľko mesiacov a pochopila som, že ak predložím dokumenty súčasne s toľkými ľuďmi, ktorí prišli, nebude ľahké a rýchle získať podporu, a to môže odviesť moju pozornosť a čas od toho, čo je dôležité a podstatné.

Ludwigsburg (Nemecko)

Prvým mestom s mojou účasťou bol Ludwigsburg v Nemecku.

Povedala som jednej miestnej praktizujúcej, že som pripravená byť tam, kde je potrebná pomoc. Nedostala som jednoznačnú odpoveď, a tak som sa vzdala všetkých očakávaní. Zrazu som od nej v noci dostala správu: „Môžeš byť zajtra podvečer v tom a tom meste?“ Samozrejme som si v mysli povedala: „Áno!“ Ale vzhľadom na to, že som sa stále celkom neorientovala v novom meste a v cestovnom poriadku, cítila som sa v niečom nepríjemne. No tieto myšlienky som okamžite odstránila, začala som si pozerať trasy vlakov a uvedomila som si, že to nie je ďaleko a je to v podstate jednoduché. Odpovedala som jej: „Zajtra popoludní tam budem.“

Keď som nastúpila do prvého vlaku, pocítila som prejavy chorobovej karmy, začala sa mi krútiť a bolieť ma hlava. Celú cestu som počúvala prednášku a vysielala som spravodlivé myšlienky. Keď som prišla do susedného mesta, cítila som sa o niečo lepšie. Bola som poslaná do jednej zo skupín, kde som pomáhala strážiť techniku v hľadisku.

Občas som opäť cítila tlak. A tak som vysielala spravodlivé myšlienky a táto lepkavá hmota bola očistená. Bolo dobré, že sme v našom tíme študovali Fa, počas prestávok sme robili cvičenia a vysielali spravodlivé myšlienky. Tá energia bola nezvyčajná.

Zároveň bol môj charakter skúšaný, či je spravodlivý. Keď som prvýkrát prišla do divadla a vstúpila do miestnosti, pocítila som niekoľko nepriateľských pohľadov mojím smerom. Neskôr sa ukázalo, že to boli praktizujúci, ktorí už dlho žili v Európe, ale prišli sem z postkomunistických krajín. Uvedomila som si, že súčasná situácia ohľadom vojny na Ukrajine odhalila mnoho rôznych druhov sŕdc a to ovplyvnilo aj mnohých praktizujúcich, ktorí neprerazili cez niektoré z ich starých nánosov a myšlienok. Uvedomila som si, že Majster mi ukázal odraz v zrkadle, že existuje pozitívna svetlá stránka, budhovská povaha, a stále neočistená stránka závisti a hnevu, ktorá je démonickou povahou.

Pochopila som, že nemusím s nikým riešiť veci, nemusím obhajovať svoj názor a nemusím reagovať na provokácie zvonku. Pomyslela som si, že to nie je dôvod, prečo som sem prišla, nechcem s nikým bojovať, ani sa potvrdzovať, ani sa stavať nad niekoho iného. To všetko je zbytočné, keďže dnešná doba je veľmi cenná a vzácna a je dôležité napĺňať sa len pozitívnou energiou a myšlienkami, zostať a byť skromná, zaobchádzať s každým citlivo. Najmä ak ide o praktizujúceho, ktorý teraz trpí nejakou časťou karmy alebo prechádza transformáciou, čo sa prejavuje vo forme ľudských emócií. Som Majstrovou učeníčkou, tento čas je mi daný, aby som s čistým srdcom a myšlienkami pomohla naplniť to najdôležitejšie a základné – spásu vnímajúcich bytostí. Ak sa k spoločnému telu pridá čo i len kvapka negativity, odrazí sa to na celom procese a vytvorí sa prekážka. Aby som sa nenechala strhnúť nejakým zasahovaním, neustále som počúvala audio prednášky Fa alebo hudbu Pudu.

Keď sa turné v tomto meste skončilo, všimla som si, ako sa praktizujúci, ktorí ma spočiatku vítali nepriateľským pohľadom, zmenili k lepšiemu. Keď som sa vracala vlakom, uvedomila som si, že som sa zlepšila a Majster mi dal príležitosť vidieť svoj očistený odraz v zrkadle. Ďakujem každému, kto tam bol a pomohol mi prejsť touto mimoriadnou cestou transformácie zo starého a špinavého na nové a čisté.

Graz (Rakúsko)

Ďalšie mesto, do ktorého som bola pozvaná pomáhať, bolo v Rakúsku. Praktizujúci z Nemecka povedal, že nie je dosť ľudí na pomoc v kuchyni. Keďže som s tým už mala skúsenosti, ale v inom smere, bolo to pre mňa trochu vzrušujúce. Celkom som nerozumela tomu, čo treba urobiť, ale bola som pripravená pracovať a robiť všetko potrebné.

Jedna praktizujúca, s ktorou sme bývali v dome, mi povedala, že kedysi pracovala v kuchyni a vravela: „Práca v kuchyni je veľmi ťažká. Vždy stojíš na nohách a na nič nie je čas.“ Nevystrašilo ma to. Ďalší praktizujúci, ktorí boli v bufetovom tíme, povedali, že by som mala pomôcť v divadle v bufete a nebude to nič ťažké, len mám utierať stoly, udržiavať ich čisté, vymieňať riad a všetko ostatné mi bude povedané.

Keď som sa priblížila k divadlu, dali mi špeciálnu uniformu. Bolo to veľmi slávnostné. Keď som si ju obliekla, cítila som, že teraz som v novej situácii s novou úlohou a som otvorená naučiť sa ju.

V tomto divadle sme dostali malú miestnosť, v ktorej boli pohodlne rozmiestnené stoly. Na tomto mieste jedával súbor Shen Yun. Snažila som sa splniť všetky požiadavky a priania koordinátorky. Boli sme tri praktizujúce a z času na čas nám pomohol ďalší. Všetko potrebné sme urobili jedným dychom a navzájom sme sa podporovali. Bolo potrebné neustále niečo robiť, bolo tam veľa práce, napríklad pripraviť nápoje, vziať a rozmiestniť nové jedlá na svoje miesta (v chladničke, na servírovacom stole), niektoré riady bolo potrebné umyť, vziať riad na obed a večeru, poukladať ich na stoly, doplniť to, čo sa minulo po obede alebo večeri. Stravu pre personál bolo potrebné zbierať samostatne do boxov. Všetko muselo byť vykonané rýchlo a načas, pričom sa to malo spraviť jednoducho, dostupne a flexibilne.

Pre mňa to bola obrovská skúsenosť, učila som sa od každej praktizujúcej a brala som si z nich príklad, ako spolu ľahko a s pozitívnou náladou komunikovali. Videla som, ako boli praktizujúci úplne oddaní svojej práci. Neustále sa objavovali nepredvídané okolnosti a všetko bolo treba robiť správne. Táto atmosféra ma inšpirovala a osvojila som si dôležité pozitívne veci ohľadom môjho charakteru. Keď vystali ťažké otázky, reakcia praktizujúcich bola, že všetko, čo nešlo – napraviť a potichu vyriešiť. Bolo treba dokončiť úlohu, neustúpiť ani nepovedať: „Neviem, ako to urobiť.“ Alebo: „Toto nie je moja zodpovednosť.“

Uvedomila som si, že všetky pocity sebaľútosti, sebaochraňovania a sebapotvrdzovania sú všetko zvyky zo starého vesmíru, ako aj reakcie typu: „Nemám s tým nič spoločné. Mám svoje úlohy.“ A že už im nechcem dovoliť byť v mojom vlastnom priestore a realite. Správny smer je myslieť na druhých, pomáhať im a vzájomne si porozumieť. Najistejším kľúčom je úplne sa zbaviť sebectva. Potom bude loď ľahko plávať a v novom vesmíre budú fungovať iba spravodlivé princípy.

Pokračování: https://cz.clearharmony.net/articles/a111381-Evropska-Fa-konference-vymeny-kultivacnich-zkusenosti-2022-Moje-cesty-po-europskych-mestach-kvoli-pomoci-Shen-Yun-2-cast.html


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.