Česko-slovenská Fa konference výměny kultivačních zkušeností 2022: Začiatky mojej kultivácie vo Falun Dafa

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktikujícího Falun Dafa ze Slovenska

Vážený Majster, vážení praktizujúci,

som starší praktizujúci Falun Dafa vietnamského pôvodu a žijem na Slovensku. Falun Dafa som začal praktizovať v januári 2021. Za tento krátky čas praktizovania nemám ešte veľa skúseností, no aj tak sa veľa vecí v mojom živote zmenilo a ja som šťastný, že mi Majster umožnil spoznať Falun Dafa.

Celé detstvo som bol vychovávaný svojimi rodičmi v tom duchu, aby som bol dobrým človekom a tým som sa snažil byť celé roky. Tak ako ostatní som chodil do školy, kde nás okrem iného učili o Darwinovej teórii a intenzívne nám vnucovali komunistické myslenie. Doma sme sa držali budhistických tradícií a zvykov.

Samozrejme, veľa vecí mi nikdy nebolo jasných, napríklad to, či ľudia pochádzajú z opíc, či sme všetci rovnakí – vo vykonávaní práce aj v hodnotení, aký je život po smrti, čo sa nachádza vo vesmíre atď.

Veľakrát som sa dlho díval na hviezdnu nočnú oblohu a premýšľal, čo je na tých hviezdach, prečo sú tak ďaleko od nás a prečo sú také tajomné. Príroda, život na zemi, všade a všetko funguje tak dokonalo a my prídeme len tak na svet, prežijeme šesťdesiat až deväťdesiat rokov nášho života, potom zomrieme a je koniec? Čo je za tým?

Veľa som čítal, začal som si kupovať knihy o náboženstvách, chodil som sa pozerať do chrámov, kostolov, mešít vo svete, vypytoval som sa mníchov aj farárov, no nepomohli mi, všetko stále nebolo jasné.

Asi okolo roku 2010 som videl vo Vietname ľudí cvičiť Falun Dafa a iné čchikungové cvičenia v parkoch a na uliciach. Na internete som zopár krát čítal články o Falun Dafa, no ostalo to pri tom.

Koncom roka 2020 som ochorel na Covid. Po chorobe prišla na moje pracovisko dievčina, moja bývala zamestnankyňa a povedala mi o Falun Dafa. Zapáčilo sa mi to. Dala mi odkaz na stránku, a ja som si vytlačil celú knihu Čuan Falun a začal som ju čítať. Zo začiatku som mal dojem, že je to znova niečo o náboženstve, podobne ako ostatné knihy, čo som čítal predtým, no čím ďalej som čítal, tým viac ma táto kniha zaujímala. A ani neviem ako a prečítal som ju celú. Nechápal som ale stále veľa pojmov, názvov, slov, mien a príbehov. Moja známa praktizujúca mi hovorila: „Ujo, treba ju prečítať viackrát a potom to bude jasnejšie. Ak chcete, ukážem vám ako sa to cvičí.“ Začal som knihu čítať pomalšie a tiež cvičiť.

Teraz, po vyše roku praktizovania je mi jasné, že tú vieru, cestu, otvorenú bránu, ktorú mi Majster ukázal, aby som sa mohol kultivovať a vrátiť sa domov, tam odkiaľ som pochádzal, to je niečo, čo som hľadal celý život. Majstrovi som za to nesmierne vďačný. I keď sa kultivujem iba krátko, už teraz som sa zmenil a za ten rok sa toho veľa udialo.

Majster mi očistil telo, môj vysoký tlak sa ustálil, bolesti ramena a kolien zmizli, zlepšuje sa mi tiež zrak a keď čítam Čuan Falun doma nepotrebujem okuliare. Hneď potom, ako som sa začal kultivovať, začala sa mi lúpať koža na dlaniach a chodidlách a stále ich mám hladké.

Zažil som aj zaujímavé veci, ako napríklad vo februári 2021, keď som sa okolo piatej ráno zobudil na zvuk áut pod oknom na ceste. Dlho som ich len počúval, nakoniec som vstal a išiel som sa na to pozrieť. Boli to tri poľské kamióny, ktoré sa chceli dostať na farmu povyše nás na kopci, no cesta bola ľadová ako zrkadlo. Díval som sa na nich asi desať minút. Nemohli sa posunúť vyššie, mnohokrát cúvali, išli dopredu, ale dostali sa iba nižšie. Chcel som im pomôcť a zavolať na farmu, no nevedel som číslo. Spomenul som si na deväť magických slov, vyslovil som ich a poprosil Majstra o pomoc. Na chvíľu som odišiel a keď som sa asi o tri minúty vrátil do spálne, vonku sa medzitým stal malý zázrak. Všetky autá sa dostali asi o dvesto metrov bližšie k farme. Pochopil som, že všetko to zariadil Majster. Bol som mu za to veľmi vďačný.

Od začiatku októbra roku 2021 som si dal záväzok, že budem vstávať o šiestej ráno na cvičenie. Budík som si nastavil na päť hodín a päťdesiat minút, ale nie vždy ma zobudil. Doma máme asi pätnásť ročnú mačku. Na začiatku mi chodila škriabať na dvere a skákala na kľučku a tým ma zobudila presne o šiestej hodine. Najprv som sa na ňu hneval, že ma vyrušovala, ale potom som prišiel na to, že to nebola náhoda a Majster mi chcel povedať, že nastavený časový systém treba dodržiavať. Teraz vstávam desať minút pred piatou na vysielanie spravodlivých myšlienok, urobím prvé cvičenie a o päť tridsať začínam čítať so skupinou online. Odvtedy ma už mačka budiť nechodí a keď sa pripravujem na cvičenie, automaticky odíde bez pripomenutia. Takých vecí som zažil veľa a viem, že to nebola náhoda.

Vzdal som sa pitia alkoholu, ktorý som mal predtým rád. Mal som vždy v kolektíve mladé ženy a moje správanie a komunikácia s nimi neboli niekedy kontrolované, teraz už ale viem, kde si dať hranice. Na Vianoce už nekupujem živých kaprov, iba mrazených v obchode. Tento rok budeme mať umelý stromček.

V problémových situáciách sa snažím správať podľa Pravdivosti, Súcitu a Znášanlivosti a vždy všetko dopadne dobre.

Majster mi ukázal cestu, dodal mi silu, aby som zdolal zasahovanie, zbavil sa všetkých pripútaností, karmy a zlepšil a zvýšil si svoj charakter a mohol sa nakoniec vrátiť k svojmu pôvodu.

Viem, že cesta k cieľu je dlhá a je na nej veľa prekážok, ale som odhodlaný dostať sa až na jej koniec s Majstrovou pomocou.

Ďakujem Majstrovi!

Všetkým spolupraktizujúcim prajem vytrvalosť a trpezlivosť v kultivácii.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.