7. Česko-slovenská Fa konference: Objasňovanie pravdy politikom (2. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

1. část: http://cz.clearharmony.net/articles/a110362-7-Cesko-slovenska-Fa-konference-Objasnovanie-pravdy-politikom-1-cast.html

Ďalšia vec, ktorá súvisí s oslovovaním politikov, je kontaktovanie európskych poslancov. Koncom roka sa vyskytla príležitosť osloviť ich ohľadom rezolúcie k odberom orgánov v čínskych väzeniach. Bola to veľmi rýchla akcia. V jeden týždeň ich bolo treba osloviť a na ďalší týždeň sa už malo hlasovať. V deň, keď prišiel e-mail od európskeho koordinátora so žiadosťou o to, aby sme oslovili našich europoslancov, som mal ešte veľa inej práce. Povedal som si však, že tomuto dám prioritu, aj keby som nemal stihnúť iné veci.

Náš Majster povedal:

„Učeník Dafa musí robiť všetko pevne, vložiť do toho svoje srdce, nebyť pripútaný k času a príliš veľa neuvažovať. Musíte sa čo najlepšie snažiť v tom, čo máte robiť, a potom to pôjde dobre.“ (Vyučovanie Fa na Medzinárodnom dni Falun Dafa, Vyučovanie Fa na konferencii Fa v New Yorku, 13. 5. 2014)

Každému europoslancovi som napísal e-mail a zatelefonoval. Bol som prekvapený, že viackrát sa stalo, že telefón zdvihol priamo poslanec či poslankyňa a vypočuli si ma. Najviac ma potešilo, že viac ako polovica našich europoslancov prisľúbila rezolúciu podporiť. Aj keď na záverečnom hlasovaní boli len dvaja, pričom tretí europoslanec bol medzi navrhovateľmi rezolúcie, ich hlasy prispeli ku schváleniu rezolúcie.

V rámci objasňovania pravdy poslancom sa v roku 2014 vyskytla príležitosť na návštevu lekára z Taiwanu a jeho stretnutie so slovenskými poslancami. S podporou spriatelených organizácií sa taktiež podarilo nájsť miesto na seminár s verejnosťou.

Na moje prekvapenie sa približne týždeň pred samotnou návštevou lekár ozval, že nebude môcť prísť, ale že namiesto seba pošle zástupcov, niekoľkých taiwanských lekárov z organizácie TAICOT (Taiwanska asociácia pre medzinárodný dohľad nad orgánovými transplantáciami). Bol som trochu sklamaný, lebo tento lekár bol významnejší a zdalo sa mi, že môže byť ťažšie vyvolať záujem médií či poslancov o stretnutie s nimi.

Spomenul som si na Majstrov Fa:

„Všetky trápenia, s ktorými sa stretáva praktizujúci medzi svetskými ľuďmi sú previerkami vytrvalosti a všetky pochvaly, ktorých sa mu dostane, sú skúškami.“ (Základy pre ďalší pokrok, Praktizujúci je s tým prirodzene spojený, 14. 1. 1996)

Naozaj to bola pre mňa skúška. Avšak nestratil som spravodlivé myšlienky, a namiesto toho som sa ešte viac sústredil na štúdium Fa a na to, aby moja myseľ bola čistá a spravodlivá.

O čo väčšie prekvapenie bolo, keď som sa asi 4 dni pred plánovanou návštevou dozvedel, že okrem lekárov bude na Slovensko môcť prísť aj David Matas a hovoriť o svojej správe o odberoch orgánov praktizujúcim Falun Gongu v čínskych väzeniach. Pocítil som, že ak má návšteva dopadnúť dobre, bude na nej musieť spolupracovať veľa praktizujúcich.

Spolu s praktizujúcou, ktorá mala jasné pochopenie toho, že spolupráca znamená osloviť čo najviac praktizujúcich, a že „robiť veci spolu“ je viac, ako „robiť veci sám“, sme oslovili ďalších praktizujúcich a hľadali spôsoby, ako zapojiť čo najviac ľudí.

Nápady tejto praktizujúcej som v minulosti len ťažko prijímal, rád som si robil veci „po svojom“, no tu som pochopil, že keď budem trvať na robení veci takýmto spôsobom, bude to mať za následok len konflikty medzi nami a výsledok bude neurčitý.

Pri príprave konceptu tlačovej správy pre médiá z môjho pôvodného konceptu nezostal kameň na kameni. Každá veta bola podrobená kritike dvoch praktizujúcich a slovo za slovom bola preformulovaná, a jej významy boli pozmenené. Bola to pre mňa ťažká skúška.

Spomenul som si na príbeh o Chan Sinovi z Čuan Faluna, ktorý sa preplazil pomedzi nohy miestneho bitkára. Dal som preč svoje názory a aj keď som si myslel, že ja by som to spravil inak, nedbal som na to a robil som veci podľa toho, ako chceli iní praktizujúci. Ukázalo sa, že výsledok bol veľmi dobrý.

Majster povedal:

„Ako si uvedomujete, pri mnohých projektoch, ktoré učeníci Dafa spustili s cieľom odporovať prenasledovaniu, objasňovať pravdu a zachraňovať vnímajúce bytosti, to, čo je najdôležitejšie je, že učeníci Dafa spolu dobre spolupracujú, a iba keď ľudia dobre spolupracujú, potom pôjdu veci dobre.“ (Učeníci Dafa musia študovať Fa, Vyučovanie Fa na Fa konferencii vo Washingtone, D. C., 16. 7. 2011)

Naozaj som bol v srdci vďačný nášmu Majstrovi, ako veci usporiadal. Naozaj stačí málo, dať bokom svoje vlastné názory, o ktorých si človek myslí, že sú najlepšie.

Takmer každý praktizujúci si našiel svoj diel práce – jedni oslovovali osobnosti, ďalší vyhľadávali kontakty, iní pomáhali s kontaktovaním médií.

Jeden príklad, ktorý hovorí sám za seba: Jedna praktizujúca mala pochopenie, že treba kontaktovať istú televíziu. Vedela však len, že tam robí jej známy. Nemala však veľa chuti kontaktovať ho. Len vďaka povzbudeniu od ostatných praktizujúcich ho nakoniec kontaktovala. Hoci jej ten známy dal nakoniec len všeobecnú adresu na istú reláciu, keď na ňu následne ďalšia praktizujúca zaslala všeobecnú tlačovú správu, z tej adresy už na druhý deň reportérka odpovedala, že o tému má záujem a že by rada spravila s pánom Matasom rozhovor. Daná televízia patrí medzi najsledovanejšie v krajine, rovnako aj relácia má vysokú sledovanosť. Vďaka reportérke, ktorá mala odvahu o tejto téme hovoriť, sa správa objavila aj v hlavných večerných správach.

Ďalšiemu praktizujúcemu sa podarilo dohodnúť rozhovor pána Matasa v najväčšom mienkotvornom denníku. Pán Matas sa spolu s taiwanskými lekármi stretol aj s poslancami Slovenskej Národnej Rady a porozprával im o odberoch orgánov, a tiež ich povzbudil k tomu, aby sa snažili o prijatie rezolúcie podľa odporúčania Európskeho parlamentu. Tiež sa uskutočnila panelová diskusia s verejnosťou, kde zazneli veľmi silné fakty ohľadne odoberania orgánov praktizujúcim.

Návšteva pána Matasa mala veľký dopad a mnoho ľudí sa pri tejto príležitosti mohlo dozvedieť pravdu. Len jedno prirovnanie – v tlačenom vydaní mienkotvorného denníka sme hľadali článok od reportéra, ktorý robil rozhovor s pánom Matasom, a nemohli sme ho nájsť. Hľadali sme nejaký malý článoček. Na naše prekvapenie však bol článok na pol strany, a odkaz na neho bol na prvej strane novín.

Táto situácia sa mi neskôr pripomenula, keď som študoval Majstrov Fa:

„Učeníci Dafa majú obrovský účinok na stav ľudských záležitostí tu na povrchu, pričom obrovská sila nápravy Fa sa neustále ženie napred a zlé faktory sú neustále ničené. Učeníci Dafa už nie sú jediní, ktorí vedia, čo je Dafa; ľudia vo svete sa začali znova o Dafa dozvedať.“ (Vyučovanie Fa na Medzinárodnom dni Falun Dafa, Vyučovanie Fa na konferencii Fa v New Yorku, 13. 5. 2014)

Viem, že naša cesta objasňovania pravdy sa ešte neskončila a zostáva ešte spraviť veľa, aby sa politici a aj ľudia v širšom rozsahu dozvedeli pravdu. Verím, že dobrou vzájomnou spoluprácou sa môžu podariť veľké prielomy.

Čo som uviedol je len moje osobné porozumenie, ak ste si všimli nejaké nedostatky, upozornite ma na ne prosím.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.