7. Česko-slovenská Fa konference: Objasňovanie pravdy politikom (1. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Učiteľ, milí praktizujúci.

Moje začiatky objasňovania pravdy politikom siahajú viac ako 10 rokov dozadu. Spolu s ďalšími praktizujúcimi sme písali listy poslancom Slovenskej Národnej Rady, aby sme im objasnili pravdu o prenasledovaní. Odozva nebola veľká, avšak mali sme dobrý pocit, že sa veľa ľudí dozvedelo pravdu.

Veľkým krokom v objasňovaní pravdy bola pre mňa skúsenosť jednej praktizujúcej z Českej republiky, ktorá vytrvalo žiadala o stretnutie s miestnym hajtmanom. Najprv ju odmietali, no keď v sebe odstránila predsudky a antipatie voči nemu a následne vysielala spravodlivé myšlienky na odstránenie všetkých elementov, ktoré bránia stretnutiu, z jeho kancelárie sa sami ozvali a navrhli stretnutie.

Povedal som si, že ani ja by som nemal podceňovať osobné stretnutia s politikmi, keďže sú to všetko bytosti, ktoré majú byť zachránené. Namiesto rozosielania nedávno vytlačenej brožúry o prenasledovaní Falun Gongu som si teda povedal, že sa pokúsim odovzdať ju čo najväčšiemu počtu poslancov osobne a popri tom im objasniť pravdu.

V kontakte s politikmi ma veľmi povzbudil Majstrov Fa:

„Ja sa nepozerám na nič okrem ľudského srdca. Vy by ste mali robiť to isté, keď objasňujete pravdu. Nemyslite si o ňom, že je to nejaká elitná postava a nevytvorte si pre seba ďalšiu mentálnu prekážku, akoby ste tam boli kvôli tomu, že ho žiadate o pomoc. Realita situácie je taká, že vy zachraňujete jeho a dávate mu šancu, aby si zvolil svoju budúcnosť. To je isté. Takže by ste mali považovať objasňovanie pravdy za hlavné pre zachraňovanie ľudí vo svete.“ (Vyučovanie Zákona na konferencii Dafa v Atlante, 29. 11. 2003)

Tieto Majstrove slová mi pomohli nájsť odvahu a spravodlivé myšlienky na prvý kontakt s politikmi. Ten zväčša nie je ľahký. Politici sú zaneprázdnení ľudia a ich asistenti sa snažia „strážiť“ ich pred verejnosťou. Zväčša som postupoval tak, že som politikovi najprv poslal e-mail o tom, že by som mu rád odovzdal brožúru o prenasledovaní. Potom som vysielal spravodlivé myšlienky, aby som odstránil elementy, ktoré by mohli do stretnutia zasahovať. Následne som telefonoval asistentom, na ktorých sa mi podarilo získať telefónne čísla.

Hoci som si spočiatku myslel, že bude ťažké spojiť sa s asistentom, často som mal opačný pocit, akoby čakali, kedy im zavolám a pýtali sa, čo môžu spraviť. Stávalo sa dokonca, že keď mi asistent nebral telefón pri prvom kontakte, ozval sa sám po nejakom čase s otázkou, prečo som mu volal.

Náš Majster povedal:

„Chcem tým povedať, aby ste sa vôbec netrápili nad tým, aká je realita dnešného ľudstva alebo ako divoké je zlo: Ľudia, ktorí prišli do tohto sveta na vás čakajú, aby ste ich spasili! Všetky nepriaznivé veci, ktoré sa objavili, sú skúškami pre učeníkov Dafa, súvisiace so zvýšením mocnej cnosti.“ (Vyučovanie Fa v hlavnom meste USA, 22. 7. 2007)

Naozaj to bolo, akoby tí ľudia čakali, a naozaj sa objavili aj náročné situácie.

Raz som na vrátnici Slovenskej Národnej Rady čakal asi hodinu na stretnutie s poslancom, ktorý stále nechodil. Keď som potom zatelefonoval jeho asistentovi, bol ku mne dosť hrubý a povedal mi, že išiel okolo a že som tam nebol a nech mu už netelefonujem. Pravda bola taká, že som tam sedel a študoval Fa, a zrejme som si ho nevšimol. Dal som bokom všetky svoje pocity urazenosti a hnevu a napadlo mi, že mám vlastne aj telefón na toho poslanca priamo, tak som zatelefonoval priamo poslancovi. Poslanec sa spýtal, prečo som sa neozval skôr, a ja som mu odpovedal, že na neho čakám už hodinu a že som mu vlastne už volal, ale nikto to nebral. On na to odvetil pamätnú vetu, ktorú si odvtedy často opakujem: „Tak volám, až kým to nezdvihne. Tak sa to robí.“

Niekedy naozaj pozabudnem na naliehavosť, nechcem byť otravný, vyrušovať, a tak sa vzdám po prvom zavolaní, keď nikto neberie. Ale tento náznak priamo od poslanca mi povedal, aby som sa nebál. Mal som pocit, že mi to náš Majster dáva náznak ústami poslanca.

Pri návštevách poslancov sa pomaly začal črtať aj dôvod stretnutí – ukázalo sa, že na ľudskej úrovni je dobré mať nejaký cieľ, takže sme si povedali, že ako cieľ by sme si mohli dať prijatie rezolúcie Slovenskou Národnou Radou proti prenasledovaniu Falun Gongu v Číne.

Majster za nami posiela bytosti, ktoré majú byť zachránené a všetko pre nás už pripravil. Je to tak aj s poslancami. Na jednom Hong Fa v roku 2012 k nášmu stolíku pristúpil muž, ktorý podpísal všetky petície, čo sme tam mali. Následne povedal, že je poslanec, a že by nám s našimi snahami chcel pomôcť. Dal nám tiež vizitku a spomenul, že by nám mohol pomôcť pri prijímaní rezolúcie.

Tento poslanec sa naozaj neskôr stal iniciátorom rezolúcie k prenasledovaniu Falun Gongu v Číne. K tejto iniciatíve sa pridalo ďalších 7 poslancov. Hoci rezolúcia samotná zatiaľ nebola prijatá ani v zahraničnom výbore, kde bola predložená, ani v pléne Slovenskej Národnej Rady, verím, že je to len preto, že sme ešte širšie neobjasnili pravdu poslancom a že keď sa nám to podarí, sami budú vedieť, čo spraviť a sami si budú chcieť vybrať dobrú budúcnosť.

Stretnutia s poslancami mi zároveň pomáhajú nájsť v sebe korene pripútaností. Napríklad po jednom takomto stretnutí s poslancom, kde som bol ja a ešte dvaja ďalší praktizujúci, nám poslanec pri rozlúčke podával ruku so slovami: „Ktorý z vás je dôležitejší?“ Chcel totiž podať ruku najprv spoločensky významnejšiemu človeku. Už som mal na jazyku: „No predsa ja.“ Pochopil som, že to mi náš Majster dáva náznak cez jeho ústa, že mám pripútanosť k prílišnej dôležitosti a namyslenosti, a že tieto pripútanosti musia byť odstránené.

Náš Majster mi ku tomu dal náznak aj pri študovaní Čuan Faluna, kde sa píše:

„Hneď ako si človek vyvinie zlé myšlienky, je to veľmi nebezpečné. Jedného dňa je jeho tretie oko otvorené a môže vidieť veci dosť jasne. Premýšľa: ‚Na tomto cvičebnom mieste je iba moje tretie oko otvorené veľmi dobre. Možno nie som obyčajný človek? Bol som schopný naučiť sa Falun Dafa Učiteľa Li a naučil som sa ho veľmi dobre, lepšie ako všetci ostatní. Asi nie som obyčajný človek.‘ Už tieto myšlienky nie sú správne.“

Pochopil som, že som si vyvinul zlé myšlienky o svojej dôležitosti. Nemôžem si pripisovať zásluhy za veci, ktoré sa podarili, pretože to nie som v skutočnosti ja, kto robí tie veci. Ja len nasledujem usporiadania spravené naším Majstrom, kultivujem sa, avšak kto skutočne tie veci robí, je náš Majster.

V Čuan Falune sa píše:

„Kultivácia závisí na vás, zatiaľ čo premena kungu je uskutočňovaná majstrom.“

Odvtedy sa pri kontakte s poslancami snažím uvažovať menej o sebe a viac o tom, aby bolo zachránených viac bytostí. Nie vďaka mne či mojím schopnostiam, ale vďaka obrovskému Majstrovmu súcitu, ktorý pre nás tieto príležitosti vytvára. Takisto prípadné myšlienky obdivu voči sebe od iných praktizujúcich sa snažím brať ako skúšky a neupadať do ich nástrah.

V rámci stretnutí s poslancami sa podarilo uskutočniť niekoľko významných krokov. Vďaka našim vzťahom s poslancami sa podarilo, že keď bol vo februári 2013 na návšteve Slovenska čínsky vicepremiér, 27 poslancov napísalo list ministrovi zahraničných vecí, kde ho žiadali spomenúť otázku ľudských práv a prenasledovanie Falun Gongu. Udialo sa to priam zázračnou rýchlosťou, lebo list bol sformulovaný len asi 2 dni pred návštevou vicepremiéra, no stihol kolovať v pléne medzi poslancami a tí sa k nemu mohli pridať. Bol som veľmi vďačný Majstrovi za to, že nám dal túto príležitosť a že toľko vnímajúcich bytostí si mohlo vybrať dobrú budúcnosť.

V polovici roku 2013 prišla na Slovensko dcéra pani Čang. Jej matka bola toho času v pracovnom tábore a rektor jednej univerzity sa rozhodol vyznamenať jej matku medailou za prínos v oblasti ľudských práv. Cenu si na Slovensko prišla prevziať jej dcéra.

Podarilo sa zorganizovať stretnutie pani Čang s dvoma poslancami Slovenskej Národnej Rady. Títo poslanci sa následne stali iniciátormi otvoreného listu do pracovného tábora za prepustenie pani Čang, ktorý podpísalo asi 10 poslancov. List následne zaslali na čínske veľvyslanectvo v Bratislave, ako aj do pracovného tábora. Zaujímavé je, že matku pani Čang z pracovného tábora po niekoľkých mesiacoch prepustili, zrejme aj účinkom tohto listu.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.