Veľká skúsenosť s pomáhaním Čínskeho Novoročného Gala 2007: Čistota srdca určuje výsledok Dafa práce

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho zo San Diega

(PureInsight.org) Už dlhšie som uvažoval, že sa podelím s touto mojou skúsenosťou. Som praktizujúci zo San Diega a išiel som do New Yorku na dva týždne pomôcť s predávaním lístkov na Čínske Novoročné Gala. Počas tohto pobytu som sa veľa naučil. Rád by som sa teraz s vami podelil o tieto zážitky.

Potom , čo som prišiel do New Yorku, bol som požiadaný pomôcť predávať lístky pri miestnych univerzitách. Počas môjho pobytu sme predávali v rôznych dvojiciach. Postavili sme stánky s televízorom a púšťali ukážky z minuloročných Gala predstavení, zatiaľ čo sme rozdávali letáky a pokúšali sa predávať lístky. Mal som myšlienku, že som dobrý v komunikácii s ľuďmi a tak som si myslel, že predávanie lístkov bude pre mňa ľahké.

Na konci každého dňa, som bol schopný predať len zopár lístkov alebo vôbec žiadne. Bol som prekvapený, keď som zistil, že praktizujúci, ktorí takmer nehovorili anglicky, predali okolo 30 lístkov každý deň. Nevedel som prísť na to, prečo som nebol schopný predávať lístky a pripisoval som to tomu, že som bol každý deň priraďovaný k inej škole, zatiaľ čo iní praktizujúci zostávali pri rovnakej škole. Pokračovalo to takto určitý čas a stále som nevedel prísť na to, prečo je to tak. Potom, v jeden večer, keď som študoval Čuan Falun so skupinou praktizujúcich, bol mi odhalený princíp.

V 5 lekcii Čuan Falunu, Učiteľ napísal:

“Ak sa spýtate niektorého z nich: „Aký je účel zasvätenia?“ Povie: „Socha Budhu bude po zasvätení fungovať.“ Nedokáže vysvetliť jasne, ako to vlastne funguje, takže iba vykonáva obrad. Položí budhistické sväté písmo dovnútra sochy Budhu, zapečatí sochu papierom a odrieka k nej sväté písma. Potom vyhlási, že zasvätenie bolo vykonané, ale môže byť cieľ zasvätenia naozaj dosiahnutý? To závisí od toho, ako odriekal sväté písma. Šákjamúni hovoril o spravodlivých myšlienkach – mali by ste odriekať sväté písma s nerozdelenou pozornosťou, aby ste naozaj zatriasli svetom vašej kultivačnej metódy. Iba potom môžete pozvať veľkú osvietenú osobu. A iba keď jedno z tiel Zákona veľkej osvietenej osoby príde na sochu Budhu, môže byť cieľ zasvätenia dosiahnutý.“

“Počas odriekania svätého písma niektorí mnísi uvažujú vo svojej mysli: „Koľko peňazí mi zaplatia po zasvätení?“ Alebo pri odriekaní svätého písma premýšľajú: „Ten a ten sa ku mne správa tak zle.“ Oni tiež majú vzájomné intrigy a konflikty. Teraz je Obdobie Konca Zákona a nemožno poprieť, že tento jav existuje. Nekritizujeme tu budhizmus. Niektoré chrámy jednoducho nie sú pokojné v Období Konca Zákona. Ak je myseľ človeka plná týchto vecí a vysiela takéto zlé myšlienky, ako by mohla veľká osvietená osoba prísť? Cieľ zasvätenia vonkoncom nemôže byť dosiahnutý. Ale nie je to absolútne, keďže je ešte zopár dobrých chrámov a taoistických kláštorov.“

“V jednom meste som videl mnícha, ktorý mal veľmi tmavé ruky. Vopchal sväté písma dovnútra sochy Budhu a nedbanlivo ju zapečatil. Potom zamrmlal zopár slov a považoval to za zasvätenie. Potom vzal ďalšiu sochu Budhu a opäť zamrmlal zopár slov. Účtoval si 40 jenov za každé zasvätenie. V dnešných dňoch mnísi obchodne využili zasväcovanie a zarábajú na ňom peniaze. Pozrel som sa na to a žiadne zasvätenie som nevidel, keďže on to vôbec nemohol uskutočniť. Dnešní mnísi si dokonca dovolia robiť takúto vec. Čo som ešte videl? Človek, ktorý vyzeral byť laickým budhistom, prehlásil, že robí zasvätenie sochy Budhu v chráme. Držal zrkadlo otočené proti slnku, aby odrazilo slnečné lúče na sochu Budhu. Potom tvrdil, že zasvätenie vykonal. Stalo sa to takýmto smiešnym! Dnes sa budhizmus vyvinul do tohto bodu a je to veľmi bežný úkaz.“

Moje porozumenie tohto princípu na mojej súčasnej úrovni je, že možno náš počiatočný bod z ktorého vychádzame pri práci Dafa, to, kde naše srdcia sú, je presne tým, čo určí výsledok našej práce Dafa. Robíme to aby sme zachránili vnímajúce bytosti. Či to môže byť dosiahnuté alebo nie, nezáleží ani tak veľmi od toho, čo robíme ale ako to robíme.

Ak robíme prácu Dafa iba kvôli prospechu našej osobnej kultivácie, aby sme získali cnosť a s mysľou pohnutou konfliktami, alebo kvôli rôznym pripútanostiam, potom možno skutočný cieľ nemôže byť dosiahnutý, pretože náš počiatočný bod nie je dobrý.

Vtedy som si uvedomil časť môjho problému. Keď som prišiel do New Yorku pomôcť s Gala, môj dôvod príchodu bol, že som cítil, že už môže byť len zopár ďalších Gala a chcel som byť toho súčasťou. Chcel som sa umiestniť počas tohto časového obdobia. Potom som si uvedomil, že dôvod, prečo som prišiel pomôcť bol rovnaký ako chcieť potvrdiť seba samého. Uvedomil som si, že výsledok našich snáh predať lístky nezáleží od toho ako dobre ovládame jazyk, alebo aké máme ľudské zručnosti, ale skôr od toho, kde naše srdcia sú a od čistoty našich myšlienok a zámerov. Uvedomil som si , že robiť prácu Dafa s pripútanosťou k osobnému zisku je rovnaké ako robiť zasvätenie s pripútanosťou k získaniu peňazí.

Podobne ako zasvätenie, účelom nášho rozdávania letákov bolo pozvať ľudí aby sa prišli pozrieť na predstavenie - a tak boli spasení. Keď som rozdával letáky, robil som to ako bežnú prácu, zatiaľ čo moja myseľ blúdila hore dole. Možno je to podobné ako s tým mníchom, ktorý nedbanlivo vopchal sväté písma dovnútra sochy Budhu, zamrmlal zopár slov a považoval to za zasvätenie.

Raz keď som kráčal späť do kancelárie, videl som niečo, čo si myslím , že som mal vidieť. Bola tam praktizujúca, ktorá sa horúčkovito náhlila od človeka k človeku, doslova ich naháňala a snažila sa im vopchať letáky do rúk. Vyzeralo to veľmi zle a pri pohľade na tvár tejto praktizujúcej bolo možné vidieť, že bola veľmi stresovaná. Pamätám sa, že som vtedy myslel na to, že je to ona samotná, kto si robí svoju cestu ťažkou. Mohla rozdať presne tak veľa letákov s úsmevom, dávajúc ich ľuďom prechádzajúcim okolo nej a výsledok by bol pravdepodobne ešte lepší. Potom, čo som to videl, pracoval som na tom aby som mal pokojnú myseľ pri rozdávaní letákov.

Keď som zistil tieto nedostatky, pracoval som na opravovaní mojich problémov, a bol som schopný činiť sa oveľa lepšie pri predávaní lístkov. V niektoré dni bola moja skupina schopná predať aj cez 30 lístkov. Počas môjho pobytu, som cítil, že Učiteľ mi neustále dával náznaky aby som si mohol hlbšie uvedomiť tieto princípy.

Počas skupinového zdieľania skúseností, jedna staršia praktizujúca z Číny nám porozprávala príbeh z obdobia keď prenasledovanie začalo. Nepamätám si príbeh úplne presne, ale pamätám si dôležité detaily. Povedala, že jedna praktizujúca z jej oblasti vyvesila plagát , ktorý objasňoval pravdu a musela ho dať dole na pokyn koordinátora. Keď potom vyvesila iný plagát, bola opäť požiadaná, aby ho zvesila. Dôvod prečo ho musela dať dole bol ten, že keď ho vyvesovala, robila to s hnevom a odporom k tomu čo sa dialo, namiesto úmyslu pomôcť ľuďom porozumieť pravde. Pretože jej úmysly boli zlé, plagát niesol tiež takúto energiu.

Neskôr som bol požiadaný ísť do dekanských kancelárií rôznych univerzít v New Yorku. Išiel som s dvoma ďalšími praktizujúcimi. Jeden z nich bol starší praktizujúci, ktorý rozprával veľmi potichu. Ešte aj vtedy som si myslel, že viem rozprávať veľmi dobre, ale spôsob akým rozprával on, bol celkom opačný ako ten môj. Mal silný čínsky prízvuk, a rozprával tak potichu, že ste ho museli počúvať skutočne pozorne, lebo ináč by ste ťažko niečo počuli. No pôsobil veľmi milým a skromným dojmom.

Bol som prekvapený, keď som zistil ako dobre sa mu darí. Nakoniec sme sa rozprávali osobne s dekanmi niekoľkých univerzít, napriek skutočnosti, že nám bolo povedané, že budeme potrebovať dohodnúť si stretnutia. Náhodne sme natrafili na jedného dekana a vyšlo to tak, že sedel a rozprával sa s dekanom z inej školy. Veľmi sa zaujímali o to čo sme im hovorili, a my sme sa stretli s úspechom všade , kde sme išli.

Toto mi opäť ukázalo, že spravodlivé myšlienky praktizujúcich sú tým, čo určí výsledok práce Dafa. Uvedomil som si, že aj keď sa vieme vyjadrovať veľmi dobre, vystupovať veľmi dobre a mať bežné ľudské zručnosti, aj tak nemusíme vykonať veci dobre, ak naše myšlienky a zámery nie sú spravodlivé. Na druhej strane, praktizujúci ktorých myšlienky sú spravodlivé a ktorí skutočne robia prácu Dafa z celého srdca zachraňovania vnímajúcich bytostí sa budú činiť veľmi dobre i keď vedia po anglicky len veľmi málo.

Rád by som zakončil túto skúsenosť citátom z Učiteľovej prednášky, "Vyučovanie Fa na Fa konferencii v New Yorku 2007":

“Ak sa sami nedokážete činiť dobre, ako môžete zachraňovať vnímajúce bytosti? Keď myšlienky, ktoré vydávate, sú nespravodlivé, ako by ste tú úlohu mohli robiť dobre? Je to potom rovnaké ako pomáhať zlu.“


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.