Slovensko/Bratislava: Nasledovníci Falun Gongu vyzvali premiéra SR, aby pri návšteve Číny žiadal vyšetrenie prenasledovania Falun Gongu

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

V piatok 2. februára sa asi desať nasledovníkov Falun Gongu zhromaždilo pred budovou vlády SR v Bratislave na námestí Slobody. Pokojným apelom vyzvali slovenského premiéra, aby pri návšteve Číny plánovanej na 5.-9. februára žiadal vyšetriť prenasledovanie Falun Gongu. Akcia vzbudila záujem médií a všetky štyri spravodajské televízie priniesli o akcii reportáž. Nasledovníci Falun Gongu taktiež odovzdali na Úrade vlády petíciu s vyše 3.000 podpismi, žiadajúcu zastaviť prenasledovanie Falun Gongu. Celkový počet podpisov na tejto petícii (spolu s podpismi odovzdanými na ministerstve zahraničných vecí v rokoch 2004 a 2005) tak dosiahol viac ako 7.000.

Viacero fotografov z mediálnych agentúr a denníkov si prišlo akciu odfotografovať a niektorí neváhali pripojiť na petíciu svoj podpis.

Akcia mala za cieľ upozorniť na 7-ročné prenasledovanie Falun Gongu v Číne a na nedávne znepokojivé správy o násilnom odoberaní orgánov praktizujúcim Falun Gongu v čínskych koncentračných táboroch, ktoré potvrdila aj aktualizovaná správa bývalého kanadského štátneho tajomníka Davida Kilgoura a kanadského právnika Davida Matasa z januára 2007.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.