Slovensko: Falun Gong predstavený v Dunajskej Strede

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

V sobotu 27. januára navštívili nasledovníci Falun Gongu Dunajskú stredu. Hoci ich na úvod privítalo husté sneženie, čoskoro ustalo a ľudia, ktorí chodili okolo, sa pristavovali pri cvičiacich a čítali si informačné plagáty o prenasledovaní Falun Gongu v Číne.

Ľudia v Dunajskej Strede boli pomerne otvorení. Jedna pani so svojimi dvoma dcérami, len čo sa dozvedela o prenasledovaní Falun Gongu v Číne, okamžite chcela podpísať petíciu proti prenasledovaniu. Jej dve dcéry sa tiež pripojili. Ďalšia pani si dlho pozerala plagát s fotkami umučených obetí prenasledovania Falun Gongu v Číne. „Veď to boli mladí ľudia, dokonca som tam videla aj dieťa,“ hovorila, keď podpisovala petíciu. Nakoniec zaželala praktizujúcim, aby boli úspešní vo svojom úsilí zastaviť prenasledovanie.

Jednému pánovi sa pozdávali cvičenia, ktoré praktizujúci predvádzali. Povedal, že nájde niekoľko ľudí v Dunajskej Strede a radi by potom založili cvičebnú skupinu aj tam. „Najlepšie by bolo, aby som každý deň ráno mohol vyjsť pred dom a takto si zacvičiť,“ dodal.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.