Slovensko/Bratislava: Vítanie nového roka 2007 pred čínskou ambasádou v Bratislave

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Bratislava, 31.12.2006: Príchod nového roka býva väčšinou dôvodom osláv, nadšenia a zábavy. Pre niekoľkých nasledovníkov Falun Gongu pred čínskou ambasádou v Bratislave bol však aj čímsi symbolický. Privítali príchod nového roka v pokoji a tichu meditácie. Meditácie na symbolickom mieste – pred čínskou ambasádou – pretože je to práve Čína, ktorá už siedmy rok prenasleduje nasledovníkov tohto duchovného systému. Príchod nového roka sa tak stal zároveň novou nádejou na ukončenie prenasledovania.

Prenasledovanie, ktoré v Číne spustila vládna strana pred siedmimi rokmi, sa dotýka viac ako 100 miliónov ľudí, ľudí, ktorí nikomu neublížili. Naopak, stali sa zdravšími, lepšími a pre spoločnosť prospešnými. Vláda však nevedela zniesť popularitu tohto systému, a tak ho začala prenasledovať. Prenasledovanie trvá dodnes a bolo pri ňom zabitých niekoľko tisíc ľudí. Pri prenasledovaní sa nezriedka používa mučenie a podľa nedávnych správ čínsky režim dokonca necháva násilne odoberať vnútorné orgány nasledovníkom tohto systému, čím ich zabíja. Na toto poukázal nedávno bývalý kanadský štátny tajomník David Kilgour vo svojej správe a nazval to „novou formou zla, aké ešte nebola videná na našej planéte“.

Nasledovníci Falun Gongu reagujú na prenasledovanie pokojne a snažia sa vytvoriť tlak verejnej mienky na čínsky režim tým, že o prenasledovaní informujú viacerých ľudí vo svete. Jednou z takýchto akcií bola aj silvestrovská akcia pri ambasáde v Bratislave.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.