8. Česko-slovenská Fa konference: Koordinácia projektov Falun Dafa (1. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Majster, vážení praktizujúci,

chcel by som sa s vami podeliť o skúsenosť koordinátora pri projektoch na záchranu vnímajúcich bytostí.

Praktizovať Falun Dafa som začal na jeseň 2006. Bol som ohromený mocnou energiou, ktorá vstúpila do môjho tela a nakoniec aj do celého môjho života. Zo začiatku som bol veľmi nadšený a stále som všetkým rozprával o sile Falun Dafa.

Približne po roku sa k Dafa pridal môj syn a pred vyše rokom aj moja dcéra. Počas kultivácie som prechádzal lepšími aj horšími časmi, ale vzácnosť Falun Dafa v období šírenia Zákona a zachraňovania vnímajúcich bytostí si uvedomujem neustále.

Projekty na záchranu vnímajúcich bytostí

Keďže profesionálne pracujem ako projektový manažér, rád sa angažujem v projektoch na záchranu vnímajúcich bytostí. Práve v nich viem totiž najlepšie odovzdať svoje ľudské profesionálne skúsenosti získané v práci. Zároveň túto rolu vnímam v procese objasňovania pravdy ako predurčenú.

Keď sa mám podeliť o to, čo je z môjho pohľadu na projektoch kľúčové, tak vidím radosť každého z nás zlepšovať sa. Každý chce byť lepší a každý chce mať pri sebe niekoho, kto mu verí, že sa mu to podarí.

Verím, že profesionálne zlepšovanie sa je v určitom zmysle ľahké a radostné. Je to objavovanie nových vecí plné dobrodružstva. A aj v ňom sa prirodzene treba zbaviť pripútaností a odstrániť karmu.

Za dôležité pri zlepšovaní sa považujem byť súcitný k sebe aj ostatným.

Keď premýšľam o súcite k sebe, vnímam to ako hlboké nerobenie si zle. Vyžaduje to rozlíšiť svoje nesmrteľné ja, byť k nemu láskavý a všímavý, neísť proti nemu a oslobodiť ho. Ak viem, čo presne mu robí zle, nemal by som to už opakovať.

Vidím v nás všetkých radosť objavovať nové veci, vyskúšať ich a spoznať tak svet. Vnímam, že bytosti chcú napĺňať a nie míňať svoj život. Ľudský život je veľmi krátky na to, aby sme ho míňali.

Odpoveďou praktizujúceho na otázku naplnenia života je v tejto dobe jasná: zachrániť viac vnímajúcich bytostí a splniť sľuby, ktoré sme dali na začiatku.

Majster povedal:

„Je to preto, že dnes sa deje náprava Fa a spása všetkých vnímajúcich bytostí vo vesmíre, že zdegenerované ľudské bytosti neboli odstránené. Je to kvôli tomu, že stav ľudstva prešiel istými zmenami, ako aj tým, že učeníci Dafa si prostredníctvom tejto udalosti musia ustanoviť svoju vlastnú mocnú cnosť, že ľudstvu bolo dovolené prežiť a pokračovať. Ako učeníci Dafa, ak to teraz nedokážete dosiahnuť a nedovediete bytosti k spáse, potom nenaplníte sľuby, ktoré ste kedysi spravili a priniesli by ste tak katastrofu celej náprave Fa, vesmíru a vnímajúcim bytostiam. Preto som práve teraz povedal, že toto je niečo, čo musia učeníci Dafa robiť dobre.“ (Vyučovanie Fa na Fa konferencii v New Yorku, Manhattan, 7. 4. 2007)

Návšteva Ethana Gutmanna

Priznám sa, že som sa na Ethana Gutmanna obzvlášť tešil. Téma násilného odoberania orgánov je pre mňa najťažšou z celého prenasledovania praktizujúcich Falun Dafa. Intenzívne ju prežívam, mimoriadne sa ma dotýka a často ju vlastne ani neviem zvládnuť. Vždy keď o nej čítam alebo píšem prežívam veľmi zložité časy. Mám veľkú predstavivosť, celé to utrpenie sa zjavuje predo mnou a som voči nemu v určitom zmysle bezmocný. A samozrejme nechcem zatvárať srdce len preto, aby som necítil tie veci.

Naštudovať si problematiku pred prednáškou alebo napísaním blogu vyžaduje veľa času a fyzicky je to pre mňa vždy zložité a ťažké. O to viac si však vážim človeka, ktorý túto prácu vykonáva už roky a zavŕšil ju publikovaním niekoľkých kníh o prenasledovaní ľudí v Číne – Ethana Gutmanna.

Mal som šťastie hostiť ho vo svojom byte počas jeho návštevy v Bratislave. A mal som zároveň aj to šťastie pripravovať spolu s ostatnými praktizujúcimi jeho program. Záležalo mi na tom, aby sa u nás cítil dobre a aby bol dopad jeho návštevy u nás čo najväčší.

Ale ako vlastne merať takýto dopad? Ako zistiť, či bola práca dobre urobená? Spýtal som sa na to hlavného koordinátora na Slovensku: „Ako budeme vedieť, či sa nám to podarilo alebo nie?“ Jeho odpoveď bola jasná: „Čím viac praktizujúcich sa do projektu návštevy zapojí, tým bude projekt úspešnejší.“

Prvou myšlienkou bolo, že bude treba pre každého praktizujúceho nájsť niečo, čo by ho zaujalo a inšpirovalo k práci na projekte od začiatku do konca. A dať mu jasne najavo, že sa o neho budem po celý čas starať.

A tak som aj urobil. Spísal som na papier množstvo aktivít od úplne jednoduchých až po tie zložité. A praktizujúci sa chytili. Vybrali si z toho spektra tie ktoré im sedeli a tak ich vedeli robiť naplno. Spoločne sa vyhľadávali rôzne príležitosti pre pána Gutmanna a dal sa dokopy ucelený program návštevy.

Aké boli kritéria na program? Predovšetkým zaplniť mu deň ale zároveň ho neunaviť náročným programom. A tak sme časť dňa venovali stretnutiam so študentmi, časť osobným stretnutiam, časť verejným stretnutiam a časť stretnutiam s médiami. Podarili sa nám zorganizovať tri úspešné stretnutia na vysokých školách: na Fakulte práva Panónskej vysokej školy, na Fakulte žurnalistiky Univerzity Komenského a na Bratislavskej medzinárodnej škole liberálnych štúdií. Školy si zobrali na starosti tí praktizujúci, ktorí k nim mali predurčený vzťah. A v podstate sa hladko podarilo zorganizovať a zosúladiť všetky termíny stretnutí na školách.

Podarilo sa nám zorganizovať tlačovú konferenciu, na ktorej bol prítomný lekár aj za ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky. Počas prípravy tlačovej konferencie sme objasnili pravdu aj predstaviteľom Slovenskej transplantologickej spoločnosti a ukázali im, že aj pri kontroverznej téme sa dá dobre spolupracovať. Vďaka detailnému spracovaniu otázok ku konferencii sme ohľaduplne vypustili tie, pri ktorých sa cítili diskomfortne. Tým sme si otvorili priestor k ďalšej spolupráci s touto spoločnosťou.

Mediálne výstupy z tlačovej konferencie boli vzhľadom na dva výstupy v najväčšej televízii na Slovensku, v TV Markíza, výborné. Obzvlášť cenná bola relácia s pánom Gutmannom v hlavnom vysielacom čase na TA3, v jedinej spravodajskej televízii na Slovensku, v dĺžke vyše 40 minút. Tu sa ukázalo akú silu malo objasnenie pravdy redaktorovi v minulosti. Ohlasy na návštevu sme zaznamenali aj u viacerých odborníkov v zdravotníctve. Inými slovami výsledky návštevy boli odrazom našej spolupráce.

Majster povedal:

„Pri akomkoľvek projekte alebo akejkoľvek úlohe, ak sa rozhodnete nerobiť to, potom to nerobte; ak sa rozhodnete robiť to, potom to rozhodne musíte robiť dobre a doviesť to až do konca. Ak to bude inak, ako sa ten čas, čo ste premrhali, zapíše do kroniky histórie? Ak sa niečo nedotiahne do konca, ráta sa to ako nezdar. Neznamená to, že mocnú cnosť si vybudujete iba ak určitú úlohu dovediete k úspechu na základe vašich myšlienok. Namiesto toho sa za kultivačný proces počíta, aké máte myšlienky pri spolupráci a ako sa pri spolupráci správate. Ak vo vašej práci dokážete mať veľmi spravodlivé myšlienky a udržíte si v mysli, že ste kultivujúci, nikdy nezabudnete na svoju misiu a zodpovednosť, a vykonáte časť vecí, ktorú máte vykonať, potom si ustanovujete mocnú cnosť, je to váš proces kultivácie a je to proces napĺňania vašej historickej misie ako učeníka Dafa.“ (Vyučovanie Fa na Fa konferencii v New Yorku, Manhattan, 5. 9. 2010)


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.