8. Česko-slovenská Fa konference: Ako som objavil Dafa

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

Veľavážený Majster a vážení praktizujúci,

chcel by som začať happyendom, no i keď som „happy“, „end“ sa ešte z hmly v mojej kultivácii nevynára. Dospel som však k pochopeniu, že náš milosrdný Majster sa o mňa staral už dávno predtým, ako som natrafil na jeho metódu na internete. Som presvedčený, že ma roky postupne nasmerovával až ku kliknutiu na ním predvádzajúce cviky a po prvom prečítaní knihy Falun Gong mi bolo jasné, že toto je to, čo som hľadal.

Na ilustráciu uvádzam zopár situácií, ktoré považujem za potvrdenie môjho pochopenia:

Zažil som trištvrte-hodinové krúženie nad Berlínskym letiskom s dymiacim sa motorom, prežil som zrážku vlaku v hraničnom pásme, keď zhoreli tri prvé vozne a taktiež som prežil aj automobilovú nehodu pred Vianocami, keď netrpezlivý vodič oproti sa rozhodol predbiehať, dostal však hodiny, jeho rotácia zlikvidovala prednú časť môjho auta a o zadnú sa postaral šofér idúci za mnou, keďže nemal na zľadovatenej vozovke inú možnosť.

Približne pred desiatimi rokmi mi na preventívnej prehliadke objavili rakovinu prostaty. Dátum operácie som na vlastnú žiadosť uvoľnil ďalšiemu v poradí a rozhodol som sa hľadať alternatívne metódy liečenia.

Od pitia liečivých čajov, cez Breusovu metódu som zakotvil na makrobiotickej strave. Asi pred štyrmi rokmi jedna inštruktorka varenia tejto stravy začala v Chorvátsku organizovať makrobiotickú dovolenku so základmi nejakého čchi-kungu. Myslím, že ten mi za tých asi 5 mesiacov, čo som sa mu venoval, veľa zla nenarobil, ba práve preto, že stále chceli organizovať nové a nové spoplatnené semináre, s novými a ešte novšími cvikmi, rozhodol som sa pohľadať si cviky na internete sám.

Myslím, že všetky tieto kroky boli usporiadané našim veľkým Majstrom.

Týmto som sa vlastne dostal na začiatok. Ku kliknutiu na Majstrove video a pokračujem potvrdením môjho pochopenia už ako praktizujúceho:

V polovici októbra pred štyrmi rokmi som získal Fa, a už po Vianociach som zažil nepekný pád rovno na temeno hlavy s oboma nohami vo vzduchu. Na ľadovom chodníku zaznela silná tupá rana a v momente som si predstavil roztrieštený prezretý melón a chvíľu som čakal na teplo rozlievajúcej sa krvi okolo mojej hlavy. Manželka a dvaja zaľúbenci, ktorí išli za nami sa na mňa zdesene pozerali a chceli ma zachraňovať. Ja som sa však vzchopil a s uistením, že mi nič nie je, som sa pomaly postavil na nohy. Hlava ma síce dosť bolela ešte asi tri mesiace, no keby som bol išiel do nemocnice, určite by mi prišili minimálne otras mozgu a slušne podporili farmaceutický priemysel.

Pred dvoma rokmi som zrejme prepásol veľké čistenie. Prepadli ma obrovské bolesti v brušnej dutine. Stalo sa to krátko po pohrebe mojej mamy. Mal som dojem, že celý priebeh matkinho odchodu som bral zľahka, nuž neviem či to bola príčina. Zvíjajúc sa, vydržal som do rána a celý nasledujúci deň a noc prebehli v pohode. Na ďalší deň to začalo už poobede, no manželka sa už nemohla na mňa dívať čo to so mnou robí, tak nad ránom zavolala záchranku. V nemocnici mi dali až poobede nejakú injekciu, po ktorej ma to skoro okamžite prestalo bolieť. Chcel som ísť hneď domov, no bez primárovho rozhodnutia to bolo nemožné.

Večer som si na chodbe zacvičil bez hudby, ráno tiež, ale bol som trochu neschopný sa rozhodovať, takže keď ma primár poslal na röntgen, neprotestoval som. Tam vraj nič nezistili, a tak ma na druhý deň poslali na CT vyšetrenie.

Manželka mi doniesla tablet s knihou Čuan Falun a cvičebnou hudbou, takže som bol aspoň plne vybavený.

Ďalší deň mal na CT službu dosť arogantný pán, ktorý so mnou zaobchádzal ako s polenom, do ktorého musí narvať nejakú tekutinu. Bola to žltá kontrastná látka, ktorú mi pri prvom neplatnom pokuse úspešne aplikoval namiesto do krčnej žily na tvár a do očí, no a polenu sa predsa nemusí ospravedlňovať.

Už vtedy som si mal spomenúť na Majstrove slová:

„Jeden z našich žiakov išiel do nemocnice a ohli na ňom zopár ihiel na injekčných striekačkách. Napokon liečivo vystreklo von, ale ihla aj tak nevnikla. Potom pochopil: ‚Och, ja som predsa praktizujúci. Už nechcem žiadne injekcie.‘ Iba potom pochopil, že by si nemal nechať dávať injekcie. Takže kedykoľvek sa stretneme s trápeniami, musíme to brať vážne.“ (Čuan Falun, 6. lekcia, Vaše myšlienky musia byť správne)

Napokon výsledok vyšetrenia ukázal tri a pol centimetrový nádor na hrubom čreve, vraj na dosť ošemetnom mieste. Trochu to so mnou hrklo a čakal som do ďalšieho dňa na ortieľ, čo s tým. Na druhý deň pán primár s ošetrujúcim lekárom zoširoka prebrali možnosti, ktoré podľa nich mali jediné schodné riešenie. Operovať, a to už o tri dni.

Lenže u mňa postupne zosilňovalo presvedčenie, že som praktizujúci a tak som ráno požiadal o zrušenie operácie a prepustenie z nemocnice.

O pár dní som už na nádor prestal myslieť a aj keď som niečo cítil v tej oblasti, bral som to ako niečo dobré a prospešné. Na prostatu som si už roky nespomínal a keď som s niekým hovoril o tom probléme, tak jedine v minulom čase.

Tu by bolo výborné skončiť, všetko vyzerá byť v poriadku, lenže kultivácia veru nie je ľahká vec.

Makrobiotická strava má pri rakovine vyhrotený názor na cukor a tak som zhruba 6 až 7 rokov nejedol ani ovocie, nieto ešte nejaké sladkosti. Keďže sa chcem prispôsobovať Dafa, aby som nebol pripútaný ani k spôsobu stravovania, začal som zaraďovať do stravy i potraviny, ktoré makrobiotika neodporúča. Postupne som pridával aj ovocie a zrejme po dlhoročnej absencii cukru mi čoraz viac začalo chutiť niečo sladké, až sa mi z toho vyvinula pripútanosť k čokoláde, Halve a dokonca aj k nanukom a zmrzline.

Majster povedal:

„Musíme ju vykopať a odstrániť, zlikvidovať ju úplne od koreňa. Môžete teda cítiť, že vaše choroby sa vrátili. Toto je odstránenie vašej karmy od základu. Budete teda mať reakcie.“ (Čuan Falun, 2. lekcia, Otázka úsilia)

Spočiatku som si z týchto Majstrových slov vykonštruoval výhovorku, že práve tieto sladkosti urýchlia vytiahnutie zárodku na povrch, aby som sa ho čo najskôr zbavil, až z toho vznikla ďalšia pripútanosť a to podozrievavosť, že tento problém sa mi vymkol spod kontroly, pretože som si pri malej potrebe asi pred mesiacom všimol, že prúd moču sa mi viditeľne stenčuje. Ale pritom to môže byť práve naopak.

Presvedčujú ma o tom aj ďalšie slová nášho veľkého Majstra:

„Keď sa cítite veľmi nepohodlne, značí to, že sa veci po dosiahnutí krajného bodu obrátia. Vaše celé telo bude očistené a musí byť úplne očistené. Príčina vašej choroby bola odstránená a to, čo ostáva, je iba tento kúsok čiernej čchi, ktorý vyjde sám od seba, čím vás nechá trochu trpieť a mať nejakú bolesť. Je zakázané, aby ste ani trochu netrpeli.“ (Čuan Falun, 2. lekcia, Otázka úsilia)

Aké je moje súčasné pochopenie? Záleží na uhle pohľadu. Keď sa na vec pozerám očami bežného človeka, tak už dávno som mal sedieť v čakárni u urológa. No z pohľadu Fa mi je na 99 percent jasné, že staré sily skúšajú moje vytrvanie v kultivácii. I keď ich usporiadania neuznávam, to jedno percento so mnou sem tam zamáva.

Ale musím na seba aj požalovať, že pozeranie sa dovnútra mám ešte úplne v plienkach. Ak dokážem skutočne nazrieť do seba, určite sa mi mnoho vecí vyjasní a spravodlivé myšlienky takisto naberú na kvalite. Mám toho v osobnej kultivácii dosť čo zlepšovať, aby aj ostatné veci, ktoré sa snažím robiť, mali silnejší dopad.

Milí spolupraktizujúci, ak moje pochopenia nie sú v súlade s Dafa, prosím o upozornenie.

Ďakujem nášmu veľkému Majstrovi, že priniesol túto kultivačnú prax medzi bežných ľudí, ďakujem všetkým praktizujúcim, že sa snažia robiť veci pre záchranu vnímajúcich bytostí a som rád, že som medzi vami.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.