8. Česko-slovenská Fa konference: Cesta k Dafa

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

Zdravím veľacteného Majstra, zdravím všetkých praktizujúcich,

rád by som sa vám predstavil a povedal o mojich kultivačných skúsenostiach.

Som praktizujúci zo Slovenska a pracujem ako učiteľ matematiky a chémie na miestnej základnej škole.

Škola je neďaleko od bydliska kde bývam a preto chodím do školy najradšej peši po tichých uličkách a vyhýbam sa hlavnej ceste plnej ľudí a áut. Jedného dňa som však bol čosi vybavovať v meste a preto som sa domov vracal po hlavnej ulici. Bolo to vo februári tohto roku a bolo dosť chladno. Na chodníku som už z diaľky videl stáť vysokého chlapca ako drží v ruke nejaké papiere. Hneď som si spomenul na staré časy, keď som žil a pracoval v Prahe, kde som sa naučil úplne ignorovať tzv. letákových ľudí, keďže tam stáli takmer na každom kroku. Avšak kupodivu ma to k tomuto chlapcovi priťahovalo a ja som bol zvedavý, čo to tam reklamuje. Pamätám si, že keď som pri ňom zastal a podal si s ním ruku na pozdrav, jeho ruka bola veľmi studená. Vtedy som si uvedomil, že tu už asi stojí dosť dlho a je mu asi veľmi chladno. Bol to praktizujúci a zbieral podpisy na petíciu a rozdával letáčiky o Falun Dafa. Nesmierne ma to zaujalo a všetko som sa povypytoval a ja, čo nikdy nič nepodpisujem, som mu podpísal túto petíciu asi do piatich minút. Zistil som, že mávajú aj s ostatnými praktizujúcimi v meste pravidelné cvičenia a už o dva dni som tam prišiel aj ja. Takto som začal praktizovať a odvtedy som spoznal mnohých praktizujúcich. Po čase mi tento chlapec povedal, že mu vtedy v meste bola obrovská zima a už skôr chcel odísť domov, ale povedal si, že ešte chvíľku vydrží. Vďaka jeho obetavosti a veľkej výdrži som vtedy spoznal Majstrovo učenie a keď mám problém niečo znášať, častokrát si spomeniem na túto scénu.

Odvtedy som usilovne cvičil a študoval Veľký Zákon a hoci som si spočiatku myslel, že sa idem učiť len nejaké cvičenia, veľmi rýchlo som pochopil, aká vzácnosť sa mi dostala do rúk. Objednal som si aj obidve knihy a začal chodiť na pravidelné spoločné čítania praktizujúcich. A keď náš koordinátor usúdil, že sa môžem zúčastňovať Hong Fa, neváhal som a zúčastnil som sa ich koľko to len bolo možné.

Na jednom Hong Fa v južnej časti Slovenska som aj s jedným praktizujúcim práve predvádzal cvičenia uprostred dňa. Bolo to cez leto a počasie bolo mimoriadne horúce. Počas druhého cvičenia Falun pozícia v stoji mi začalo byť nesmierne teplo. Zdalo sa mi, že od toľkej horúčavy odpadnem a cítil som, že moje telo je také prehriate, že svetský človek by to už asi nebol vydržal. Ja som si povedal, že to vydržím a spomenul som si na Majstrove slová:

„Veci sa určite obrátia po dosiahnutí extrému!“ (Čuan Falun, 3. lekcia, Posadnutie duchom)

A to sa aj stalo. Zrazu som pocítil mrazenie na zátylku, ktoré postupne prechádzalo cez celé moje telo a príjemne ma schladilo. Zvyšok cvičení som predvádzal v úžasnom stave mysle aj tela a páľavu som vôbec necítil. Pochopil som, že moja dôvera v Majstra mi pomohla prekonať aj takéto obrovské ťažkosti.

Mali sme ešte ďalšie Hong Fa v meste, ktoré je známe ako jedno z veľkých kultúrnych miest na Slovensku. Okrem toho je aj mestom študentov a často sa v ňom striedajú ľudia z celej krajiny. Bolo tam veľmi ťažké prostredie, pretože ľudia boli spočiatku nevľúdny a zamračený. Stále sa ponáhľali a len zopár z nich sa zastavilo pri našom stánku. Ja ako začínajúci praktizujúci som to nevnímal ako ťažké prostredie, ale starší a citlivejší praktizujúci mi neskôr spomínali, že to tam pre niektorých z nich bolo veľmi ťažké. Postupne sa prostredie vyčistilo pomocou spravodlivých myšlienok a vďaka veľkému množstvu praktizujúcich, ktorí prišli akciu podporiť.

Pri stánku sa zastavil aj jeden starší pán, s ktorým som sa rozprával o všemožných veciach. Povedal mi o svojom celom živote a o trápeniach aké má a ako sa s nimi vysporiadava. Videl som, že je to nesmierne láskavý a dobrý človek. Podpísal nám aj petíciu a povedal, že v súčasnosti žije v domove dôchodcov a napriek tomu sa stále zaujíma o dianie vo svete, stále cvičí a udržuje sa v dobrej kondícií. A vraj sa mu všetci ostatní dôchodcovia čudujú, že prečo to stále takto robí. Vtedy mi povedal vetu, ktorá ma zanechala v úžase odvtedy až doteraz. Povedal: „Preto sa o všetko stále zaujímam a zdokonaľujem, pretože tam hore,“ a ukázal rukou smerom k nebesiam, „tam hore budú potrebovať kvalifikovaných ľudí.“ Vždy si s nesmiernou úctou a rešpektom spomeniem na jeho slová, ktoré boli také trefné.

V poslednej dobe som sa často stretol s požiadavkou učiť sa Veľký Zákon naspamäť. Či už som čítal Minghui, alebo jingweny, alebo zdieľania iných praktizujúcich, všade sa toto často spomínalo. A keďže hore potrebujú kvalifikovaných ľudí, povedal som si, že už je najvyšší čas začať sa učiť Zákon naspamäť. Urobil som to tak. A môžem vám z vlastnej skúsenosti povedať, že je to vynikajúca cesta na robenie dobre troch vecí, ktoré od nás Majster vyžaduje. Tým, že si do mysle vtláčam Zákon, oveľa ľahšie sa mi vysielajú spravodlivé myšlienky, moje pole je čistejšie, čo vidím podľa toho ako reagujú ľudia okolo mňa a kedykoľvek si môžem vyvolať v mysli tú časť Zákona, ktorú už poznám. Vrelo vám všetkým odporúčam učiť sa Veľký Zákon naspamäť, aj keby ste sa mali učiť, čo i len jednu vetu denne. Ako sa spomína v knihe Čuan Falun:

„Toto časové obdobie je nesmierne vzácne.“ (Čuan Falun, 1. lekcia, Opravdivo viesť ľudí k vysokým úrovniam)

A my si môžeme uctiť nášho veľacteného Majstra nielen tým, že budeme plniť jeho tri požiadavky a správať sa podľa najvyšších princípov vesmíru Zhen, Shan, Ren, ale môžeme si Majstra uctiť tým, že sa staneme, učením sa knihy naspamäť, súčasťou Veľkého Zákona a budeme fungovať jednotne ako celé vesmírne telo.

Ak som povedal niečo, čo nie je v súlade s Dafa, opravte ma prosím. Ďakujem vám za pozornosť.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.