7. Česko-slovenská Fa konference: Dobré vyvažovanie vzťahu so snúbenicou

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Majster, milí praktizujúci,

rád by som zdieľal moju skúsenosť, ktorá sa stala pred pár mesiacmi.

V dobe, keď som sa ešte nekultivoval, som spoznal slečnu, s ktorou som neskôr začal chodiť a po krátkej dobe sme sa k sebe správali ako manželia. Respektíve tak, ako je to v dnešnej dobe typické. Asi po pol roku, čo sme boli spolu, som už pár krát prečítal Zhuan Falun a mal som pochopenie, že by som mal prestať robiť tieto veci. Osvietil som sa k tomu, že to nie je správne a súcitne som sa to snažil objasniť svojej priateľke. No tým, že sme žili úplne inak a ona mala iné pochopenia, bolo to pre ňu a neskôr aj pre mňa veľmi náročné, nakoľko ju staré sily zneužívali pre vytváranie zasahovania do mojej kultivácie a mojej mysle. Keď sme si túto otázku vysporiadali a nekonali viac týmto spôsobom, stále sme spolu bývali a spali v jednej posteli. Vo svojej mysli som hľadal výhovorky typu, že je to jednoduchšie a ľahšie pre spoločný život. V tej dobe som mal pochopenie, že nie je nesprávne byť v jednej miestnosti, pokiaľ spolu nežijeme intímne.

Pár týždňov pred tým, ako ma hospitalizovali, som sa osvietil k tomu, že myšlienky majú obrovskú váhu vo všetkých smeroch a čo i len jej náznak môže spôsobiť obrovské problémy v kultivácii a veľké zasahovanie. V tomto období som dostal veľmi silné zasahovanie chorobovej karmy, ktorá mi spôsobovala obrovské bolesti. Moji blízki, ktorí nie sú praktizujúci, už o mňa mali veľké obavy, keďže som už od bolesti nemohol poriadne prejsť ani pár krokov. Napriek tomu som mal neustálu vieru v Majstra a veril, že po dosiahnutí extrému sa veci obrátia. Neuvedomil som si však, že sám som skĺzol do extrému a že ľudia v mojom okolí a zamestnávatelia, ktorí vedia, že som praktizujúci, sa na mňa začali pozerať akoby cez prsty a tak som sa rozhodol ísť do nemocnice. V tej dobe to bolo pre mňa veľmi zložité a nevedel som, čo mám robiť, nechcel som ísť do nemocnice, no nakoniec som sa rozhodol tam ísť kvôli udržaniu vzťahu s bežnou ľudskou spoločnosťou. Veci, ktoré sa stali, som si však nevysporiadal a skoro som kvôli tomu musel odísť. Ďakujem preto ctihodnému Majstrovi a praktizujúcim za záchranu môjho života a nezištnú pomoc. V tej chvíli, keď som už ležal na operačnom stole, som mal úplne prázdnu myseľ, ako hovorí Majster v Zhuan Falune:

„Avšak keď sa tieto veci prihodia, nebudete vystrašení, ani nebude dovolené, aby ste boli v skutočnom nebezpečenstve.“

Mal som však veľmi zvláštny pocit, akoby po tomto už ďalej nič nie je. Nebyť nekonečného Učiteľovho súcitu, vedel som, že by bol so mnou koniec.

Po operácii som mal veľmi veľké bolesti, všade som videl rôzne hrôzostrašné scény, či som mal oči otvorené alebo zatvorené; tiež som videl, ako chumáče čiernej karmy padali na ľudí ležiacich okolo mňa a ako pod ich ťarchou trpia. Toto trvalo asi päť dní, počas ktorých som bol pripútaný k posteli. Lekári hovorili, že som skoro zomrel.

Najväčší problém tohto pobytu bol ten, že som toto zasahovanie od základu neodmietol a hoci som bol proti nemu, nebolo to dôkladné a úplné. Počas spomínaného obdobia som veľa počúval Učiteľove prednášky a po vašich povzbudzujúcich mailoch a konverzáciách som sa osvietil k mnohým pravdám. Záležitosti s mojou snúbenkou som sa snažil už počas pobytu v nemocnici dať na poriadok. Keď ma prepustili, opäť sme sa však vrátili do spoločného bývania. Snažil som sa jej vysvetliť, že už nemôžeme spolu bývať a ani spolu spať v jednej posteli. Postele som rozdelil, no do konca nájomnej zmluvy nám ostával necelý mesiac a tak sa mi nezdalo vhodné hľadať náhradné ubytovanie. Prezliekali sme sa na toalete a spali každý oddelene, i keď v jednej miestnosti.

Nakoniec to však aj tak nestačilo a bolesti z prvej operácie neustávali a tak ma hospitalizovali druhýkrát. Bol však v tomto všetkom citeľný rozdiel. Operácia prebehla veľmi ľahko, chodil som už pár hodín po operácii a všetko bolo bez komplikácií. Pomohlo tomu aj to, že som od základu všetko toto usporiadanie a zasahovanie odmietal.

Prišla však iná forma zasahovania. Snažili sa mi nahovoriť, že mám nejaký druh autoimúnnej choroby a testovali ma na ňu. Všetko vyzeralo tak, že ju naozaj mám, čo by znamenalo podľa lekárov doživotné diéty a mnoho ďalších komplikácií. V tomto som však videl jasnú skúšku a od začiatku toto usporiadanie a zasahovanie odmietal.

Učiteľ v Zhuan Falune hovorí:

„Ako praví praktizujúci sa máme pozerať na veci z veľmi vysokej úrovne a nie z hľadiska svetských ľudí. Keby ste verili tomu, že ste chorí, môže to naozaj spôsobiť, že ochoriete. Je to preto, že len čo prijmete, že ste chorí, vaša úroveň charakteru bude taká vysoká ako u svetských ľudí.“

Usilovne som toto zasahovanie odmietal a často vysielal spravodlivé myšlienky na odstránenie tohto zasahovania. V jednu noc sa mi sníval sen a táto choroba vyzerala ako nejaká veľmi zvláštna lepkavá hmota hustej konzistencie. Vedel som, že táto hmota je choroba, ktorá sa ma snaží držať a tak som ju vzal do rúk a trhal ju na kusy a hovoril si, že praktizujúci nemôžu byť chorí. Po tomto sne som sa zobudil a asi o pol hodinu prišli výsledky, ktoré boli negatívne a žiadnu chorobu nemám.

No staré sily to skúšali aj naďalej. Mal som nariadenú sonografiu brucha u jednej lekárky, ktorá mi tvrdila, že si je stopercentne istá, že tam tá choroba je, no sonografiou nie je vidieť a celé mi to prišlo veľmi zvláštne.

Celkom úspešne som touto skúškou prešiel a taktiež vysielal spravodlivé myšlienky na zničenie tohto zasahovania. Rekonvalescencia prebieha úspešne, nakoľko spolu so snúbenkou už nebývame, ani nespíme v jednej posteli, či miestnosti, čo moje prostredie a pole veľmi očistilo a aj náš vzťah to posunulo k väčšiemu vzájomnému pochopeniu a rešpektu.

Ďakujem ctihodnému Majstrovi a aj vám milí spolupraktizujúci, bez vás by som túto skúsenosť už asi napísať nemohol. Želám všetkým úspešnú konferenciu a prosím poukážte na čokoľvek nevhodné.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.