7. Česko-slovenská Fa konference: Kultivačné skúsenosti a pochopenia z rokov 2013 a 2014

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúcej Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Majster, milí praktizujúci,

chcela by som využiť túto vzácnu príležitosť a rada by som sa s Vami podelila o moje kultivačné skúsenosti a pochopenia z nedávneho obdobia.

Fa som získala v roku 2011, ale nepraktizovala som intenzívne, keďže ma zastavovali určité nevysvetlené vnútorné bloky, ako aj pripútanosť k strachu a zasahovanie. Neskôr, v druhej polovici roka 2013 ma k Dafa navrátili „životné okolnosti“ (zhoršil sa mi zdravotný stav a kvôli tomu som musela opustiť zamestnanie), kedy sa tieto nezmyselné bloky z minulosti odstránili aj vďaka objasneniu ostatných praktizujúcich a ja som začala praktizovať intenzívnejšie. Malo to pre môj život veľký prínos, a som veľmi vďačná Majstrovi za túto šancu a príležitosť, že som sa mohla vrátiť do kultivácie a začať praktizovať intenzívne.

Na začiatku tohto „návratu“ som si uvedomila vďaka Fa svoje nedobré pripútanosti a sebeckosť a som veľmi vďačná, že sa mi vďaka čítaniu Majstrových kníh aspoň v určitej miere podarilo odstrániť svoju čiastočnú uzavretosť, ako predsudky voči ľuďom, ktoré ma v živote brzdili aj predtým. Vzácne bolo pre mňa najmä pochopenie rovnosti ľudí – rovnaké súcitné správanie sa ku každému, zosilnenie súcitu k bytostiam, mať srdce pre druhých a neskôr uvedomenie si našej dôležitej misie zachraňovania bytostí.

Majster hovorí:

„Za všetkých okolností musíme byť dobrí a láskaví k druhým, ani nehovoriac o členoch svojej rodiny. S každým by sme mali zaobchádzať rovnakým spôsobom. Musíme byť dobrí na našich rodičov a deti a byť ohľaduplní k druhým vo všetkých smeroch. Keď to robíte, potom vaše srdce nie je sebecké, ale je to srdce súcitu – je to súcit.“ (Šiesta lekcia, Čuan Falun)

„Vesmír v minulosti bol založený na sebeckosti. Vezmime si ako príklad človeka: v kritických momentoch sa skutočne vôbec nestaral o druhých. Keď som začal nápravu Zákona, niektorí bohovia mi povedali: ‚Si jediný, kto sa stará o záležitosti iných.‘ Ak by som to nespravil, keby skončila história, všetky životy by skončili. Keď bytosť berie ohľad na druhých pri robení vecí a prejavuje v tom procese toleranciu, je to preto, že jej východiskový bod je nesebecký.“ (Vyučovanie Fa na Medzinárodnej Fa konferencii v New Yorku, 21. 11. 2004)

Po získaní týchto pochopení a čiastočnom odstránení nedobrých vecí (napríklad bloky voči ľuďom), ktoré boli pripútané na mojej bytosti, som pochopila, že by som si mala urovnať všetky negatívne vzťahy s ľuďmi z minulosti, osviežiť staršie vzťahy a kontakty, byť veľa s bytosťami a šíriť im Fa, objasniť im pravdu, napríklad aj formou pozvania na výstavy Pravdivosť, Súcit, Znášanlivosť, ktoré sa konali v novembri, januári a marci. Niektoré veci, ktoré sa udiali, by som v minulosti považovala za nemožné a za zázrak, a som vďačná, že práve vďaka sile Dafa sa mohli uskutočniť (napríklad s niektorými ľuďmi som v minulosti nemala dobré vzťahy a po zmene v mojom vnútri ma začali sami od seba kontaktovať).

Majster povedal:

„Premýšľajte o tom, kultivujúci nemajú nepriateľov. Mali by ste vystúpiť nad bežných ľudí. Môže Boh považovať ľudské bytosti za svojich nepriateľov? Ľudská bytosť, ktorá prekračuje svetských ľudí ich nemôže považovať za svojich nepriateľov. Takže vám hovorím, že nemôžete dosiahnuť Dovŕšenie, ak nemilujete svojich nepriateľov.“ (Vyučovanie Fa na Medzinárodnej Fa konferencii v Singapure, 22. a 23. augusta 1998)

„Avšak ako študenti, ak ste získali z Dafa prospech a zistili ste, že je dobrý a chcete o tejto dobrej veci povedať vašim príbuzným, priateľom a viacerým ľuďom, je to čin veľkého súcitu. Pochádza z vášho srdca – chcete to robiť vy sám. V tomto svete, nič čo dáte druhým, nebude trvať veľmi dlho. Ak im dáte peniaze, raz-dva ich minú, je to tak? Bez ohľadu na to, aké pekné veci dáte druhým, nie je možné, aby si ich udržali navždy. Keď človek príde do tohto sveta, prichádza s ničím, a keď ho opustí, pochovajú ho do zeme, kde sa všetko rozloží. Nedokážete si nič vziať so sebou, takže keď odídete, ostanete tiež s ničím. Čo môže trvať? Iba Fa, ktorý dáte druhým, trvá večne, a preto je to tá najvzácnejšia vec. Takže aby sme sa vrátili k tomu, o čom sme hovorili, robenie vecí na šírenie Fa je to najposvätnejšie.“ (Vyučovanie Fa na Medzinárodnej Fa konferencii vo východnom USA, New York, 27. – 28. 3. 1999)

Účasť na projektoch výstav Pravdivosť, Súcit, Znášanlivosť, festivaloch zdravia a predstavenia Shen Yun veľmi obohatilo moju kultiváciu, ako aj šírenie Fa a objasňovanie pravdy bytostiam v mojom okolí. Uvedomila som si, že keď praktizujúci nie je v dobrom kultivačnom stave a v stave otvorenosti, má to negatívny dopad na bytosti, a že staré sily využijú každú príležitosť zasiahnuť a posilniť tento uzavretý stav. Napríklad, keď som bola v smutnom uzavretom stave, spôsobenom z prílišných výčitiek voči sebe, prípadne z citov a mala som ísť objasniť pravdu mojim známym, nič som nedokázala objasniť. Naopak, keď som bola v otvorenom, ničím nenarušenom rovnovážnom stave, malo to dobrý dopad na ľudí (šírenie Fa a objasnenie pravdy), a vtedy som „náhodne“ stretávala najviac bytostí (boli mi posielané).

Prišla som aj k pochopeniu, že všetky karmické väzby sú vzácne a že je dôležité myslieť a zaujímať sa o druhých, napríklad aj o nových praktizujúcich. Uvedomila som si to na známych, ktorí začali praktizovať, že na začiatku potrebujú láskavú starostlivosť a podporu praktizujúcich, lebo ťažkosti a zasahovania na začiatku bývajú nemalé, ako to bolo napríklad aj u mňa, a že títo noví praktizujúci sú aj zároveň pre praktizujúceho darom, keďže mi takisto umožnili rýchlejšie si uvedomiť svoje nedostatky a pripútanosti (ako napríklad neznášanlivosť, predvádzanie sa alebo nedostatočná kultivácia reči).

Majster povedal:

„Každý jeden z vás sa môže vo svojej kultivácii stretnúť s vecami, ktoré vás vo vnútri zasiahnu, a niekedy môže byť ten pocit dokonca dosť silný. Niektoré z tých vecí sa nemusia prejaviť priamo vo vašom okolí, na vašom tele alebo vo veciach, s ktorými sa stretnete. Môžu sa prejaviť vo veciach, cez ktoré prechádzajú iní ľudia, alebo keď vás druhí kritizujú, alebo počas nejakých iných konfliktov.“ (Vyučovanie Fa na Medzinárodnej Fa konferencii vo východnom USA, New York, 27. – 28. 3. 1999)

Uvedomila som si, že vzájomná podpora je dôležitá, ako aj pomáhanie si medzi praktizujúcimi, pretože každý občas prechádzame neľahkými vecami a niekedy je dobré otvoriť sa praktizujúcim a navzájom si pomôcť. Napríklad, keď som mala zasahovanie strachu z budúcnosti, poprípade z citov, a stala som sa uzavretou, veľmi mi pomohlo, že som to zdieľala s iným praktizujúcim a hneď nato sa môj stav zlepšil a vrátila som sa do predošlého otvoreného stavu. Zároveň to pomohlo aj tomu praktizujúcemu v jeho podobnom probléme, ako som sa neskôr dozvedela.

Majster povedal:

„Pomáhanie praktizujúcim je niečo, čo by sa malo robiť a nie je nič zlé na tom, ak nechcete nikoho zanechať. Môžete sa pokúsiť zistiť, čo je ich duševnou záťažou a kde majú prekážky. Keď ste našli ich záťaž a prekážky, potom tieto môžu byť pravdepodobne rozriešené.“ (Vyučovanie Fa na Medzinárodnej Fa konferencii v New Yorku, 21. 11. 2004)

Na záver môjho príspevku by som chcela spomenúť pochopenie dôležitosti neustáleho udržiavania si súcitného srdca a pokojnej mysle, a že v takomto stave sa naozaj môžu diať zázraky, ktoré by sme nikdy predtým nečakali.

Ako povedal Majster:

„Počas procesu premeny karmy, ak to máme dobre zvládnuť a nie skomplikovať veci ako svetská osoba, musíme mať stále súcitné srdce a pokojnú myseľ.“ (Štvrtá lekcia, Čuan Falun)

Ďakujem za príležitosť zdieľať tento príspevok a prajem všetkým praktizujúcim veľa úspechov na ceste kultivácie a pri plnení našej dôležitej a vážnej misie. Opravte prosím, ak je v mojich porozumeniach niečo nesprávne.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.