Prehlásenie od podpredsedu Európskeho parlamentu: „Máme dostatok nepriamych dôkazov, aby sme upozornili medzinárodné spoločenstvo na to, čo sa rovná genocíde.“

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net)

Nasledujúce prehlásenie poslal Edward McMillan-Scott, poslanec a podpredseda Európskeho parlamentu, tlačovej konferencii v Londýne, ktorá sa konala pri príležitosti siedmeho výročia prenasledovania praktizujúcich Falun Gongu.

-------

Poslanec EP Edward McMillan-Scott (Yorkshire & Humber UK EPP-ED/Konzervatívec), podpredseda Európskeho parlamentu a spravodajca nového výboru pre demokraciu a ľudské práva navštívil 21.-29. mája 2006 Čínu, Hong Kong a Taiwan, s cieľom zistenia faktickej situácie, najmä ohľadom tvrdení o vyberaní orgánov.

Pri príležitosti siedmeho výročia začiatku prenasledovania čínskou vládou praktizujúcich Falun Gongu v Číne máme dostatok nepriamych dôkazov, aby sme upozornili medzinárodné spoločenstvo na to, čo sa rovná genocíde. Vďačíme za to najmä nedávnej správe od Davida Kilgoura, kanadského právnika a bývalého člena parlamentu.

Keď som bol v Pekingu, stretol som sa s bývalým čínskym väzňom, pánom Cchao Tungom, praktizujúcim Falun Gongu, ktorý videl mŕtvolu svojho najlepšieho priateľa s dierami po orgánoch, ktoré mu boli vybraté.

Ročné správy OSN o Číne od roku 1999 neustále dokumentujú široké porušovanie ľudských práv, ktorého sa dopúšťa čínsky komunistický režim na praktizujúcich Falun Gongu v Číne. Tieto priestupky zahŕňajú ilegálne zatknutia a zadržiavanie, vymývanie mozgov, mučenie a zabíjanie.

Teraz sa tieto brutality vystupňovali do najohavnejšieho zločinu zo všetkých – vyberanie orgánov zo živých praktizujúcich Falun Gongu, ktorí sú zadržiavaní ako väzni svedomia v čínskej sieti gulagy-pripomínajúcich väzení a pracovných táborov, a predaj týchto orgánov s obrovským ziskom nič netušiacim obetiam po celom svete, ktoré potrebujú mať transplantovaný orgán. OSN dlhuje svetu vysvetlenie.

Je čas, aby Čínska ľudová republika otvorila dvere a dovolila neobmedzené vyšetrenie všetkých pracovných táborov, nemocníc, psychiatrických ústavov a podobných zariadení.

Poslanec EP, Edward McMillan-Scott


Zdroj: http://clearharmony.net/articles/200607/34425.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.