Prípady troch nevinných ľudí umučených na smrť

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

1. Zhao Jinhua, žena, 42 rokov, z mesta Zhaoyuan, provincia Shandong. 29. septembra 1999, pani Zhao pracovala na poli, kde bola zatknutá. Policajti ju bili po tvári a hlave, kopali ju, mlátili ju obuškami, dávali jej elektrické šoky, nedovolili jej spať, nútili ju stáť bosú na cementovej podlahe, atď. 7. októbra bola umučená na smrť. Záver posudku súdneho lekára znel: Smrť kvôli bitiu tupým predmetom. Liu Jinling, Li Lanying, Chi Yunling, a Chen Shihuan, ktorí túto správu zverejnili, boli neskôr zatknutí za "ilegálny únik štátnych tajomstiev."

2. Chen Zixiu, žena, 59 rokov, z mesta Weifang, provincia Shandong. 16. februára 2000 sa prechádzala po ulici, kde bola zadržaná osobou zodpovednou za regulovanie Falun Gongu v jej meste a bola predvedená na policajnú stanicu. Nasledujúce popoludnie ju previezli do "Falun Gong Prevýchovného Centra". Vládni úradníci ju bili gumovými a elektrickými obuškami po nohách a krížoch, pričom na hlavu a krk použili ostnatý drôt. Týmito metódami ju nútili, aby sa vzdala praktizovania kultivácie [vo Falun Gongu]. Ráno 20. februára už veľmi zoslabnutú Chen Zixiu nútili plaziť sa po snehu. Po dvoch dňoch mučenia boli jej nohy úplne dobyté a z jej tmavých vlasov kvapkala krv. Pani Chen zvracala a zrútila sa k zemi, a odvtedy sa už neprebrala. Jej telo bolo posiate tmavými modrinami, uši mala napuchnuté a doudierané, a jej zuby boli polámané. Celé jej oblečenie bolo od krvi. Smrť Chen Zixiu podrobne skúmal novinár z Wall Street Journal, a jej prípad bol uverejnený na prvej strane tohto denníka dňa 20. apríla.

3. Su Gang, muž, 32 rokov, z mesta Zibo, provincia Shandong. 23. mája 2000 bol tento softwarový inžinier poslaný políciou a svojim zamestnávateľom, petrolejovou firmou Qilu, bez akýchkoľvek známok mentálnej choroby do psychiatrickej liečebne, kde mu násilím dávali injekcie, ktoré poškodzujú centrálny nervový systém. Keďže jeho rodina začala protestnú hladovku, pán Su bol prepustený 31. mája. Avšak, stratil už pamäť, jeho pohyby boli pomalé, a bol extrémne slabý. Bol to srdcervúci pohľad. Ráno 10. júna Su Gong zomrel na zlyhanie srdca.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.