Pani Kao Siou-čchin umiera po mučení v prvom ženskom väzení mesta Ťin-an (provincia Šan-tung)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) Praktizujúca Falun Dafa, pani Kao Siou-čchin žila v oblasti C'-čchuan mesta C'-po, provincia Šan-tung. Umrela 1. apríla 2007 o 4. hodine popoludní. Od októbra 2002 ju zadržiavali v štvrtom oddelení Ženského väzenia č. 1 v meste Ťin-an. Jej svokra sa o ňu veľmi obávala a umrela 5. decembra 2002, čoskoro nato, ako sa dozvedela, že pani Kao bola zatknutá. Keď pani Kao vo februári 2006 prepustili, mala rakovinu prsníka v poslednom štádiu.

Pani Kao bola nútená pracovať pri šijacej montážnej linke, ktorá sa nachádzala v suteréne, kde bolo veľmi vlhko. Praktizovaním Falun Gongu sa artritída pani Kao vyliečila, avšak počas nútenej práce sa jej vrátila. Museli pracovať od 7. hodiny ráno do 1:00-2:00 nasledujúceho rána. Ak pracovali len do polnoci, považovalo sa to za odpočinkový deň. Nebolo im dovolené oddychovať, okrem prestávok na jedlo a na použitie toalety. Pani Kao bola „ospravedlnená“ z práce po 10:00 večer, kvôli svojmu zdravotnému stavu. V jej cele boli 10 zadržiavaní, ona jediná bola praktizujúcou Falun Dafa. Dozorcovia určili dvoch väzňov, aby ju neustále sledovali. Ak sa stalo niečo, čo nepotešilo dozorcov, týmto dvom väzňom strhli „body“.

Počas roku 2005 bolo obdobie, keď pani Kao veľmi bolelo telo a nemohla sa hýbať. Keď ju vo februári 2006 prepustili, bola veľmi slabá a zistilo sa, že má rakovinu prsníka v poslednom štádiu. Hoci ju 6. marca hospitalizovali a 7. marca operovali, pani Kao svojej nemoci 1. apríla 2007 podľahla.

Nasleduje niekoľko faktov o prenasledovaní ďalších praktizujúcich Falun Dafa, ktorí sú zadržiavaní v Ženskom väzení č. 1 mesta Ťin-an.

Praktizujúca Falun Dafa, pani Tu Ťin-čchün, 47 ročná, je z mesta Wej-fang. Na štvrtom oddelení je tiež mučili, v dôsledku čoho sa u nej objavilo vnútorné krvácanie v tenkom čreve a v žalúdku. Avšak vedúci dozorcov Sü (prvé meno nie je známe) ju aj tak nútil pracovať, následkom čoho skolabovala.

Praktizujúca Falun Dafa, pani Li Si-č', okolo 50 rokov, je z mesta Jen-tchaj. Zadržiavali ju tiež v štvrtom oddelení. Keďže odmietla prijať vymývanie mozgov, zamkli ju na samotku a prinútili ju spávať na betónovej podlahe. Bola pod neustálym dohľadom dvoch väzňov, ktorých dozorcovia navádzali na to, aby ju bili.

Praktizujúca Čchen Siou-ling, okolo 40 rokov, z mesta Šou-kuang, bola odsúdená na deväťročné väzenie. Zadržiavali ju na druhom oddelení. Keďže odporovala prenasledovaniu a odmietala nosiť väzenskú uniformu a používať väzenský tanier, mučili ju približne dva týždne na samotke tým, že ju tam nechali zamknutú bez šiat a celý čas ju sledovali kamerou.


Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/4/15/84576.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.