Naozaj tomu rozumieme? – Niekoľko myšlienok, ktoré by som rád povedal divákom novoročného gala NTDTV

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od Tchang C'

(Clearwisdom.net) Srdečné a súcitné piesne sólistov Ťiang Min, Jang Ťien-šeng-a, a Paj Süe dojali k slzám mnohých ľudí v Radio City Music Hall v New Yorku počas predstavenia ku Čínskemu novému roku usporiadaného televíziou NTDTV. Keď ľudia plačú, niečo sa ich muselo dotknúť – ale rozumieme naozaj ich piesňam?

Je ľahké byť dotknutý súcitným úsilím a činmi praktizujúcich Falun Gongu, ale nie je také jednoduché naozaj porozumieť významu myšlienok, ktoré sa pokúšajú odovzdať speváci. Mne to trvalo šesť rokov, než som postúpil z „počúvania“ na „chápanie“ hudby. Ako už niekto povedal: „Tie piesne sú nádherné a dojímavé. Cítim, že vnútorný význam je veľmi súcitný.“ Právnik pán Johnson povedal: „Pravda je pravdou. Žiadna vláda nemá právo zakrývať pravdu. Národ vždy nájde spôsob, ako o veciach hovoriť, pokiaľ naozaj treba.“ „Mám dojem, že programy predstavenia [NTDTV] všetky odovzdávajú pravdu, nielen pravdu o prenasledovaní praktizujúcich Falun Gongu, ale aj pravdu o pôvode ľudí, pravdu o živote.“ Súcitný hlbší význam v piesňach a pravda o prenasledovaní, ľudskom pôvode a živote by nás možno všetkých mali inšpirovať k tomu, aby sme uvažovali a naozaj ich pochopili. Dojatie tými piesňami je len začiatok. Neodmietajme už.

Falun Gong nás prišiel zachrániť, takže prečo ho odmietame? Sopranistka Ťiang Min spieva „Prečo odmietať?“

„Priateľu môj milý, pamätáš sa?
Prišli sme sem sťaby hostia, zhora
Toľko životov, na koho sme čakali?
Táto hmla tu, čo to hľadáme?
Prečo odmietať pravdu zoči-voči?
Bo Falun Gong pravdu nám hovorí
Všemohúci pán sľub svoj napĺňa
Ľudia čo čakali, teraz vidí sa
Všemohúci, to je večná dobrota
No čas krátky v okamihu stratí sa.“

Všetci sme prišli z vysokých ríš. Pamätáme sa stále na naše sľuby po tisíckach rokov reinkarnácií? Falun Gong sa šíri široko-ďaleko a bohovia napĺňajú svoje sľuby. Keď sme si vypočuli tie piesne, hlboký význam slov v piesňach sa dá pochopiť, len keď nad nimi zas a znova uvažujeme.

Samozrejme, Ťiang Min sa nás mohla dotknúť dráždivými slovami a osobitným štýlom, ale neskôr, ak by sme necítili nekonečný súcit bohov a nehľadali by sme ďalej pravdu, možno by sme sa čoskoro stratili v labyrinte sveta. Altistka Jang Ťien-šen spievala „Súcit“

„Prečo vysvetľujem ja ti pravdu?
By si sa stal rovným mne, to nie,
Ni by si prestúpil ku mne
Len by si videl, želanie ja mám,
Skazenej partie klam a mam
To súcit ženie ma činiť tento trud
Bo neznesiem, ty niesol si jej osud
Červený drak koniec berie, nebo hovorí
Moja pieseň k tvojmu blahu nech zazní“

Prečo sú praktizujúci Falun Gongu takí súcitní? Pretože „Červený drak koniec berie, nebo hovorí/ Moja pieseň k tvojmu blahu nech zazní.“ Ak by pani Jang Ťien-šeng hovorila pravdu, nemali by ľudia, ktorí pocítia ten súcit, rýchlo konať a zistiť pravdu?

Praktizujúci Falun Gongu prinášali pravdu dlhý čas, ale mnohí stále pasívne odmietali počúvať. „Všemohúci, to je večná dobrota / No čas veľmi krátky zostáva.“ Čas na nikoho nepočká. Nemôžeme už pasívne počúvať pravdu. Je čas, aby sme hľadali pravdu. Paj Süe nás súcitne naliehavo žiada, aby sme „Hľadali pravdu“:

„Nebo a zem také šíre sú
Kam ľudia idú, kam ‘dú?
Stratení sú, cesta temná je
Kompasom pravda možno je
Pohroma nevyberá, keď príde
Bohatí či biedni – koho ušetrí?
Ale riešenie jedno tu je, hľaď
Pravdu nájdi, rýchlo a hneď!“

Význam tejto piesne môže byť veľmi široký a hlboký, ale súcit je úplne zrejmý, preto sa mnoho ľudí medzi poslucháčmi sústredilo pri počúvaní tejto piesne. Bohovia sú súcitní, takže prečo niečo nespravíme?

Ale čo spraviť? V piesňach sú princípy, ale sú ukryté, tie princípy musíme odhaliť pomocou našich snáh. Prečo praktizujúci Falun Gongu tak vytrvalo objasňujú pravdu? Skutočne im ubližujú? Prečo a ako im ubližujú? Prečo objasňujú pravdu? Má s nami prenasledovanie Falun Gongu niečo spoločné? Ak áno, ako sa nás týka? My sami musíme nájsť odpovede na tieto otázky. Musíme si ujasniť pravdu, prečo sú milióny praktizujúcich Falun Gongu prenasledované, pravdu o pôvode ľudského života a pravdu o osude ľudského života. Je naším právom a zodpovednosťou nájsť pravdu.

„Bo Falun Gong pravdu nám hovorí
Všemohúci pán sľub svoj napĺňa
Ľudia čo čakali, teraz vidí sa“
„By si sa stal rovným mne, to nie,
Ni by si prestúpil ku mne
Len by si videl, želanie ja mám,
Skazenej strany klam a mam“
„Kompasom pravda možno je
Pohroma nevyberá, keď príde
Bohatí či biedni – koho ušetrí?
Ale riešenie jedno tu je, hľaď
Pravdu nájdi, rýchlo a hneď!“


Milý priateľ! Naozaj rozumieme úprimnosti, súcitu a hlbokému významu týchto slov?


Čínská verze je k dispozici na http://www.minghui.org/mh/articles/2007/2/21/149420.html
Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/2/27/83058.html


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.