Česko-slovenská Fa konference výměny kultivačních zkušeností 2022: Ako som sa začala kultivovať vo Falun Dafa

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktikující Falun Dafa ze Slovenska

Pozdravujem ctihodného Majstra!

Milí praktizujúci,

som vietnamská praktizujúca Falun Dafa a žijem v Maďarsku. Som doktorka vied a pracujem ako docentka na poľnohospodárskej vysokej škole, v ústave chovu hospodárskych zvierat a genetickej ochrany. Prišla som na svet vo vietnamskej feudálnej rodine, ktorej tradícia pomaly zanikla podľa historického vývoja národa. Bola som vychovaná vo francúzsko-vietnamskej kultúre a vyrastala som v meste plnom amerických vojakov. Mladosť som venovala boju proti Američanom, kariéru som začala až neskôr v Maďarsku.

To mesto som videla ako obrovské miesto naplnené dolármi. V okamihu sa rozpadlo v roku 1975, keď Američania odišli po vojne z Vietnamu. V Maďarsku som bola svedkom momentu zrútenia socialistického systému a jeho premeny na kapitalizmus. Moje deti vyrástli vo vyspelej Európe. Stačila ale jedna pandémia a všetko je hore nohami – nie len v Európe, ale na celom svete. Akí sme my ľudia bezmocní! S takou pestrou minulosťou som chcela popísať môj život plný skúseností a prekážok, raz hore, raz dole, až po starší vek a hľadanie cesty kultivácie.

Hľadanie majstra

Prišla som na to, že život sa stále mení a človek nie je vždy pripravený riešiť situácie včas. Sme závislí na spoločnosti a na okolitých zmenách. Keď chceme mať jasnú myseľ a pevné hlavné vedomie, musíme sa kultivovať. Potrebujeme k tomu učiteľa, aby nás učil. Aká je správna cesta a ako sa kultivovať? Kde ho nájdeme?

Vďaka svojej rodinnej tradícii som konala podľa budhistickej filozofie, ale nemala som zvyk chodiť do chrámov alebo uctievať sochy Budhov. Na ceste hľadania som sa stretla s mnohými majstrami. Kultivovala som sa u rôznych majstrov, kde sa len dalo. V hĺbke duše som ale nebola spokojná a vedela som, že ani jeden z nich nebol ten pravý. Že by som mala tak veľa pripútaností, a preto som si stále ,,vyberala majstra“? Žiaden majster mi nevedel pomôcť dať môj život dokopy.

Hľadanie cesty k Falun Dafa

Keď som niekedy spomenula Falun Dafa, mnoho ľudí mi radilo, aby som ho začala praktizovať, no mnohí ma od toho tiež odrádzali. Až na jeseň 2021 som mala to šťastie spoznať Dafa vďaka praktizujúcej, ktorá mi pomaly a trpezlivo všetko predstavila.

Dívala som sa vtedy na obraz dobrotivého Majstra Li a hneď som vedela, že som našla konečne správneho majstra, ktorý ma bude ochraňovať a učiť kultiváciu.

Majster nás učil:

,,Nie je mnoho príležitostí pre niečo také, ako je toto a ja nebudem vyučovať týmto spôsobom večne. Myslím, že tí, čo môžu počúvať moje prednášky osobne, povedal by som, úprimne… v budúcnosti pochopíte, že toto časové obdobie je nesmierne vzácne. Samozrejme, veríme na karmický vzťah. Každý tu sedí kvôli karmickému vzťahu.“ (Čuan Falun, Prvá lekcia, Opravdivo viesť ľudí k vysokým úrovniam)

Prvé dni, keď som čítala Čuan Falun, nerozumela som ničomu. Pochopila som toho viac až keď som si ho prečítala opakovane. Lekcie cvičenia mi však boli hneď blízke. Po každom cvičení som cítila rozjasnenie, zdravú a pozitívnu energiu, a aj krajší život. Moje bolesti v kostiach zmizli, ostražitosť a pesimizmus vo mne klesli na minimum. Vtedy som začala opravdivo praktizovať.

Moje postupné zmeny

Nemala som predtým žiadne vážne choroby, často som ale bola utiahnutá a znechutená z rôznych neduhov staroby. Po nejakom čase kultivovania som zistila, že môžem pracovať aj celý týždeň, ak je to potrebné. Keď som vedela, že mám pred sebou dlhý a náročný deň, vstala som skôr na čítanie Fa a cvičila som dlhší čas. Pri zasahovaní si opakujem deväť priaznivých slov: „Falun Dafa je dobrý. Pravdivosť, Súcit, Znášanlivosť sú dobré.“

Je to, akoby som mala Majstra pri sebe. V mojom živote sa nestalo nič veľké alebo zázračné, no postupne sa vo mne všetko zmenilo. Vyzerám sviežejšie, moje myšlienky sú pozitívnejšie, životné udalosti prichádzajú ako bežne, ale ich priebeh je šťastnejší a hladší. Nad problémami a stratami sa nesťažujem, som spokojná s tým, čo mám. V duchu som vďačná, že mám takéto šťastie lebo mnohí okolo mňa ho nemajú. Toto je pre mňa cenná zmena vďaka kultivovaniu – pocit bezpečia a šťastia. Som vďačná, že ma Majster podporuje a viem, že musím byť v kultivovaní usilovnejšia a vytrvalejšia. K úžasnému cieľu sa určite dostanem iba keď budem skutočne pokračovať vo svojej kultivácii.

Majster nás učil:

„Ak naozaj nasledujete spravodlivú cestu v kultivačnej praxi, nikto sa neodváži svojvoľne vám niečo spraviť. Okrem toho máte ochranu môjho tela Zákona a nebudete v žiadnom nebezpečenstve.“ (Čuan Falun, Tretia lekcia, Čo dal Učiteľ praktizujúcim?)

V praktizovaní mám iba obmedzené skúsenosti a budem vďačná, keď poukážete na akékoľvek nedostatky.

Ďakujem Majstrovi! Ďakujem praktizujúcim!


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.