Moje pochopenie citov a predurčených vzťahov

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa z Číny

City sú druhom látky. Mám s tým osobnú skúsenosť, ktorá ma viedla k tomuto pochopeniu. Počas viac ako desiatich rokov kultivácie, okrem toho, že som niekoľkokrát videl Falun v iných dimenziách, som nevidel nič. Ale skutočne som cítil, že city sú zvláštnou látkou. Zdá sa, že ich vždy vidím ako ružovkastú hmlu, ktorá sa vznáša okolo tela človeka. Avšak jej sila podvádzať ľudí je značná. Nedávno som čítal článok od praktizujúcej, ktorá spomínala, že vo sne videla city ako druh ružovej vody. Zdá sa, že to potvrdzuje môj dojem o farbe citov, ktoré nie sú len mojou predstavou. Ďalší druh je ako látka bieleho prášku, ktorá existuje v ľudskom tele. Je to biely prášok, ktorý môže vzbudiť túžby ľudí. Pre mňa, ako praktizujúceho, je v podstate ekvivalentná bielemu heroínovému prášku.

Raz, keď som bol vo sne skúšaný zo svojej pripútanosti k žiadostivosti, objavila sa jasná myšlienka - je to látka, to nie som ja - uprostred žiadostivej túžby, ktorá sa zdala prichádzať odnikiaľ. Akonáhle sa tá myšlienka objavila, pocítil som závan vzduchu a biela prášková látka uháňala preč spod mojich nôh, a zrazu som sa cítil oveľa pohodlnejšie. Potom som sa zobudil. Vedel som, že to bolo skutočne zlo v iných dimenziách, ktoré na mňa hádzalo zlé látky. Avšak bez ohľadu na to, aké boli ich ospravedlnenia, bolo to opovrhnutiahodné.

Keď som sa pokúsil dôkladne tomu porozumieť, zistiť, čo to je a zbaviť sa toho počas svojej húževnatej a oddanej kultivácie, naozaj som mal pocit, že sa odtrhávam z osídiel tejto bielej a ružovej látky nazývanej city, úroveň za úrovňou, ako som sa postupne zvyšoval v úrovniach. Ten pocit bol veľmi bolestný, avšak neobvyklý. Počas mojej nekonečnej kultivácie, keď som mal naozaj pocit, že som sa takmer vymotal z obkľúčenia tejto látky a že ma už nemôže ovládať, zmenil sa aj môj pohľad na svet. Nie je to ľahké popísať, ale mal som pocit, že sa pozerám na ľudí vo svete ako dieťa (akurát s múdrosťou) - neboli tam už rozdiely medzi mužmi a ženami. Keď som sa vytrhol zo siete citov, naozaj som mal pocit, že už nie som bežným človekom. Keď som sa pozeral na ľudí vo svete, ktorí žili a umierali kvôli citom, bolo to ako keď sa vták vznáša vysoko na oblohe a pozerá sa na ryby vo vode pod ním. Ryby si šťastne plávajú vo vode a voda sa im zdá hebká a útulná, majú pocit voľnosti a spokojnosti. Ale ako sa na to pozerá vták? Úbohé ryby! Aké obmedzujúce a žalostné; nemôžu žiť mimo vody.

Od dávnych časov v čínskej próze popisovali harmóniu medzi ľuďmi, a medzi ženou a mužom, ako „vychádzať spolu plavne“. Ľudí to teší a majú z toho radosť. Avšak ja som bol šokovaný, keď som sa oslobodil zo zajatia citov. V skutočnosti nám to už Bohovia povedali v ich písmach - Čo sú city? Je to vzťah medzi rybou a vodou. Kto nevie, že ryba musí žiť vo vode? Avšak aký bolestivý a obmedzujúci stav to je! Avšak kto sa osvietil k faktu, že ľudia ponorení do citov, sú na tom rovnako bolestne ako ryby?

Boli chvíle, keď som zažíval neúspechy. Moje uvažovanie nebolo jasné. Následne som sa cítil strašne. Vo svojom skľúčenom a chmúrnom stave som si uvedomil hrôzu z pádu. Bol som ako ten zranený vták s mokrými krídlami, a stálo ma mnoho námahy, aby som opäť vzlietol. Avšak bol to stále vták a nezmenil sa na rybu, a to bola útecha.

Učiteľ povedal:

„Pravdou je, že už viac nie ste jednou z bežných ľudských bytostí a už by ste sa nemohli ani vrátiť späť, naozaj nemôžete. (Potlesk) Rozdiel medzi vami a bežnými ľuďmi narástol a je vyložene obrovský.“ (Vyučovanie Fa na stretnutí so študentami z Ázie a Tichomoria, 2004)

Niekedy sa potkneme, pretože zlo využije naše medzery a zosilní svoje prenasledovanie, keď nie sme na pozore. Je veľmi dôležité neustále si udržiavať jasnú myseľ a bez ohľadu na všetko ostatné sa naše myšlienky nesmú odchýliť od Dafa. Načo by to bolo dobré, ak by človek len študoval Fa, avšak nekultivoval by sa podľa neho?

Hoci na to, aby sme sa stali božskými bytosťami, musíme odkultivovať všetky naše pripútanosti, chcem povedať, že som osobne zažil ten božský stav a tú zázračnú ríšu, keď som skutočne prekonal pripútanosť medzi mužmi a ženami a žiadostivosť. Keď som potom vysielal spravodlivé myšlienky a používal nadprirodzené sily, mal som pocit ľahkosti a sebadôvery z mysle a tela, ktoré sa spojili do jedného. Odkultivovanie pripútanosti k žiadostivosti je prvou a veľmi dôležitou skúškou pre praktizujúceho. Je to deliaca čiara medzi bohom a človekom. Všetky kultivačné metódy od dávnych časov sa pozerali na túto záležitosť rovnako. Prečo potom stále chceme byť zapletení do citov a byť nimi zraňovaní?

Asi pred rokom som mal sen, v ktorom dvaja policajti zatýkali dvoch praktizujúcich mužov a dávali ich do auta. Prišiel som k nim a spýtal som sa ich: „Prečo takto svojvoľne zatýkate ľudí?“ Na moje prekvapenie policajt sebavedome zdvihol v ruke balíček a povedal: „Kvôli tomuto,“ a ukázal na jedného z praktizujúcich, naznačujúc, že to našli u neho. Pretože som nič nepovedal, pokračoval: „Vieš, čo to je? Balíček prezervatívov.“ Bol som ohromený. Keď som sa pozbieral a pokúsil som sa niečo povedať, prebudil som sa. Zjavne to bol sen, ktorý mi mal dať náznak. Ale bol som trochu zmätený. Prečo som dostal ten náznak? V tom čase som bol v tomto ohľade celkom v poriadku. Uvažoval som, že o tom napíšem článok, ktorý by slúžil iným praktizujúcim ako varovanie. Ale kvôli svojim ľudským pripútanostiam sa mi zdalo trochu trápne napísať o takom sne. V tom čase som sa k tomu neosvietil, ale teraz si uvedomujem, že Učiteľ chcel, aby som o tom napísal článok. Je mi ľúto tých praktizujúcich, ktorí sa zamotávajú do citov a nechávajú zlo zneužiť ich pripútanosti, ako hovorí príslovie: „Drak je v rybníku ako doma, ale ak sa dostane do plytčiny, bude na posmech aj rakovi.“

Inokedy som mal sen, že mi niekto dal pero. Predtým som si trochu upratoval v mysli v tomto ohľade, pretože som nebol v dobrom stave a mal som pocit, že štandard, ktorý sa od nás vyžaduje, sa s približujúcim koncom zvyšuje. Najmenší prejav ľudskej pripútanosti bude zneužitý zlom. Ale bol som schopný rozoznať, že príbojové vlny rozbúrených myšlienok neboli vôbec mnou, a už som nebol deprimovaný a zmätený. Dokonca som sa na tých myšlienkach zabával, keď som si udržiaval jednu myšlienku svojho ja. Čoskoro sa všetko upokojilo a utíšilo. Osvietil som sa k faktu, že to, že mi niekto dal pero, bol v skutočnosti náznak od Učiteľa, aby som napísal o svojom pochopení tejto záležitosti.

Všetci vieme, že Tri ríše boli vytvorené pre nápravu Fa. Najväčším rozdielom medzi Troma ríšami a všetkými ostatnými dimenziami vo vesmíre je ten, že tu sú city. Mal som pocit, že spomedzi všetkých druhov citov sú tie najrušivejšie city medzi mužmi a ženami, a žiadostivosť. O nich tu hlavne píšem. Počas svojej kultivácie som sa ich zbavoval vrstvu po vrstve, a pretože sa mi zdalo ťažké zbaviť sa ich, často som uvažoval: „Prečo nebeské bytosti vytvorili tieto city a žiadostivosť?“ Niekedy som cítil, že som sa jej zbavil, a opäť som zistil, že v nej zotrvávam až po uši, keď som sa zobudil zo sna. Zrejme preto, že v tom čase boli moje city pomerne silné. Avšak teraz vidím, že mnohí praktizujúci majú rovnaké ťažkosti.

Prečo nebeské bytosti usporiadali pre ľudí, aby žili takto? Bolo to kvôli rozmnožovaniu ďalších generácií? To je samozrejme hlavným dôvodom. Avšak zdá sa mi, že keby bohovia chceli, deti by mohli rásť z kvetov alebo ovocia na stromoch. Predtým, ako som začal s kultiváciou, oddával som sa takým fantastickým myšlienkam, ale teraz sa mi zdá, že nemuseli byť až také fantastické. Naozaj, keby sa život rozmnožoval iným spôsobom, nenegovalo by to požiadavku na „život v ilúzii“ tejto dimenzie. Ale bohovia to tak neusporiadali. Nechali ľudí napredovať a rozmnožovať sa takto, a nechali ľudí mať radosť a lásku. Je to preto, že bohovia boli k ľuďom dobrí? Nie, naopak, myslím, že je to pre ľudské bytosti trest. Pretože ľudské bytosti sa dopustili veľkých hriechov, vrátiť sa späť nemôže byť pre ľudí také ľahké, keď už spadli na túto úroveň.

Látka citov má veľmi vysokú hustotu. Preniká ľudskými bunkami a bežný človek ponorený do nich nebude schopný vymaniť sa z nich. Keď sú k sebe dvaja ľudia priťahovaní, ľudia hovoria, že je medzi nimi elektrická alebo magnetická sila. Možno tam je. Ale Učiteľ nám povedal, že pole vytvorené, keď sa robia cvičenia Dafa, nemožno nazvať magnetickým alebo elektrickým poľom. Malo by sa skôr nazývať energetickým poľom. „Démon je vysoký jednu stopu, pričom Tao je vysoký jeden jard.“ Slová vytvorené na popísanie citov sa často týkajú dlhých stúh, napríklad: neprerušovane, zapliesť sa, zamotať sa, uviaznuť, pripútať sa, držať pohromade, predurčený, atď., dlhá stuha citov sa používa, aby sa ľudia zviazali dohromady. V týchto slovách sa skrývajú bezpočetné okúzľujúce príbehy lásky a všemožné popisy z dlhej histórie ľudskej spoločnosti. Avšak pre kultivujúceho, ktorý vidí cez ich podstatu, sú skutočne ničím, pretože vieme, že city nie sú časťou našich pôvodných životov. Sú to len vrstvy oblečenia a pút, ktoré sme si obliekli, keď sme zostúpili do Troch ríš. Keď prehliadneme ich pôvod, najmä ak sme schopní rozoznať to, že nie sú súčasťou nášho opravdivého, pôvodného ja, potom ich môžeme odseknúť pomocou nášho meča múdrosti. Čo nám môžu city urobiť?

Ľudia často spájajú city s predurčenými vzťahmi. Moja myšlienka k tomuto je, že bežní ľudia môžu nanajvýš bezmocne vzdychať, keď príde na osud a city, pretože nerozumejú princípu predurčenosti a odplaty. Predtým, ako som bol kultivujúcim, svadba mojej priateľky bola stelesnením svadby s niekým, koho nemala rada, lebo nemala predurčenie k tomu, koho mala rada. V deň svadby som videl slzy v jej očiach a cítil som nárek v jej srdci. Bol to dramatický paradox v tej situácii. Keď som videl niekoľko takýchto prípadov, život ma zanechal s pocitom bolesti a smútku. Ale keď som začal s kultiváciou, uvedomil som si dôvod za tým.

V skutočnosti pre vyššie bytosti, ktoré usporadúvajú osud človeka, nie je najdôležitejšia láska k inému človeku. Čo je dôležitejšie je, či je tam vzájomný dlh. Ak tam je, tak prvoradé je splatenie tohto dlhu; to má prednosť pred láskou. Mnohí ľudia, ktorí dlžia niekomu život alebo city sú často usporiadaní, aby sa stali manželom či manželkou veriteľa, aby splatili svoj dlh. Niekoľko praktizujúcich k tejto téme napísalo články. Bežní ľudia, ktorí cez to nedokážu vidieť, budú mať pocit, že sa im osud vysmieva, a budú ohľadom citov bezmocní. Ale ak človek cez to môže vidieť, nie sú city v ľudskom svete pomerne bezvýznamné? Ľudské bytosti nikdy neboli schopné diktovať podmienky. V skutočnosti to, čo ľudia cítia ako manželské šťastie, je len prchavý moment radosti v krátkej existencii človeka. Dovoľte mi citovať z piesne dávneho kultivujúceho:

Svet je presýtený úkladmi a lakomstvom za slávou a ziskom. Nedá sa to porovnať s výletom v otrhanom mníšskom rúchu.

Kurča v klietke je dobre živené, ale hrniec je blízko. Divá hus nemá jedlo, avšak celý šíry svet.

Bohatstvo a sláva nepotrvá viac ako sto rokov. Reinkarnácia je nebeským princípom a všetko sa neustále mení.

Nájdite teda rýchlo kultivačnú cestu, ľudské telo, keď ho stratíte, možno ho nedostanete naspäť ani za milión rokov.

Iba posvätné vzťahy ustanovené s Dafa sú požehnaním a treba si ich vážiť. Iba keď budeme pevne napredovať v kultivácii Dafa, dovŕšime sa a vrátime sa domov s Učiteľom, nesklameme a naplníme očakávania početných životov, ktoré s nami mali v našich bezpočetných predchádzajúcich životoch predurčené vzťahy. City a predurčené vzťahy sú ako sen. Iba milosrdnosť Dafa je skutočná.

Vyššie uvedené je moje pochopenie. Poukážte prosím láskavo na prípadné nedostatky.

Čínska verzia: http://www.minghui.org/mh/articles/2007/4/5/152172.html
Anglická verzia: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/5/9/85398.html


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.