Odstránenie pripútanosti k strachu

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho z Číny

(Clearwisdom.net) Myslím si, že pripútanosť k strachu má hlbokýkoreň. Môžem ju odstrániť na chvíľu, ale vždy sa vráti. Čo by som mal robiť? Najprv som sa pokúšal učiť sa Fa naspamäť. Úžitok učenia sa Fa naspamäť bol taký, že hneď keď prišla myšlienka, vedel som či je ľudská alebo spravodlivá. Ak je to ľudská myšlienka, vyšlem spravodlivé myšlienky na jej odstránenie. Táto metóda na odstránenie „strachu“ hneď, keď sa objaví, funguje veľmi dobre.

Neskôr som si uvedomil, že takýto prístup stále nie je dosť dobrý. Učiteľ povedal:

„ ... kdekoľvek je čierna čchi, tam je choroba. Ale čierna čchi nie je základnou príčinou choroby. Je to preto, že je tam bytosť v hlbšej dimenzii, ktorá vytvára toto pole. Takže niektorí ľudia hovoria o vypúšťaní a odstraňovaní čiernej čchi – dajte sa do toho a vypusťte toľko, koľko chcete! Krátko potom bude vytvorená znova, keďže niektoré bytosti sú veľmi mocné a môžu si ju pritiahnuť späť hneď ako je odstránená: Môžu si ju samé získať naspäť. Liečenie jednoducho neúčinkuje, nech je použité akokoľvek.“ ( 7. lekcia Čuan Falun)

Keď sa objaví čierna čchi, je samozrejme nutné ju hneď odstrániť. Avšak je dôležitejšie uvedomiť si základnú príčinu problému.

Pripútanosť k strachu pochádza zo sebectva a z mentality „ja“. Je to strach, že „moje“ záujmy budú poškodené.

Prišli sme do tohto sveta s misiou. V poslednej chvíli Nápravy Fa, by sme mali existovať iba pre záchranu vnímajúcich bytostí. Predstavme si, že ak naše mysle vždy myslia na záchranu vnímajúcich bytostí, naše srdcia sa nebudú zaujímať o seba. „Ja“ nebude existovať. Ako nám potom môžu zlé veci ublížiť? Nebudú tam žiadne medzery cez ktoré by zlo mohlo preniknúť.

Na druhej strane, z hľadiska záchrany vnímajúcich bytostí, by sme mali zachrániť všetky vnímajúce bytostí s ktorými sa stretneme. Všetok život je rovnaký. Rozdiel je len v tom, že niektorí ľudia majú viac zlých vecí a niektorí ich majú menej. Jediný rozdiel ako sa o nich staráme je v intenzite vysielania spravodlivých myšlienok. Potom, keď zbadáš policajtov, prečo bude tvoje srdce zrazu biť rýchlo? Keď robím tri veci, alebo keď vykonávam bežné denné záležitosti, pokúšam sa prinútiť sa myslieť z perspektívy druhých ľudí a z pohľadu záchrany ľudí. Napríklad, keď vysielam spravodlivé myšlienky, myslím na: „Odstránenie všetkého zla, ktoré bráni vnímajúcim bytostiam, aby boli zachránené, odstránenie zla, ktoré používa ľudí na prenasledovanie učeníkov Dafa, a odstránenie zla, ktoré sa pokúša zničiť životy.“ Pozorujem tiež seba, či mám myšlienky na „odstránenie zla a nenechanie ho zasahovať do mňa“, a sebeckú myšlienku „či bude narušený môj pohodlný a šťastný život.“ Keď myslím viac na druhých, potom myslím menej na seba. Pretože, „kultivácia závisí na vlastnom úsilí, zatiaľ čo premena kungu je uskutočňovaná majstrom“ (I. lekcia Čuan Falun), mám takéto želanie a viem že Učiteľ pomôže.

Čínska verzia na: http://minghui.ca/mh/articles/2008/4/7/175981.html
Anglická verzia na: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2008/4/23/96657.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.