Provincia Chei-lung-ťiang: Sudca prvého stupňa Lu Tchung-li a jeho žena umreli na následky prenasledovania

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) Praktizujúci Falun Dafa, pán Lu Tchung-li, sudca prvého stupňa na okresnom súde Lesov Fang-čeng v provincii Chei-lung-ťiang a jeho žena boli vytrvalí v praktizovaní Dafa. Čínsky komunistický režim ich dlhý čas prenasledoval. Pán Lu Tchung-li umrel v septembri 2006 a jeho žena v novembri 2006.

Pán Lu Tchung-li, 51 rokov, bol sudcom a vedúcim exekučného súdu oblasti Lesov Fang-čeng v provincii Chei-lung-ťiang. Po júli 1999 ho úradníci z oblastnej polície Fang-lin dvakrát ilegálne zatkli a raz držali v policajnej väzbe. Zadržiavali ho na samotke oblastného súdu a vypočúvali ho tri mesiace.

Chan Tung-i a Š' C'-pching z národnej sekcie bezpečnosti policajného oddelenia Fang-lin zadržali pána Lu 6. marca 2000. Polícia ho počas výsluchu pripútala na oceľové kreslo a verbálne ho napádala viac ako dve hodiny.

V januári 2001 sa Š' Čching-lin, vedúci výboru lesov Fang-čeng a Čang Pao-lin, vedúci súdu, pokúsili prinútiť pána Lu, aby vystúpil proti Falun Gongu a jeho zakladateľovi vo verejnej televízii oblasti Fang-lin. Pán Lu odmietol a komunistická strana ho odstránila z jeho pozície vedúceho exekučného súdu.

Pán Lu Tchung-li následne trpel krutým fyzickým a duševným prenasledovaním a umrel v novembri 2006.

Žena pána Lu, Miao Siou-jing, 50 ročná, tiež vytrvalo praktizovala Falun Gong. Po júli 1999 sa jej miestna polícia z oblasti Lesov Fang-čeng mnohokrát vyhrážala a robila na ňu nátlak. Bola tým traumatizovaná a prejavili sa u nej symptómy mozgovej príhody. Umrela v septembri 2006.

Dátum publikovania: 22. 3. 2007


Čínska verzia: http://minghui.ca/mh/articles/2007/3/16/150912.html
Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/3/22/83771.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.