Česko-slovenská Fa konference výměny kultivačních zkušeností 2019: Poohliadnutie sa na ceste kultivácie (1. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktikujícího Falun Dafa ze Slovenska

Som praktizujúci Falun Dafa z Prešova, kde žijem a pracujem pre NTD TV New York. Keďže moja pracovná vyťaženosť je v poslednom období vysoká a nie je veľmi čas rozmýšľať nad minulosťou, uvítal som túto príležitosť napísať skúsenosť a poohliadnuť sa za mojou uplynulou cestou kultivácie, ktorá bola pre mňa súcitne usporiadaná.

Fa som získal v roku 2011 od môjho kamaráta, ktorý práve prestal praktizovať, ale ako mi sám povedal, pociťoval ohromnú túžbu mi o Falun Dafa povedať. Bol som teda jediný praktizujúci v mojom meste pomerne silno rozhodnutý praktizovať sám a nestretávať sa s inými praktizujúcimi. Trvalo mi určitý čas pokiaľ som si prečítal jingweny a pochopil rozdiel medzi súčasnou situáciou obdobia nápravy Fa a bežnou osobnou kultiváciou. Pomocou Majstrových usporiadaní som zanedlho spoznal niekoľkých praktizujúcich zo Slovenska a Česka a moje úlohy v období nápravy Fa sa mohli začať napĺňať.

Koncom roka 2014 som sa presťahoval do Bratislavy s úmyslom dostať sa viac do prostredia praktizujúcich a zvýšiť si štandard. Bratislava má jasný harmonogram aktivít: utorok – skupinové cvičenie, streda – skupinové štúdium, štvrtok – ambasáda, cez víkend často Hong Fa. Je pravda, že som do Bratislavy išiel z veľkej časti aj kvôli citom k jednej praktizujúcej, no zároveň som vedel, že prostredie Dafa aktivít je veľmi cenné, takže aj keby nám to s praktizujúcou nevyšlo, určite mi pobyt v Bratislave môže iba prospieť. Nakoniec nám to s praktizujúcou vyšlo.

Po pol roku som si vďaka Majstrovým usporiadaniam našiel prácu na recepcii v hoteli, kde som robil hlavne nočné služby. Práca to nebola zlá, zlepšil som sa v angličtine, ale prebdené noci ma vyčerpávali. Pamätám si, že som sa musel prekonávať, aby som sa naďalej zúčastňoval aktivít. Nemal som chuť ísť do chladnej zimy pred ambasádu alebo na cvičenia, cez víkend som si chcel radšej pospať ako ísť na Hong Fa. Zároveň som však dokázal rozlíšiť, čo je skutočne pre mňa správne a vždy som bol schopný nepodriadiť sa svojim myšlienkam a pocitom. Napriek všetkej nechuti som donútil svoje telo postaviť sa a ísť.

Podľa môjho pochopenia je žitie v tejto dimenzii ilúzie ako manželstvo so svetským svetom. Skutočné pravé ja je v neustálej konfrontácii s partnerom so sebeckým myslením žiadajúcim naplnenie pripútaností. Ak len na moment odvrátim pozornosť z vnútra a začnem prikladať dôležitosť vonkajšiemu, automaticky sa spustí myslenie nízkej úrovne ako televízia a potom je mimoriadne ťažké zachovať si jasné uvedomenie, vysoký morálny charakter a schopnosť rozlišovať správne od nesprávneho.

„Minule som povedal, že ‚Budhovo svetlo žiari všade, správnosť a spravodlivosť všetko harmonizuje‘. Inými slovami, energia rozptýlená z našich tiel môže napraviť všetky odchylné stavy. Preto pod účinkami tohto poľa, ak nemyslíte na tieto veci, neúmyselne takisto umierňujete svojho partnera. Ak vy na ne nemyslíte a nebudete mať také myšlienky, ani váš partner na ne nebude myslieť. Ale nie je to absolútne, keďže v súčasnom prostredí stačí zapnúť televíziu a človek tam vidí všemožné veci, ktoré môžu ľahko podnecovať jeho túžby. Ale za normálnych okolností máte tento umierňujúci účinok.“ (Čuan Falun, Šiesta lekcia, Priťahovanie démonov čchi-kungom)

Posledné týždne v práci mi z nedostatku spánku bolo veľmi často zle a pätnásťminútové cestovanie električkou domov sa rovnalo nekonečnému utrpeniu. Predtým som v práci cvičil a študoval, teraz som len nehybne sedel a čakal na šiestu hodinu rannú. Doma som iba úplne vyčerpaný spadol do postele. O dvanástej na obed som už bol hore a cez deň som nemohol viac spať. O desiatej hodine v noci mi začínala nová smena, do ktorej som ledva prišiel. Tento kolotoč bol po roku a pol neznesiteľný. V decembri 2017 som z hotela dobrovoľne odišiel.

Ako nezamestnaný som mal čas preložiť oba dokumenty Agenda a pomáhal som aj svojej manželke, ktorá začala pracovať ako dobrovoľníčka pre newyorskú NTD TV. V januári odišla do New Yorku na trojmesačný tréning v NTD TV a ja som ako dobrovoľník začal prekladať články pre Epoch Times.

V tom čase centrála Epoch Times v New Yorku plánovala začať finančne podporovať ostatné edície Epoch Times, a tak sme verili, že by sme aj my v československej edícii mohli začať riadne pracovať na plný úväzok. Pracovať na projekte Dafa, ktorý zároveň dokáže praktizujúceho uživiť pre mňa znamenalo to najlepšie, čo by sa mi mohlo stať. Prednosť však pochopiteľne dostali veľké európske krajiny a tréning Česka a Slovenska sa neustále presúval na neskorší dátum.

Manželka sa z Ameriky vrátila už do Prešova, kde sme sa dohodli, že sa presťahujeme a začala pracovať na plný úväzok pre NTD TV. Bol už máj a tréning pre československú edíciu sa opäť presunul (tentoraz na leto) a taktiež sa blížila Konferencia Fa vo Washingtone. Neplánoval som sa jej zúčastniť, keďže som si nechával peniaze na letný tréning v New Yorku.

Manželka mi povedala, že v NTD TV hľadajú niekoho do jej tímu, tak by som tam mohol skúsiť poslať životopis. Neočakával som veľmi, že by ma prijali, sústredil som sa na prácu pre československé Epoch Times. O niekoľko dní mi volal slovenský koordinátor, či idem na konferenciu do Washingtonu, čo som odmietol, pretože na Fa konferencii som už bol viackrát, Majstra som videl viackrát, a preto si peniaze teraz radšej nechávam na letný tréning. Potom som však nad tým všetkým začal vážne premýšľať a dospel som k záveru, že vidieť Majstra vyučovať Fa naživo je tá najlepšia vec, aká sa môže človeku na tomto svete stať. Praktizujúci v Číne by dali celý svoj majetok, aby mohli vidieť Majstra vyučovať. Ja som dostal túto možnosť v podstate bez akejkoľvek námahy, ale neviem si ju vážiť. Šetrím si peniaze na tréning, ktorý možno ani nikdy nebude a najdôležitejšiu vec si nechám uniknúť. Ešte v ten deň som volal koordinátorovi späť, aby ma zapísal na zoznam zúčastnených.

„Naozaj, uvedomujete si niečo? Ste učeníci Dafa a nespočetné bytosti v nebi, bytosti nespočítateľného množstva, vám závidia. Ak by som dnes ponúkol akémukoľvek bohovi na vysokej úrovni, bez ohľadu na jeho veľkosť, možnosť prísť a byť učeníkom Dafa, netrvalo by to ani zlomok sekundy, v tom momente ako by ho dostihli moje slová by skočil dole. Bol by jednoducho nadšený, pretože každý kto chápe, ten vie, že týmto spôsobom môže nielen zachrániť seba, ale aj bezpočet vnímajúcich bytostí svojho sveta. Toto je jednoducho najvýnimočnejšia vec v budúcom vesmíre.“ (Čo je učeník Dafa, Vyučovanie Fa na Fa konferencii v New Yorku, 29. 8. 2011)

Pokračování: http://cz.clearharmony.net/articles/a111193-Cesko-slovenska-Fa-konference-vymeny-kultivacnich-zkusenosti-2019-Poohliadnutie-sa-na-ceste-kultivacie-2-cast.html


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.