Polícia vymáha priznania mučením "prenikajúcou tyčou"

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) Podľa správ na stránkach Minghui (čínska verzia Clearwisdom.net) z 27. októbra policajní úradníci z národného oddielu národnej bezpečnosti oblasti Wancheng, verejná bezpečnosť oblasti mesta Nanyang, provincia Henan, vytvorili miesto na vymáhanie priznaní mučením v poľnohospodárskom motoreste umiestnenom na ulici za mestskou továrňou na hodváb. Polícia použila na praktizujúcich množstvo mučiacich metód. Jedno z mučení sa nazýva "prenikajúca tyč" (pozri nižšie uvedený obrázok)

Správa hovorí, že v marci 2004 policajní úradníci (vrátane Zhao Zengyu, Du Siwei a Duan Xiancheng z oddielu národnej bezpečnosti oblasti Wancheng) vypočúvali a mučili piatich praktizujúcich, konkrétne Zhang Baozhi, Li Yansheng, Wang Yibin, Kuai Qiying a Chen Jinlan. Úrady použili "prenikajúcu tyč", bitie, zamedzenie spánku a vymývanie mozgov. Zdravie Li Yansheng-a je teraz vo veľmi zlom stave.

Je známe, že "prenikajúca tyč" spôsobuje mimoriadnu bolesť. Ruky sú pevne zviazané putami, ktoré sa zarezávajú do zápästí. Za menej ako minútu obeť cíti toľko bolesti, že sa tak výdatne potí, že premočí celé šaty. Mučenie spôsobuje, že telesné orgány obete zmenia polohu, čo spôsobuje obrovskú bolesť a môže to spôsobiť vracanie. Niektorí dokonca vracajú krv.

Ak obeť počas mučenia stratí vedomie, polícia na ňu naleje studenú vodu, aby ju prebudila a neustále používa toto mučenie. Mučenie často trvá viac ako deň a niekedy dokonca 6 až 7 dní vkuse. Človek si môže predstaviť, koľkokrát obeť stratí vedomie. Obetiam nie je dovolené spať. 10 minút takéhoto mučenia je väčšinou hranica, ktorú môže zniesť mimoriadne silný muž. Mučenie väčšinou znefunkční ruky a nohy obete.



Prenikajúca tyč: Ruky obete sú pevne spútané a nohy zviazané. Potom je človek prinútený čupnúť si a oboma rukami objať kolená. Železnú tyč vsunú ponad jeho ruky a popod zadnú časť jeho kolien. Polícia potom zodvihne tyč, na ktorej visí obeť a položí ju na dva stoly. V tomto bode visí obeť hore nohami, s hlavou obrátenou k stropu.

Anglická verzia: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/11/2/54123.html


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.