"Stratila som mamičku, nemôžem stratiť aj otecka"

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Volá sa Zhao Yuanming. Nedávno mala šesť rokov.

Otec malej Yuanming je praktizujúcim Falun Dafa menom Zhao Youngang, tiež nazývaný Zhao Jianshe. Má 32 rokov. V roku 2001, pretože zotrvával v praktizovaní Falun Dafa, úrady mesta Weifang ho v dôsledku protiústavného zákazu Falun Gongu prinútili, aby opustil svoju prácu a dom, aby sa vyhol zatknutiu. Aj tak bol však Zhao Yougang v júni 2003 zatknutý políciou v Nanjingu, keď vytváral materiály, ktoré ľuďom objasňujú pravdu o Falun Gongu. Vo väzení bol neustále podrobovaný neľudskému mučeniu. 29. decembra 2003 bol Zhao ilegálne odsúdený na deväť rokov väzenia. Teraz je zadržiavaný vo väzení Wuxi a trpí brutálnym zaobchádzaním. Na protest proti prenasledovaniu drží pán Zhao protestnú hladovku od júna, času keď ho zatkli. Pán Zhao je bolestivo nútene kŕmený sedem až osemkrát za noc väzenskými dozorcami. V súčasnosti je natoľko slabý, že sám nemôže vzpriamene stáť. Predtým vážil 85kg, ale teraz sa jeho váha znížila len na 35kg. Pán Zhao je vysoký 1.75 m.

Mama malej Yuanming umrela na chorobu keď bola Yuanming trojmesačná. Yuanming vychovávajú starí rodičia z oboch strán.

Pánovi Zhao Yougang jeho dcéra veľmi chýba. Počas obdobia, keď bol bez domova, sa často zastavil doma, aby sa krátko pozrel na jeho dcéru. Zakaždým, keď malá Yuanming videla svojho otca, bola veľmi naradostená.

Malá Yuanming išla so svojou babičkou z matkinej strany do väzenia Wuxi, aby navštívila otca, ktorý sa v dôsledku mučenia stal prakticky nespoznateľným. Keď videla svojho vychudnutého a veľmi zmeneného otca, malú Yuanming to tak vzalo, že sa len pozerala s očami naširoko otvorenými. Hoci je Yuanming malá, aj tak chápe, "Už som stratila svoju mamičku, nemôžem stratiť aj otecka."

Dobrí ľudia, vaše listy a telefonáty môžu pomôcť zastaviť toto zlé prenasledovanie a dovoliť malej Yuanming vrátiť sa pod starostlivosť jej otca, ktorí ju tak veľmi má rád.


Zhao Yuanming: 86-536-8800666 (domov)
Väzenie Wuxi: 86-510-2625061, kl. 2237 (Pán Wang)
Väzenská nemocnica Wuxi: 86-510-8915865
Adresa väzenia Wuxi: #121 Wuqiaoxi Road, Prison Group 8, Wuxi City, Jiangsu Province, Postal Code 214044

Anglická verzia: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/10/16/53516.html
Čínska verzia: http://www.minghui.ca/mh/articles/2004/10/4/85759.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.