Praktizujúci Falun Gongu znášajú nekonečnú, intenzívnu nútenú prácu v záchytnom centre mesta Langfan, provincia Hebei

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) Každý, koho pošlú do záchytného centra v meste Langfan zistí, že nútená práca je tu nesmierne intenzívna a neznesiteľná. Sú tam nespočítateľné fazule, ktoré treba zozbierať a jediace paličky, ktoré treba zabaliť. Dozorca prideľuje denné práce každému zadržanému. Zadržaní, ktorí nie sú schopní dokončiť svoje pridelené úlohy, sú potrestaní odopieraním spánku alebo pridelením nočnej práce. Sú prinútení pracovať dlhšie ako 10 hodín denne. Keďže pracujú v zle vetraných celách, za horúcich letných dní trpia mnohí horúčavami. Noví zadržaní obvykle stoja pred ešte tvrdším prostredím, keďže potrebujú čas, aby sa naučili pravidlá pracovného táboru. Ak nestihnú dokončiť pridelené úlohy počas dňa, musia pokračovať v práci cez noc. Monitor v každej cele im nedovoľuje ísť spať, kým nedokončili svoje úlohy. Niektorí napokon dokončujú svoju prácu pred úsvitom. Nasledujúci deň na nich už čakajú ďalšie pridelené úlohy. Hoci sú zadržaní prinútení vydržať toľko intenzívnej práce, dostávajú iba dve knedličky a misku ľahkej polievky. Zadržaní muži väčšinou nedostanú dostatočnú porciu jedla každý deň, ani nehovoriac o dostatočnom prísune živín. Po celodennej práci všetkým škŕka v žalúdku od hladu.

Jediný deň, kedy dostanú prestávku je, keď prídu do záchytného centra úradníci na návštevu alebo na inšpekciu. V tomto čase strážnici požiadajú všetkých, aby prestali pracovať a vzali výrobky preč a dobre sa skryli. Všetci zadržaní potom vyčistia cely a okolie. Nato im prikážu sadnúť si na zem a recitovať pravidlá a nariadenia záchytných centier. Po skončení návštevy začínajú opäť svoju prácu. Vyššie spomínané situácie prebiehajú v podstate rovnako vo všetkých záchytných centrách a pracovných táboroch v Číne. Intenzita nútenej práce je nepredstaviteľná. Všetci zadržaní sa zmenili na otrokov.

Veľa praktizujúcich Falun Gongu bolo poslaných do záchytných centier, pracovných táborov a väzení. Následkom toho prežili všetko to zlo a brutalitu. Trpeli barbarskými spôsobmi mučenia, pretože odmietli takéto neľudské zaobchádzanie, ale nikdy sa nepoddali prenasledovaniu. V Číne ani priemerný občan v mnohých ohľadoch nemá žiadne ľudské práva, nespomínajúc týchto zadržaných. Úprimne dúfam, že všetci dobrí ľudia na svete sa budú zaujímať o osud čínskych praktizujúcich Falun Gongu a poskytnú im svoju podporu!

Praktizujúci v Číne

17. január 2004

Anglická verzia: http://www.clearharmony.net/articles/200402/17608.html
Čínska verzia: http://www.minghui.org/mh/articles/2004/1/18/65187.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.