V rámci "zabezpečenia harmónie" olympijských hier bolo v oblasti Chicheng, provincia Hebei zadržaných mnoho praktizujúcich Falun Gongu

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) Ako sa približujú olympijské hry, politický a právny výbor čínskej komunistickej strany spolu s úradom 610 v oblasti Chicheng, provincia Hebei, dôsledne vykonával príkazy od svojich nadriadených a robili nátlak na miestne vládne úrady, aby prenasledovali praktizujúcich Falun Gongu v celej oblasti. V dôsledku toho bolo mnoho praktizujúcich ilegálne zatknutých a ich majetok bol skonfiškovaný. 25. júna kontrolovala polícia na jedenástich výjazdoch každého človeka, ktorý odchádzal z oblasti. Nikto nemohol odísť bez toho, aby sa identifikoval. Vedúcim pracovísk, kde pracujú praktizujúci Falun Dafa, nariadili, aby im násilne alebo podvodom vzali ich preukazy. Cieľom bolo zabrániť im v tom, aby išli do Pekingu. Poverili tiež mnohých ľudí sledovaním praktizujúcich.

12. júna 2008 boli zatknutí Lu Meiling a Wang Shuqin, praktizujúci Falun Gongu. 15. júna boli zatknutí Chen Xiuying a Ren Fu. Potvrdilo sa, že všetci štyria praktizujúci boli zadržaní a odsúdení do nútených pracovných táborov. Chen Xiuying bol odsúdený na dva roky nútených prác a každý zo zvyšných troch bol odsúdený na jeden rok nútených prác. 28. júna ich poslali do núteného pracovného tábora mesta Shijiazhuang.

22. júna bola miestnou políciou v meste Longmensuo zatknutá pani Ningning a jej dom bol prehľadaný. Teraz ju zadržiavajú v záchytnom centre mesta Zhangjiakou.

29. júna o 10 hodine ráno zástupca tajomníka politického a právneho výboru čínskej komunistickej strany oblasti Chicheng, Liu Cheng, spolu s ďalšími troma miestnymi úradníkmi, vrátane zástupcu tajomníka komunistickej strany obvodu Yangtian, pánom Xu Bingyu, vnikli do domu praktizujúcej Falun Dafa, pani Zhang Yunchan. Pani Zhang bola doma sama. Štyria úradníci prehľadali tri izby a vzali preč všetky veci týkajúce sa Falun Gongu. Nenašli nič, čo by sa im oplatilo vziať, takže nariadili Zhang Yunchan, aby im dala knihy Falun Dafa a CD-čka. Pani Zhang im dobrosrdečne radila, aby nezaobchádzali s praktizujúcimi Dafa zle. Povedala im, že praktizujúci Dafa sú dobrí ľudia. Liu odmietol počúvať a rozkričal sa: "Dáš mi ich alebo nie? Ak nie, budem žiadať posily!" Vytiahol svoj mobil a zatelefonoval na políciu. Zhang Yongxin z národnej bezpečnostnej služby zdvihol jeho telefonát a povedal, že je na policajnej stanici sám. Liu nástojil na tom, aby aj tak prišiel. Keď Zhang Yunchan videla, že Liu sa odmieta vzdať, utiekla.

Úradníci prehľadali celý dom pani Zhang a skonfiškovali jej knihy Falun Dafa. Uzavreli tiež všetky výjazdy z dediny, aby pani Zhang zabránili utiecť.

Zdroj: http://minghui.ca/mh/articles/2008/7/8/181669.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.