Thajsko: Čínska Komunistická strana navádza thajskú políciu, aby bila a zadržiavala praktizujúcich Falun Gongu

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Reportérka Minghui, Lin Xinyuan
(Clearwisdom.net) Prenasledovanie sa zmenšuje, ale skupina nezmarov okolo Ťiang Ce-mina, Luo Kana, Ceng Čching-chunga a Čou Jung-kchanga sa pokúša bojovať do poslednej minúty. Nedávno Ťiangova a Luova skupina využila zbabelosť a lakomstvo niekoľkých ľudí vo vláde Thajska a vytvorila v Thajsku sériu incidentov prenasledovania.

Thajská polícia od 9. decembra niekoľkokrát neoprávnene zasiahla do ľudských práv miestnych praktizujúcich Falun Gongu. Spravili to na príkaz úradníkov ČKS na čínskej ambasáde.

10. decembra 2005 boli pokojne protestujúci praktizujúci Falun Gongu naproti čínskej ambasáde rozohnaní thajskou políciou. 14. decembra boli traja praktizujúci, ktorí rozdávali materiály Falun Gongu, zbití políciou v Pattay. 15. decembra bolo osem praktizujúcich zatknutých thajskou políciou pred čínskou ambasádou. Jeden bol prepustený, sedem iných je stále zadržiavaných na imigračnom úrade. Začali s protestnou hladovkou.


15. decembra pred čínskou ambasádou thajská polícia na popud čínskej komunistickej strany drsne zaobchádza s praktizujúcimi Falun Gongu

Praktizujúci pokojne sedeli na chodníku naproti čínskej ambasáde, aby protestovali proti znásilneniu dvoch žien, praktizujúcich Falun Gongu, a aby požiadali medzinárodné spoločenstvo o pomoc pri zastavení brutálneho prenasledovania, ktoré sa deje v Číne. Miestni ľudia podporovali protest a niekoľko médií podalo reportáže o tejto udalosti.

Praktizujúci odsudzujú znásilnenie praktizujúcich v Číne

Avšak od 9. decembra skupinky policajtov opakovane prichádzali na miesto protestov. Pokúšali sa odviesť praktizujúcich Falun Gongu preč, aby "skontrolovali ich totožnosť". Na obed 10. decembra prišlo na čínsku ambasádu niekoľko policajných úradníkov a áut. Desiatky policajtov v uniformách a v civile potom prešli cez cestu, prehľadali tašky praktizujúcich, odtiahli praktizujúcich preč a vzali im bannery, čím spôsobili škodu praktizujúcim a poškodili ich osobný majetok.


15. decembra pred čínskou ambasádou thajská polícia, navedená ČKS, drsne zaobchádza s praktizujúcimi Falun Gongu

Keď praktizujúci vysvetlili polícii fakty o brutálnom prenasledovaní Falun Gongu v Číne a odhalili zločiny čínskej ambasády, niektorí policajti povedali, že ich nechceli prísť obťažovať, ale čínska ambasáda ich o to požiadala.

15. decembra o 10:00 osem praktizujúcich išlo k čínskej ambasáde, aby pokojne sedeli na chodníku, vrátane troch detí (4, 6 a 14-ročné). O 11:00 obkľúčili dve policajné autá praktizujúcich a požiadali ich o pasy.

Jedna z praktizujúcich, 14-ročná Wang An-čchi bola pred čínskou ambasádou posledných niekoľko dní a bola svedkom série násilných incidentov. Povedala, že polícia to robila každý deň za uplynulých desať dní. Niekoľkým praktizujúcich opakovane kontrolovali pasy. Neboli žiadne problémy, ale polícia ich opakovane kontrolovala. Kontrola pasov je pre políciu len výhovorka. Skutočným dôvodom je, že čínska ambasáda na nich vytvorila tlak, aby zastavili protesty praktizujúcich.

Jeden policajt raz povedal Wang An-čchi. Môžete sem chodiť protestovať, ale mali by ste si so sebou radšej nosiť svoje doklady utečencov OSN kvôli svojej ochrane." Ale dnes, keď praktizujúci ukázali svoje doklady a doklady utečencov, polícia vyhlásila, že sú neplatné a opakovane zdôraznila, že čínska ambasáda im povedala, aby zatkli praktizujúcich. Potom násilne odvliekli praktizujúcich, pričom do nich kopali. Dokonca priamo odniesli praktizujúceho, ktorý robil meditáciu v sede, do policajného auta. Deti boli také vystrašené, že plakali.

Po zatknutí štyroch praktizujúcich prišli ďalšie dve policajné autá. Polícia si neustále robila fotky štyroch praktizujúcich vrátane Wang An-čchi a pokúšala sa ich vziať na policajnú stanicu. Wang An-čchi požiadala policajtov, aby preukázali svoju totožnosť, ale policajti sa neodvážili a vyzerali vystrašene. Potom zavolali viacerých policajtov a násilne bili a kopali praktizujúcich. Štyroch zvyšných praktizujúcich napchali do policajného auta.

Polícia sa pokúsila vziať fotoaparát z rúk Wang An-čchi, ťahali a vykrúcali jej ruky. Takto ju zbili aj 10. decembra. Polícia ju vytiahla nahor a hodila ju do policajného auta, kde tvrdo dopadla na dlážku. Policajt v civile bil Wang An-čchi a jej matku v policajnom aute. Potom ho ostatní policajti zastavili.


15. decembra boli praktizujúci Falun Gongu zadržaní imigračným úradom thajskej polície na popud ČKS

Potom ich vzali na imigračný úrad. Ľudia na imigračnom úrade zaobchádzali s praktizujúcimi drsne. Polícia opakovane povedala praktizujúcim, že čínska ambasáda ich požiadala, aby robili to, čo robia. Polícia tiež povedala praktizujúcim, že sú pod tlakom čínskej vlády a Čínskeho ministerstva zahraničných vecí. Čínska ambasáda im telefonovala a požiadala ich, aby zatkli praktizujúcich Falun Gongu.

Neskôr bola Wang An-čchi prepustená. Zhabali jej doklady. Sedem iných praktizujúcich je stále zadržiavaných na imigračnom úrade. Ich mobilné telefóny boli skonfiškované. Polícia sa vyhráža, že ich bude zadržiavať, kým ich neprijme tretia krajina. Praktizujúci Falun Gongu, ktorí sú zadržiavaní, začali protestnú hladovku.

Wang An-čchi povedala, že títo praktizujúci mali so sebou doklady utečencov OSN a mohli legálne žiť v Thajsku. Ale ČKS naviedla thajskú políciu, aby ich zatkla s výhovorkou ich identifikácie. Pretože sa báli, že budú odhalení, polícia zhabala praktizujúcim mobilné telefóny.

Podľa telefonátu s imigračným úradom Wang An-čchi tvrdí, že situácia zadržaných praktizujúcich je veľmi vážna. Začali protestnú hladovku. Situácia dvoch detí (4 a 6-ročného) je tiež zlá. Keďže rodičia Wang An-čchi sú tiež zadržiavaní, nikto sa o ňu nestará.

Praktizujúci žiadajú medzinárodné spoločenstvo, aby venovalo pozornosť tomuto incidentu a požaduje, aby thajská polícia okamžite prepustila zadržiavaných praktizujúcich Falun Gongu.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/12/17/68020.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.