Evropská Fa konference výměny kultivačních zkušeností 2022: Ako Shen Yun zlepšil moju schopnosť kultivovať sa (2. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

1. část: https://cz.clearharmony.net/articles/a111398-Evropska-Fa-konference-vymeny-kultivacnich-zkusenosti-2022-Ako-Shen-Yun-zlepsil-moju-schopnost-kultivovat-sa-1-cast.html

Dôvera v Majstra a v praktizujúcich

Počas posledných niekoľkých týždňov pred Shen Yun som okrem svojej práce a dennej rutiny využívala každý voľný moment na propagáciu a prípravu Shen Yun.

Potom už nastal čas povykladať autá a začať pripravovať obchody. Hneď na začiatku som si všimla, že trpím vnútorným nepokojom. Akoby čas potrebný na prípravu na začiatok výstavy nestačil na to, aby som všetko dobre pripravila. Myslela som na to, že by som chcela všetko v pokoji pripraviť, no nebolo to možné, pretože praktizujúci sa ma neustále niečo pýtali a ja som mala pocit, že musím byť všade naraz. Praktizujúca, ktorá so mnou pracovala v obchode Artist Fashion v Bazileji, povedala, že sa v oblečení veľmi nevyzná a že potrebuje moju podporu. Potom som si spomenula, že mi koordinátorka povedala, že má skúsenosti s predajom šiat. Takisto som už niekoľko týždňov predtým poslala zúčastneným katalóg. Aj tak som sa jej snažila pomôcť a oboznámiť ju s tým, ako predstaviť tovar.

Potom ma ale požiadali, aby som vzala auto a doniesla zabudnutý tovar z garáže, takže som musela nechať kolegyňu samú. Krátko sme sa porozprávali o tom, čo by mohla robiť počas mojej neprítomnosti a potom som už musela odísť. Bolo mi ľúto, že som si oblečenie nemohla pripraviť sama. Uvedomila som si ale, že možno je to dobrá príležitosť pre tú praktizujúcu, aby sa s oblečením lepšie oboznámila. Takže som to nechala tak a verila som, že to urobí dobre. Kým som sa vrátila, mala všetko pekne roztriedené a spolu s ďalšou praktizujúcou žehlila košele na stojanoch s oblečením. Bola som jej veľmi vďačná, že to napriek mojej počiatočnej nespokojnosti zvládla tak dobre. Pochopila som, aké dôležité je dôverovať ostatným praktizujúcim. Teraz už chápem aj to, že nedostatok dôvery bol u mňa pravdepodobne spôsobený tým, že som si príliš neverila, že to celé zvládnem. Okrem toho sa prejavila aj moja pripútanosť chcieť mať všetko pod kontrolou.

Na druhý deň som musela opäť odísť. Šla som autom po ďalšie programy do garáže, takže som nechala svojich kolegov samých až do chvíle, keď sa otvorili brány pre obecenstvo. Vďaka viere v Majstra som sa vrátila včas a mohli sme privítať zákazníkov a predstaviť oblečenie. Opäť som si všimla svoju túžbu byť v rovnakom čase na rôznych miestach.

Dostala som tiež príležitosť sledovať niektoré časti predstavenia. V tom čase som však ešte stále mala zaparkované auto v zóne zákazu parkovania pred divadlom. Keď som sa potom počas prestávky predstavenia dozvedela od praktizujúcich, že som dostala pokutu, uvedomila som si, že musím byť pokojnejšia a nenechávať si žiadne medzery, ale naplno sa venovať zodpovednosti, ktorú mám. Bola teda potrebná zmes dôvery a rozumu.

Pomaly som pochopila, že si musím oddýchnuť, aby som sa upokojila. To mi pomohlo získať jasnosť, aby som mohla dobre vykonávať svoju prácu. Čo mi veľmi pomohlo, bolo každodenné čítanie a zdieľanie s praktizujúcimi z obchodu. Pritom som sa mohla dozvedieť aj to, čomu venujú pozornosť a aké postrehy majú pri predaji výrobkov. Aj vďaka tomu sme mohli každý deň predávať viac výrobkov.

Stretnutia so zákazníkmi prebiehali dobre. Obľúbené boli najmä kúsky s potlačou Pravdivosť, Súcit, Znášanlivosť a z viacerých strán sme tiež počuli, že by bolo pekné, keby sa slova Pravdivosť, Súcit, Znášanlivosť vytlačili aj na ďalšie druhy odevov. Jedna pani, ktorá si kúpila tričko na zips s touto potlačou, povedala, že chcela presne také oblečenie, ktoré je dobré aj pre dušu. Ďalšia zákazníčka, ktorá mala vlastný obchod s oblečením, povedala, že len čo sa dotkla tanečných tričiek a počula o použitých materiáloch, pomyslela si, že ich predávame za výbornú cenu. Hneď si aj jedno kúpila. Znalci z odvetvia už presne vedeli, že naše oblečenie je kvalitné. Najmä všetky kúsky z prírodných materiálov boli veľmi dobre prijaté. Záujemcom sme rozdávali brožúrky Falun Dafa a zákazníkom sme k nákupu pridávali aj lotosový kvet. Bolo tiež úžasné sledovať, ako silno priťahovala ľudí kniha Čuan Falun a vyvolávala v nich zvedavosť. Počas piatich dní sa nám spolu podarilo predať viac ako osemdesiat kusov.

Ďalšou výzvou bolo, že obchod Artist Fashion bol zaujímavý nielen pre divákov, ale aj pre praktizujúcich. Na jednej strane ma to veľmi potešilo, keďže sme mali veľa oblečenia a mohli sme ho tak viac predať. Na druhej strane to tiež znamenalo, že obchod nebol otvorený len počas prestávok predstavení, ale takmer celý deň. Preto som vôbec nemala čas robiť inventúru medzi predstaveniami a musela som iba veriť, že účtenky zodpovedajú predaným výrobkom. Keby to nebolo prostredie praktizujúcich a ak by som nedôverovala Majstrovi, som si istá, že by som to len ťažko nechala tak. Upokojujúce slová koordinátorky mi tiež pomohli ukľudniť sa. Stále som si opakovala, že robím, čo môžem, a to je všetko, čo môžem spraviť. Inventúru som si potom mohla v pokoji urobiť až doma a som veľmi rada za to, že to vyšlo.

Vydržanie utrpenia a sila Shen Yun

Počas piatich dní, keď Shen Yun vystupoval v Bazileji a Bregenzi, to bolo pre mňa skutočne fyzicky aj psychicky náročné. Každý deň som mala rôzne fyzické ťažkosti, od silnej bolesti nôh v prvé dni, cez výron v oku, až po bolesti žalúdka v posledné dni. Chápala som to tak, že moje telo sa očisťuje, a to do takej miery, že som to dokázala vydržať, aj napriek svojim úlohám. Napríklad jačmeň v oku mi zmizol v priebehu jedného večera po predstavení, hoci to zvyčajne trvá aspoň týždeň. Premýšľala som, či som urobila niečo zlé, keď musím znášať fyzické utrpenie počas Shen Yun. Uvedomila som si však aj to, že to bola výzva pre moje odhodlanie a ukázalo mi to, že to dokážem aj napriek utrpeniu. Koniec koncov, kultivácia je aj o znášaní utrpenia. Niekedy som sa nedostala k jedlu ani k pitiu a v noci som nemohla dobre spať, pretože v mojej izbe bolo príliš horúco.

Spomenula som si na Majstrove slová:

„Čo je to najťažšie zo všetkých utrpení? V budhizme sa verí, že byť človekom znamená trpieť – pokiaľ ste ľudskými bytosťami, musíte trpieť. Hovoria, že bytosti vo všetkých ostatných dimenziách nemajú telá ako bežní ľudia. Preto neochorejú, ani tam nebudú problémy narodenia, starnutia, choroby a smrti. Nie sú tam teda takéto utrpenia. Ľudia v iných dimenziách sa môžu vznášať, nič nevážia a sú veľmi nádherní. Práve kvôli tomuto telu sa bežní ľudia stretnú s týmto problémom: Ak je chladno, nemôžu to vydržať, ak je horúco, nemôžu to vydržať, ak sú smädní, nemôžu to vydržať, ak sú hladní, nemôžu to vydržať, ak sú unavení, nemôžu to vydržať a navyše majú narodenie, starnutie, chorobu a smrť. V každom prípade sa človek nebude cítiť pohodlne.“ (Čuan Falun, Deviata lekcia, Ľudia s výbornými vrodenými vlastnosťami)

To, čomu som sa väčšinou snažila čo najviac vyhnúť, sa spojilo. Myslím, že len vďaka viere v Majstra, sile Shen Yun a môjmu silnému vnútornému presvedčeniu nenechať sa vyrušiť pri plnení týchto posvätných úloh, som to dokázala vydržať, a dokonca ešte aj s určitou ľahkosťou. Vonkajšie okolnosti tiež vždy zodpovedali miere, ktorú som vedela zniesť. Napríklad praktizujúca, ktorá sa so mnou starala o obchod v Bregenzi, mi od začiatku bola veľkou oporou. Samostatne sa starala o triedenie a prípravu tovaru a mala už z Bazileja skúsenosti s predajom odevov a ďalšieho tovaru.

Keď som potom doma videla na stránke Shen Yun Creations video „Traja mušketieri“ s názvom „Extrémne ťažké osemnásťdňové turné v Mexiku! Boj s výškovou chorobou a otravou jedlom!“, do očí sa mi tlačili slzy. Pochopila som, že fyzické utrpenie, ktoré som zažívala počas Shen Yun, bolo nič v porovnaní s tým, čo zažili tanečníci Shen Yun. Do budúcna by som chcela takéto rušenia odstrániť silnejšími a úprimnými spravodlivými myšlienkami a neprijímať žiadne zasahovanie.

Post-predaj Artist Fashion

Medzitým som si obľúbila Shen Yun shop a produkty Artist Fashion natoľko, že by som do budúcnosti rada otvorila obchod v Zürichu, v blízkosti obchodov Prada a Gucci. Dovtedy sa ale ešte možno budem musieť lepšie kultivovať, keďže v súčasnosti by som nemala ani finančné prostriedky, ani potrebné skúsenosti na to, aby som takúto vec rozbehla.

Po predstaveniach stále ostávalo ešte veľa šiat. Preto ich spolu s koordinátorkou ponúkam ako dopredaj cez rôzne kanály. Vytvorili sme napríklad e-mail tanečným školám, v ktorom píšeme o krásnych odevoch a o ich príbehu, konkrétne Shen Yun. Takto môžeme nepriamo zároveň propagovať aj Shen Yun.

Chápem to tak, že s Artist Fashion a s tým spojeným predajom kníh Čuan Falun na predstaveniach Shen Yun sa začala nová éra a každý sa teraz môže umiestniť napríklad tým, že si kúpi tričko s nápisom „Falun Dafa je dobrý“ alebo „Zhen Shan Ren“. Ja ako praktizujúca mám teraz možnosť zoznamovať ľudí s Falun Dafa aj mimo oficiálnych aktivít Dafa a to len tým, že si oblečiem niečo s nápisom „Falun Dafa je dobrý“. Napĺňa ma veľkou radosťou, keď si pomyslím, že čoraz viac ľudí chodí v oblečení od Artist Fashion.

Na začiatku som sa bála, že sa mi nedarí dobre, pretože nemám žiadne skúsenosti s predajom a stále nám zostáva veľa šiat. Z časti je to pravda a ja chcem veľa vecí robiť lepšie. Na druhej strane mi Majstrov Fa pomohol pochopiť, že ide predovšetkým o moje srdce:

„Rovnako to platí pre iné projekty učeníkov Dafa. Keď nemáme ľudí s talentom, hľadáme ich v spoločnosti. Ale aj keď sme hľadali tu aj tam, nakoniec to nebude fungovať a aj tak sa musíte spoliehať sami na seba. Keďže ste učeníci Dafa, mali by ste tieto veci robiť sami. Prečo sa spoliehate na bežných ľudí? Prečo neuvažujete o spôsoboch, ako by ste sami rozriešili tento problém a vyškolili si ľudí s talentom? Všetci chcete mať rýchly úspech, že? To je usilovanie sa o rýchly zisk. Toto uvažovanie pochádza z kultúry strany, ktorú do vás vštepila zlá strana. Nech robíte čokoľvek, robte to dobre. To, na čo sa pozerá v procese robenia vecí, sú vaše srdcia, nie váš úspech ako taký. V procese robenia vecí môžete zachrániť ľudí! Váš proces robenia vecí je tiež procesom vášho pozdvihovania sa v kultivácii a zároveň hrá úlohu záchrany vnímajúcich bytostí! Nie je to tak, že iba ak budete úspešný v robení tej veci, môžete zachrániť vnímajúce bytosti.“ (Vyučovanie Fa na Fa konferencii v New Yorku, 15. 5. 2016, Brooklyn, New York)

Vzhľadom na moje skúsenosti so Shen Yun si stále viac uvedomujem, aké dôležité je aktívne podporovať projekty. V skutočnosti vlastne oni podporujú mňa, aby som bola motivovaná k usilovnej kultivácii a pochopila, o čom je môj život. S podporou Shen Yun sa mi otvorilo srdce. Namiesto tlaku cítim prirodzenú chuť vždy sa zlepšovať.

Ďakujem ctihodnému Majstrovi za usporiadanie cesty, ktorá mi pomáha uvedomiť si, že všetko musím robiť krok za krokom. Ďakujem praktizujúcim za dôveru, podporu a za ich súcitné rady.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.