Evropská Fa konference výměny kultivačních zkušeností 2022: Cesta späť domov

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Drahý Majster a učeníci Dafa!

Som praktizujúci Falun Dafa z Poľska. Toto zdieľanie opisuje moju cestu od prvého kontaktu s Falun Dafa až po súčasnosť. Chcel by som priblížiť, aké ťažké bolo pre mňa kráčať po zemi s cieľom dostať sa k skutočnému domovu. Dúfam, že ostatní učeníci si z tohto zdieľania môžu vziať niečo zaujímavé.

Keď som bol teenager, myslel som si: „Viem, ako vyzerá ľudský život, a príliš sa nezaujímam o to, žiť ako priemerný človek.“ Cítil som sa unavený a znudený z ľudí.

Od roku 2011 som sa zaujímal o alternatívne informácie, konšpiračné teórie, duchovný rozvoj atď. Dnes viem, že som hľadal Fa.

O Falun Dafa som prvýkrát počul na YouTube v marci 2014 na videokanáli bežného človeka. Začal som čítať Čuan Falun a ďalšie prednášky Majstra. Najskôr som z nich pochopil len veľmi málo, no kniha ma inšpirovala.

Niektoré múdrosti z Fa boli podobné tomu, čo som poznal z iných zdrojov, no na druhej strane niektoré prístupy boli odlišné a neporovnateľné s ničím iným.

Na jeseň 2014 som si pozrel všetky videoprednášky z Kuang-čou. Cvičenia som sa začal učiť sám za pomoci videa na webovej stránke. Na začiatku roku 2015 som zavolal kontaktnej osobe a prvýkrát som sa vybral na spoločné cvičenia.

Potom som si na internetovej stránke kúpil svoj prvý výtlačok knihy Čuan Falun. Neskôr som si kúpil druhý výtlačok tejto knihy, pretože som ju chcel poslať babičke. Ona je knihomoľ, takže som bol zvedavý, aký vplyv na ňu bude mať táto kniha. Poslal som jej teda Čuan Falun spolu s letáčikom, ktorý vysvetľoval pravdu o Dafa. Urobil som to na základe náhleho podnetu. Možno som bol „príliš horlivý“.

Bola prekvapená, koľkokrát bola Zem zničená. Keď prišla ku mne domov, ukázal som jej cvičenia, neskôr ju to však už nezaujímalo.

Mama sa bála, že sa o mňa „postará“ čínska tajná služba. Na internete si prečítala nepravdivé informácie. Otcov budhistický priateľ, ktorý učil akýsi druh čchi-kungu, povedal otcovi o Falun Dafa niekoľko lží. Teraz vidím, že rodičia konali pod vplyvom zlých síl.

V záujme pokoja som sa rozhodol prestať chodiť na cvičenia. Najprv som sa kvôli tomu cítil nešťastný. Niekoľko týždňov som cvičil doma, ale ochorel som a prestal cvičiť. Nechápal som, že keby som vytrval, prekročil by som túto úroveň a splatil časť svojej karmy.

Nebolo mi príjemné vysvetľovať pravdu o prenasledovaní, ale informoval som ľudí o Shen Yun v Lodži prostredníctvom messengera, keďže sa mi to páčilo. Nechápal som, prečo sú „tri veci“ navzájom prepojené.

Nie som si istý, kedy presne som nahral CD so zvukovými prednáškami nášho Majstra. Náhodou sa mi zachovalo CD pokryté 24karátovým zlatom, ktoré som dostal od starého otca a použil som ho na vytvorenie CD s Majstrovými prednáškami. Slúžilo mi mnoho rokov a dodnes počúvam prednášky na cestách autom.

Z času na čas som navštevoval oficiálnu stránku Falun Dafa, aby som si porovnal veci, ktoré som poznal predtým, s tým, čo som sa naučil z Fa. Zaujímal som sa bohužiaľ aj o iné metódy.

Teraz lepšie rozumiem tomu, čo Majster povedal:

„V určitom časovom bode nebudete schopní rozlíšiť jasne, čo je pravda a čo klam, či váš kung skutočne existuje, či môžete praktizovať kultiváciu a či môžete ísť nahor pomocou kultivácie, alebo či sú Budhovia a či sú skutoční. V budúcnosti sa vynoria tieto situácie, aby vám vytvorili falošný dojem a aby ste cítili, akoby neexistovali a všetci boli falošní, a je to presne kvôli tomu, aby sa uvidelo, či dokážete ostať odhodlaní.“ (Čuan Falun, Šiesta lekcia, Vaše myšlienky musia byť správne)

Mal som v mysli mnohé otázky: „Nie je to zas nejaký podvod? Prečo by som mal veriť Majstrovi Li? Je neuveriteľné, že všetko, čo povedal, je pravda.“

V mysli sa mi objavovali rôzne pochybnosti. Bol som v stave, o ktorom hovorí Majster:

„V mútnom ľudskom svete sú pomiešané perly a oči rýb. Tathágata musí zostúpiť do tohto sveta potichu. Keď vyučuje Fa, zlé školy budú určite zasahovať. Tao a démonické cesty sa vyučujú v ten istý čas a v tom istom svete. Uprostred pravdivosti a klamu je dôležité osvietenie.“ (Základy pre ďalší pokrok, Osvietenie, 14. 6. 1995)

Počas tohto obdobia, keď som sa nekultivoval, sa môj otec stal alkoholikom, pričom si to rodina ani nevšimla. Napokon som pochopil, že bol pod vplyvom démonov. Došlo to až tak ďaleko, že mu súd nariadil nepribližovať sa k matke a on si spravil veľa dlhov; okrem iného zničil dvere do nášho bytu.

Počas tohto obdobia som sa cítil veľmi zle, bezmocne a žil som v strese. Každé zazvonenie pri dverách ma desilo. Nikdy som nevedel, čo všetko je schopný urobiť a ako ďaleko môže zájsť. Bez podpory Fa som sa cítil veľmi slabý.

Neustále sa mi v mysli vynárali zlé myšlienky a emócie – hnev a bezmocnosť. Navštevoval som aj terapiu, aby som sa dozvedel, ako zvládať závislých ľudí.

Teraz viem, že čítanie Fa by mi pomohlo viac. Majster v jednej videoprednáške povedal (nepresná interpretácia), že nezachovať sa správne čeliac zlým veciam je tiež zlé.

Medzitým som opäť skúsil multi-level marketing, ale ako sa neskôr ukázalo, len som na ňom stratil čas a peniaze. Akosi som zabudol, že to bolo na prednáškach opísané ako niečo negatívne. Takto fungujú démoni. Nakoniec som s tým v roku 2019 úplne skončil. Uvedomil som si, že jediné, čo hrá rozhodujúcu úlohu, je karma.

Na jar roku 2018 som krátko chodil s jedným dievčaťom a zasiahli ma silné emócie. Zostali sme priateľmi, ale dlho som sa cítil hrozne. Viem, že to bola iba sentimentalita a ako pár sa k sebe nehodíme.

Na jeseň som čítal tieto Majstrové slová:

„Zostať nepohnutým touto sentimentalitou – ak niekto povie, že nie je pohnutý sentimentalitou, je skutočne pozoruhodný. Tí, ktorí nie sú pohnutí sentimentalitou, môžu byť len kultivujúci. Dokonca aj keď je to kultivujúci, iba ak chápe určité princípy v kultivácii, tá jeho časť, ktorá sa pozdvihla, vystúpi nad Tri ríše, takže do tej časti nebude sentimentalita zasahovať. Pokiaľ ste sa v kultivácii nepozdvihli a pokiaľ zostávate na úrovni bežných ľudí, ste ponorení do sentimentality a budete ňou pohnutí. Učeníci Dafa narábajú so sentimentalitou racionálne. Nie je možné byť ňou neovplyvnený. Ste ohľadom nej iba racionálny.“ (Vyučovanie Fa vo Washingtone D. C., USA, otázky a odpovede, 21. 6. 2018)

Toto bol jeden zo zlomových bodov, vďaka ktorému som sa vrátil k Dafa.

Pri pomyslení na obdobie, keď som prerušil praktizovanie, si spomeniem na tento úryvok:

„Majster vie presne, čo sa stane, ale aj tak to musí spraviť takto. Potom ho príde strašiť démon, alebo sa premení na krásku, aby ho zvádzal – vyskytnú sa všemožné situácie. Potom si uvedomí, že on tým nie je vôbec ovplyvnený. Je to preto, že pre pomocnú dušu je relatívne ľahšie praktizovať kultiváciu, keďže ona môže vedieť pravdu.“ (Čuan Falun, Ôsma lekcia, Ten, kto praktizuje, získa kung)

Počas tohto „skúšobného“ obdobia som absolvoval hypnotické regresné sedenie, aby som spoznal zdroj svojich problémov. Neviem, čo z toho bolo naozaj pravdivé, keď som sa dozvedel o svojich minulých životoch, ale jedna vec mi utkvela v pamäti. Dostal som sa do bodu, kde som v rámci sedenia dostal informáciu: „Ilúzia sa nedá prelomiť.“ Teraz to chápem ako jeden z náznakov, že len Falun Dafa je pravá cesta.

Vo februári roku 2019 som postupne začal chodiť na cvičenia častejšie a pravidelnejšie. Odvtedy som skúmal ďalšie zdroje informácií, hľadal pravdu a porovnával ju s tým, čo som vedel predtým. Snažil som sa nájsť vysvetlenie, prečo je život ľudí taký ťažký. Preskúmal som veľa duchovných zdrojov, zrejme až príliš veľa. Vedel som viac ako priemerný majster čchi-kungu, ale všetko to bolo zbytočné. Tie cesty poznania boli na úrovni materskej školy.

Koncom jari roku 2019 som začal moderovať komentáre na portáli pre poľskú verziu The Epoch Times. V júni roku 2019 som išiel na stretnutie, kde som sa mohol stretnúť s ďalšími kultivujúcimi Dafa z celého Poľska. V tých dňoch som mal niekoľko nočných môr o tom, že ma niekto chce zabiť, ale keď som sa zobudil, nebál som sa.

V septembri roku 2019 som sa zúčastnil na sprievode v meste Skierniewice počas dožinkových slávností. Bolo to prvýkrát, čo sme predviedli najdlhší dračí tanec v Európe. Na týchto slávnostiach bol prítomný prezident Poľska a niekoľko ľudí zo štátnych orgánov. Jeden z našich čínskych kultivujúcich mal možnosť porozprávať sa s prvou dámou (manželkou prezidenta) a vysvetliť jej pravdu.

Na konci novembra roku 2019 som sa dozvedel, že môj otec koncom augusta spáchal samovraždu.

Niekedy som si myslel, že keby som v roku 2015 neprestal s kultiváciou, tieto hrozné veci by sa nestali, ale na druhej strane viem, že takéto uvažovanie neprinesie nič dobré.

V súčasnosti musím splatiť dlh, ktorý mi zanechal otec. Spočiatku to bolo desivé, ale teraz viem, že ak sa budem lepšie kultivovať a robiť „tri veci“, objaví sa správne riešenie. Dafa je cesta spásy.

Koncom jesene roku 2019 som začal robiť strih videa pre facebookovú stránku The Epoch Times Poľsko. Na jar som bol požiadaný, aby som vyhľadával obrázky. Nahral som aj svoje vlastné fotografie.

Od apríla roku 2019 som nemal žiadne problémy s nachladnutím alebo upchatým nosom, čo sa mi predtým stávalo pravidelne každý rok.

Od roku 2020 som začal pomáhať s organizovaním spoločných cvičení. Najprv, keď som bol na to sám, mi to bolo zvláštne a príliš sa mi to nepáčilo. Teraz som pochopil, že tento spôsob propagácie Dafa je veľmi dôležitý.

Počas lockdownu vírusu Čínskej komunistickej strany bolo obdobie, keď som sa začal intenzívnejšie venovať štúdiu Fa. V tomto období som si spomenul na to, ako Majster spomína, čo Telo Zákona povedalo jednému zo študentov:

„Tvoja izba je v prílišnom neporiadku a je tam príliš veľa vecí.“ (Čuan Falun, Šiesta lekcia, Vaše myšlienky musia byť správne)

Predal som rôzne veci, ktoré mali slúžiť na zlepšenie zdravia. Vyhodil som obraz s červeným drakom, ktorý kúpil otec. Nešlo to tak ľahko. Keď som to chcel urobiť, vypadol z mušle v pivnici a zasekol sa za policu. Ale nakoniec, keď som ho vyhodil do koša, prestalo pršať a na chvíľu vyšlo slnko. Vyhodil som tiež veci o psychológii, koučingu, práci s mysľou atď.

Starý dom, ktorý patril rodine, bol dlhé roky bremenom. Nemohli sme ho predať, pretože majiteľ pozemku nás postavil do ťažkej situácie. Koncom apríla sa po mnohých rokoch podarilo starému otcovi, tomu istému, ktorý mi daroval zlaté CD, predať dom, ktorý bol pre našu rodinu len príťažou. Predtým nás majiteľ pozemku postavil do ťažkej pozície, ale tentoraz pomohol a kupec dom kúpil bez toho, aby sa na čokoľvek pýtal. Peniaze z tejto transakcie sú určené na zaplatenie otcových dlhov. Ostatní členovia rodiny sa tiež rozhodli dať mi peniaze, aby mi pomohli zaplatiť jeho dlhy.

V lete roku 2020 som telefonoval poľským poslancom, aby schválili „Spoločné vyhlásenie vyzývajúce na ukončenie prenasledovania Falun Dafa“. Zabralo to niekoľko týždňov telefonovania a ako tím sme zozbierali viac ako tucet podpisov. Bolo to po prvýkrát, čo sme ohľadom nejakej veci telefonicky kontaktovali všetkých poľských poslancov. Bavilo ma rozprávať sa s poslancami a objasňovať im pravdu.

Tento rok sme mali v Poľsku predstavenie Shen Yun prvýkrát po siedmich rokoch. Spolu s ďalšími dvoma praktizujúcimi sme rozdávali letáky a plagáty (autom, na bicykli aj pešo) v trojmestskej aglomerácii na severe Poľska. Ako sa neskôr ukázalo, v našom regióne to vyvolalo veľký záujem.

Jeden praktizujúci hneď na druhý deň potom, ako sme začali s propagáciou, začal prechádzať chorobovou karmou, ktorá mala podobu vírusu Čínskej komunistickej strany. Takmer do konca bol vyradený z aktivít a vrátil sa až pred samotným predstavením.

Keď som rozdával informačné materiály Shen Yun v hoteloch, tenisových kluboch, penziónoch, kaderníctvach a kozmetických salónoch na rôznych miestach trojmestskej aglomerácie, často som vídaval Číňanov. Považoval som to za dobré znamenie. Objednali sme si aj ďalšie materiály, aby sme rozšírili naše propagačné aktivity.

Poslednú nedeľu pred predstavením sme všetci traja uskutočnili naozaj rýchlu a koordinovanú akciu. Dvaja ľudia rozdávali a jeden človek vyberal ďalšie miesta a rozdával materiály. Výsledkom bola hladká spolupráca a každý vedel, čo má robiť.

Majster povedal:

„Pri všetkom, čo robíte, nie je dôležité, či to robíte do určitej miery lepšie, dokonale alebo zle. Je to nepodstatné. Počuli ste, čo som povedal. Na tom nezáleží. Dôležitá je spolupráca medzi vami. Na tom záleží.“ (videoprednáška z Austrálie, neoficiálny preklad)

Do augusta roku 2022 som sa mohol zúčastniť na niekoľkých ďalších akciách Hong Fa v prímorských mestách v Poľsku, byť celkom pravidelne pred konzulátom a na cvičebných miestach, a čo je najdôležitejšie, pomôcť pri dvoch predstaveniach Shen Yun v Poľsku, ktoré sa tiež uskutočnili bez väčšieho zasahovania.

Toto zdieľanie som začal písať po intenzívnom čítaní Fa v lete roku 2020. Po rokoch sa už dokážem na veci pozerať z rôznych perspektív. Myslím, že moja cesta bola ťažká, keď som nebol aktívnym študentom Dafa. Uvedomil som si, že život bez Dafa je stratený. Fa mi dal veľké veci, ktoré mi nikto iný nemohol dať. Len skutočná Veľká cesta môže poskytnúť návrat ku skutočnému ja.

Ďakujem, Majster! Ďakujem, praktizujúci!

Toto je moje súčasné pochopenie na tejto úrovni. Prosím o láskavé poukázanie na akékoľvek nedostatky.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.