Slovensko: Falun Gong v Žiari nad Hronom

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

V sobotu 1. júla navštívili nasledovníci Falun Gongu Žiar nad Hronom, me mesta rozložili svoje informačné materiály, stojany s plagátmi a začali predvádzať cvičenia Falun Gong. Pristavovali sa mnohí okoloidúci, ktorí sa zároveň zaujímali o to, čo sa deje a prečo cvičíme na námessto v peknom prostredí Štiavnických vrchov a Vtáčnika. Na námestí Matice slovenskej v centre mesta rozložili svoje informačné materiály, stojany s plagátmi a začali predvádzať cvičenia Falun Gong. Pristavovali sa mnohí okoloidúci, ktorí sa zároveň zaujímali o to, čo sa deje a prečo cvičíme na námestí. Keď sa dozvedeli, že to je forma protestu proti prenasledovaniu Falun Gongu čínskym komunistickým režimom, vyjadrovali svoje sympatie a niektorí podpisovali petíciu proti prenasledovaniu.

Veľa malých detí si odnieslo malú trofej – lotosový kvietok, či záložku. Ich rodičia sa skúmavo zastavovali pri plagátoch zobrazujúcich scény z prenasledovania.

Na akciu sa prišli pozrieť aj zástupcovia z 2 miestnych novín, ktorí o nej aj uverejnili článok. Nasledovníci Falun Gongu ďalej pokračovali do Sklených Teplíc, aby sa zúčastnili aj 16. pohronských folklórnych slávností, kde boli tiež otvorene prijatí.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.