Německo/Berlín: Premiéra Európskeho nebeského orchestra v Berlíne

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

V sobotu 10. februára prešiel mestom Berlín nevšedný sprievod s hudobnou kapelou. Nasledovníci Falun Gongu zvolili túto formu, aby upozornili na pretrvávajúce prenasledovanie tohto duchovného systému v Číne.

Sprievod viedol z námestia pred mestskou radnicou na Alexanderplatz-e centrom mesta až k budove Snemu pri Brandenburskej bráne a nasledovne k námestiu Potsdamer Platz a trval asi 3 hodiny. Zúčastnilo sa v ňom mnoho národností – Nemci, Švédi, Číňania, ale aj zástupcovia z Čiech a Slovenska. Celkovo kráčalo sprievodom asi 300 ľudí. V čele sprievodu bola kapela pozostávajúca asi z 80 hudobníkov s rôznymi nástrojmi – od bubnov a píšťal na začiatku až po klarinety a trombóny na konci sprievodu. Ďalej v sprievode boli v zlatých oblekoch bubeníci s bubnami na pásoch a za nimi samotní účastníci sprievodu s transparentami upozorňujúcimi na prenasledovanie Falun Gongu v Číne a žiadajúcimi zastaviť toto prenasledovanie. Reportéri televízie NTDTV natáčali sprievod.

Zvuk bubnov nebeského orchestra sa rezonoval ulicami široko-ďaleko a pútal mnoho pozornosti. V amplióne zneli pre okoloidúcich informácie o prenasledovaní Falun Gongu v Číne. Mnoho okoloidúcich si fotografovalo kapelu a sprievod, usmievali sa a vyjadrovali podporu.

Európsky nebeský orchester bol založený v novembri 2006 a tvoria ho amatérski hudobníci rôznych vekových kategórii, s myšlienkou ukazovať krásu Falun Dafa a upozorňovať na jeho prenasledovanie formou hudby. Po prvýkrát vystúpil v Paríži na Nový rok 2007.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.