7. Česko-slovenská Fa konference: Inšpirácia pre predaj lístkov na predstavenie Shen Yun

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúcej Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Majster, milí praktizujúci.

Rada by som sa s Vami podelila o krátku kultivačnú skúsenosť, ktorá sa zrodila po mojom opätovnom zhliadnutí predstavenia Shen Yun v Čechách a vo Viedni.

Do Shen Yun projektu som sa tento rok zapojila málo. Mala som však možnosť pomôcť pri žehlení kostýmov a tak sa znovu priblížiť bližšie k Shen Yunu. Pocítiť tak silnú energiu tohto Majstrovho projektu a získať viac spravodlivých myšlienok na jeho podporu. Vnukla sa mi myšlienka, že by sme mali znovu priniesť Shen Yun na Slovensko a tak zachrániť vnímajúce bytosti. Nosila som túto myšlienku ďalej v sebe a v srdci. Uvedomila som si, že sa musím viacej snažiť nielen myšlienkami, ale aj skutkami niečo pre to spraviť. To znamená zlepšiť sa v osobnej kultivácii, ktorú som doteraz dosť zanedbávala.

Rozhodla som sa zúčastňovať našich stredajších čítaní Fa s praktizujúcimi a nedať sa odradiť zasahovaním, ktoré mi v tom bránilo. Zároveň som cítila podporu od iných praktizujúcich, čo mi pomohlo prekonať prekážky v sebe a zároveň vidieť, v čom sa mám zlepšiť. Spoločné zdieľania a stretávania sú dôležité k vzájomnej podpore a zosúladeniu celej skupiny. Uvedomila som si, že bez Fa a bez kontaktu s praktizujúcimi som stratená v kotli bežnej ľudskej spoločnosti.

Slovenskí praktizujúci, ktorí prišli z New Yorku, zdieľali svoje pochopenia z prednášky nášho Učiteľa o tom, že každý by mal pracovať tvrdo na osobnej kultivácii. Keďže som učeníčkou Dafa aj ja, mala by som si vážiť túto jedinečnú príležitosť a preto pracovať na sebe. Čo urobím? Povedala som si, že budem myslieť na Shen Yun, nosiť ho alebo mať stále pri sebe letáčik, či programovú knihu. Potom, keď sa naskytne vhodná príležitosť, budem o ňom rozprávať ľuďom a tým pripravovať pôdu na príchod Shen Yunu k nám. Ako to však aplikovať v práci, keďže práve tam trávim najviac času?

Pracujem v personálnej agentúre, kde som v dennodennom kontakte s ľuďmi. Hľadám prácu ľuďom, ktorí sa chcú zamestnať vo farmaceutických spoločnostiach. Testujem aj ich zdatnosť v predaji. Robím s nimi predajný rozhovor, kde mi musia predať nejaký produkt. Rozhodla som sa, že týmto skúseným obchodníkom dám predať lístky na vystúpenie Shen Yun. Mala som zo začiatku obavu, ako to príjmu. Negovala som všetky negatívne myšlienky, nemyslela som na seba, udržovala som si spravodlivé myšlienky a išla do toho.

Reakcie ľudí boli úžasné, cítila som naozaj veľkú podporu Majstra. Boli to bežní ľudia, ktorí nikdy nepočuli a nevideli Shen Yun. Za krátku dobu dvoch minút dokázali pochopiť a precítiť predstavenie. Vžili sa do svojej úlohy predajcu veľmi dobre, bolo z nich cítiť nadšenie, úprimnosť, presvedčivosť a láskavosť. Vyzdvihli napríklad aké krásne, jedinečné a nevšedné je toto predstavenie. Dokázali ma zaujať a presvedčiť o kúpe lístka.

Predávali to bez obmedzení, zábran a strachu. Cena lístku pri predaji nebola pre nich žiadnou prekážkou, práve naopak, argument bol napríklad – veď takéto predstavenie nemôže ani menej stáť. Jedna pani mi trikrát poďakovala, že sa mala možnosť dozvedieť o Shen Yune, cítila som, že sa jej to hlboko vo vnútri dotklo. Ďalej mi jeden pán povedal, že ho skúšali z predaja rôznych vecí, ale takéto niečo originálne naozaj nepredával, a ďakoval mi s uznaním. Títo ľudia sú pre mňa inšpiráciou pre predaj lístkov a poukazujú na veci, v ktorých by som sa mala zlepšiť a posunúť vpred.

V tejto súvislosti som si spomenula na slová Majstra z Čuan Faluna:

„Praktizujúci musí súčasne byť schopný vzdať sa, vzdať sa rôznych pripútaností a túžob bežných ľudí. Nemôžete to spraviť naraz, ale môžeme to robiť postupne. Ak by ste to mohli spraviť dnes, boli by ste dnes Budhom. Kultivačná prax zaberie čas, ale nemali by ste poľaviť. Mohli by ste povedať: ‚Učiteľ povedal, že kultivačná prax zaberie čas – robme ju teda pomaly.‘ Tak to nepôjde! Musíte byť na seba prísni. V kultivácii Budhovho Zákona musíte napredovať odvážne a rázne.“

Nemala by som zabudnúť, prečo som sem prišla, čo je moja úloha. Vnímajúce bytosti na mňa čakajú všade – aj v práci.

Ďakujem za pozornosť.

Opravte prosím, ak je v mojich porozumeniach niečo nesprávne.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.