Maďarsko/Budapešť: Informovanie verejnosti o prenasledovaní

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od 1. do 3. septembra navštívili niekoľkí praktizujúci Falun Gongu z Čiech a Slovenska Maďarsko. Chceli tak pomôcť tamojším praktizujúcim informovať viac ľudí o prenasledovaní Falun Gongu v Číne. V piatok 1. septembra sa rozdelili do 2 skupín – jedna navštevovala miestne médiá a objasňovala im pravdu, druhá navštívila čínsky trh, aby ľuďom z Číny, ktorí sú často podvedení čínskou propagandou, pomohli objasniť pravdu.

Sobota patrila spoločnému cvičeniu a pole, ktoré vytvorilo spoločné cvičenie maďarských a zahraničných praktizujúcich bolo dosť silné. Najmä maďarskí praktizujúci boli vďační za príležitosť, že sa mohli stretnúť s takou veľkou skupinou a vymeniť si s nimi názory na kultiváciu. Navečer sa praktizujúci zhromaždili pred čínskou ambasádou v Budapešti, aby tak vyjadrili tichý nesúhlas s prenasledovaním. Mnohí okoloidúci nám vyjadrovali svoju podporu, medzi nimi aj policajt, plniaci si svoju službu pri ambasáde.

V nedeľu navštívili praktizujúci ostrov Margit, aby spoločným cvičením v parku pritiahli pozornosť verejnosti na prenasledovanie v Číne. Okrem domácich sa pristavovalo sa aj mnoho turistov zo zahraničia. Niektorí neváhali a pridali svoj podpis na petícii proti prenasledovaniu. Jedna turistka, učiteľka geológie z USA, povedala, že o prenasledovaní Falun Gongu vie a že s ním nesúhlasí. Poukázala tiež na nezodpovednosť komunistického režimu pri znečisťovaní životného prostredia.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.