Odhalenie krutých zločinov z pracovného tábora Masanjia v Shenyangu

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo


Prípad I.

Väzenskí dozorcovia vyzliekli donaha 18 žien - vyznávačiek Falun Dafa a zavreli ich do mužských väzenských ciel. Týranie ktoré vzápätí nasledovalo bolo podľa očitých svedkov "ohavné a hrôzostrašné". Luo Gan, člen Ústredného výboru Čínskej komunistickej strany zodpovedný za verejnú bezpečnosť, osobne monitoroval túto procedúru.

Prípad II.

Pracovný tábor Masanjia v provincii Liaoning používa mimoriadne kruté prostriedky na prenasledovanie Falun Gong praktizujúcich. Mučia ich fyzicky použitím rôznych mučiacich nástrojov aby sa vzdali Falun Gongu. 29 ročná Lin Yan z mesta Shenyang je jedným z početných prípadov praktizujúcich, ktorí boli prenasledovaní. Lin Yan išla štyrikrát apelovať do Pekingu, a bola poslaná do pracovného tábora 27.10.1999. Aby ju prinútili podpísať "prehlásenia ľútosti", dozorci na ňu poštvali štyri väzenkyne, ktoré ju bili elektrickými obuškami, stúpali jej po nohách, naťahovali jej ruky takže sa nemohla hýbať, a škrtili ju. Keď už bol jej stav dosť zlý, jedna z nich vzala ostré šidlo a zapichla jej ho do hrudníka blízko srdca.

17 cm dlhé šidlo bolo v jej hrudi 36 hodín, zatiaľ čo Lin bola prinútená zúčastniť sa nútených prác vo väzení, až kým neomdlela kvôli slabosti. Potom ju našli väzenskí dozorcovia a poslali ju do nemocnice. Aby zabránili úniku informácií, žiadni členovia rodiny ju nemohli v nemocnici navštíviť. Hneď ako mala stehy odstránené, dozorcovia ju vzali späť do tábora. Doktori ani sestričky nesúhlasili s tým aby bola prepustená z nemocnice, avšak dozorcovia odpovedali že ju potrebujú "vziať späť aby poučili aj ostatných". Keď sa vrátila do väznice, bola nútená opäť pracovať.

Prípad III.

Praktizujúca Qi Xuming bola zatknutá vo svojom dome Li Wenxiangom, tajomníkom politického a právneho výboru mesta Dengshahe v Júly 2000. Bez akejkoľvek legálnej procedúry bola poslaná do pracovného tábora Masanjia. Pretože sa Qi Xuming odmietala vzdať Falun Gongu, dozorcovia v tábore ju krutými spôsobmi mučili. Na protest proti zlému zaobchádzaniu zahájila hladovku. Avšak dozorcovia narezali jej hrtan aby jej mohli násilne podávať stravu. Qi Xuming prešla všetkými druhmi mučenia.

Prípad IV.

Úradníci v pracovnom tábore Masanjia používajú rôzne neľudské metódy aby prinútili praktizujúcich vzdať sa Falun Gongu. Kvôli ich "dobrej práci" boli mnohí z nich odmenení titulom "Vzorný pracovník - hrdina", alebo dostali zdvihnutie platu. Praktizujúci ktorí sa odmietajú vzdať Falun Gongu sú často šokovaní elektrickými obuškami, pričom sú zviazaní. Strážcovia často bijú najmä prsia a intímne oblasti žien. Bolestivé výkriky je počuť po celom tábore. Aby ich násilne "napravili", nových zatknutých praktizujúcich zavesia za ruky tak, že sa iba končekmi prstov dotýkajú zeme. Potom pod nich položia misku na vykonávanie potreby, ktorú musia robiť iba s pomocou druhých. Nezvesia ich dole až kým nie sú "napravení". Dozorcovia pokračujú vo všetkých druhoch nepredstaviteľných mučení, a dokonca sú odmeňovaní za vysoký počet "napravených".


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.