Slovensko: Svetový deň Falun Gongu v Bratislave

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

V sobotu 13. mája sa na námestí SNP v Bratislave konala akcia na pripomenutie si 14. výročia predstavenia Falun Gongu verejnosti. Falun Gong bol po prvýkrát verejnosti predstavený pánom Li Chung-č’ v meste Čchang-čchun, Čína. V tom istom roku Čínska vedecká asociácia pre výskum čchi-kungu, po dôkladnom štúdiu Falun Gongu plne uznala cvičenia, princípy a účinnosť Falun Gongu. Prijala Falun Gong ako jednu z čchi-kungových škôl a ponúkla tiež mnoho pomoci a podpory pri šírení Falun Gongu.

Od 13. mája 1992 do 21. decembra 1994 uskutočnil pán Li Chung-č’ na pozvanie miestnych asociácií pre vedecký výskum čchi-kungu po celej Číne 56 seminárov, kde vysvetľoval princípy a vyučoval cvičenia. Každý seminár trval približne desať dní a zúčastnili sa ich desiatky tisíc študentov. Kamkoľvek pán Li išiel, dostalo sa mu otvoreného prijatia a silnej podpory od účastníkov seminárov.

Toto pokojné obdobie šírenia Falun Gongu však žiaľ skončilo v roku 1999, keď vtedajší vodca Ťiang Ce-min oficiálne postavil Falun Gong mimo zákon a nariadil jeho prenasledovanie. Do dnešného dňa je známych 2862 obetí tohto prenasledovania a postupne vychádzajú najavo rôzne krutosti, ktorých sa čínsky komunistický režim pri prenasledovaní Falun Gongu dopustil. Nedávno šokovala svet správa o existencii koncentračných táborov, kde zadržiavajú nasledovníkov Falun Gongu a používajú ich ako zdroj orgánov pre operácie transplantácií.

Okoloidúci sa okrem histórie Falun Gongu mohli dozvedieť aj o jeho krutom prenasledovaní v Číne a podpísať petíciu proti vyberaniu orgánov a proti prenasledovaniu. Deti si tiež prišli na svoje, lebo organizátori na nich mysleli tiež a rozdávali im rôznofarebné balóniky.

Akciu prišiel nafilmovať aj kameraman z STV, aby ju mohli použiť vo večernom spravodajstve.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.