Maďarsko: Amnesty International podporila zhromaždenie na podporu ľudských práv praktizujúcih Falun Gongu v Číne

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

V sobotu 29. marca zorganizovali praktizujúci Falun Gongu v Budapešti na ostrove Margit-sziget akciu na podporu ľudských práv, ktorou chceli upozorniť na vlnu prenasledovania v súvislosti s chystajúcimi sa olympijskými hrami v Pekingu. Maďarská pobočka Amnesty International sa rozhodla zúčastniť sa tejto akcie a podporiť petíciu proti porušovaniu ľudských práv praktizujúcich Falun Gongu.

Podporit prišla tiež maďarská pobočka Amnesty International

Mnoho ľudí sa pristavovalo a čítali si informačné plagáty, niektorí z nich následne podpísali petíciu. Mnoho turistov z Veľkej Británie, USA, Nemecka a Rakúska sa dozvedelo fakty a vyjadrili svoj nesúhlas s prenasledovaním.

Jedna pani, ktorá cvičí Tai-či, povedala, že sa jej Falun Gong pozdáva a že tiež vie o prenasledovaní. Ďalšia pani povedala, že je rada, že odhaľujeme zločiny komunistického režimu v Číne.

Mladý pár, ktorý sa stretol s Falun Gongom asi pred rokom, prišiel k cvičiacim a učili sa od nich cvičenia. Boli veľmi radi, že s nimi mohli cvičiť.

Po zhromaždení sa praktizujúci presunuli k čínskej ambasáde, kde sa zhromaždenie skončilo pokojným protestom. Policajtka pri ambasáde si po prečítaní našich plagátov prišla vypýtať letáčik a prejavila záujem o naučenie sa cvičení.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.