Slovensko: Za tri dni vyše 500 podpisov na petícii proti prenasledovaniu Falun Gongu

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

V dňoch 20. októbra až 22. októbra sa v Košiciach, Prešove a v Žiline uskutočnila séria zhromaždení, na ktorých sa slovenská verejnosť mohla dozvedieť viac o prenasledovaní cvičebného systému Falun Gong v Číne. Za tých krátkych niekoľko dní sme mali možnosť pocítiť otvorenosť ľudí na Slovensku a ich súcit s utrpením ľudí.

V Košiciach si našu akciu nafotil redaktor z regionálneho týždenníku Košicko, kde bude uverejnený aj sprievodný článok k našej akcii. V Prešove prišlo na našu akciu hneď niekoľko médií - denník 24 hodín, redaktorka z východoslovenskej redakcie SITA-y a tiež miestna prešovská TV, ktorá si natočila z našej akcie obrazovú dokumentáciu a niekoľko krátkych rozhovorov.

V sobotu nás v Žiline privítalo pekné slnečné počasie. Mnoho ľudí sa pristavovalo a dosť z nich bez ďalších otázok pristupovalo k petícii, aby ju podpísali. Na našu otázku, či vedia, o čo ide, odpovedali, že už o nás počuli v médiách a že nesúhlasia s prenasledovaním, ktoré prebieha v Číne.

Nezriedka sa stávalo, že pred stolíkom s petíciou, kde mohli ľudia vyjadriť svoj nesúhlas s prenasledovaním, stál rad ľudí. Za tie 3 dni sme spolu nazbierali približne 600 podpisov proti prenasledovaniu. Táto petícia bude spolu s ostatnými podpismi predložená nášmu ministerstvu vnútra, odbor ľudských práv, aby pri oficiálnych návštevách čínskych delegácii a pri návštevách slovenských delegácií v Číne bola nastolená aj otázka ľudských práv.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.