Jasné pochopenie nám umožní držať krok s postupom nápravy Fa

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

učeník Dafa z Toronta

(Clearwisdom.net) Keď sa v Toronte skončili štyri predstavenia NTDTV k čínskemu novému roku, mnohí praktizujúci, ktorí sa ich zúčastnili a ktorí sledovali predstavenie sa stretli v noci na nasledujúci deň. Zdieľali sme naše pochopenie z pohľadu Fa. Mnoho praktizujúcich si počas predstavenia uvedomilo vážnosť kultivácie.

V prvom rade mnohí praktizujúci spomenuli, že keď počas predstavenia videli toľko obsahu, ktorý sa týkal Dafa, boli trochu nesvoji. Niektorí sa obávali, že to spôsobí problémy alebo že bežní ľudia to nebudú schopní prijať. Niektorí boli dosť nervózni. Títo praktizujúci povedali veľmi otvorene, že keď sa predstavenie skončilo, uvedomili si, že nedržali krok s postupom Majstrovej nápravy Fa. V skutočnosti zlé správanie miestnych bežných médií pred predstavením boli odrazu nášho zaostávania za postupom nápravy Fa v tejto dimenzii.

Nedržali sme si v mysli, čo povedal Učiteľ:

"Tie predstavenia majú priamy účinok potvrdzovania Fa a zachraňovania vnímajúcich bytostí. Ich dopad je teda dosť významný a ich účinky sú dosť dobré. Ak by sme to dokázali robiť bez prestávky, namiesto tých niekoľkých predstavení, ako máme teraz, ak by sme dokázali spraviť viac predstavení, potom premýšľajte o tom, koľko vnímajúcich bytostí by bolo zachránených! Uvedomujete si, že keď tí, čo pozerali gala, opustia divadlo, všetky zlé myšlienky, čo mali, sa rozpustili? Všetky ich zlé myšlienky sú preč. Preto sa to ľuďom zdalo také mocné." ("Vyučovanie Fa v Los Angeles", 25. 2. 2006)

Jedna praktizujúca povedala, že až pred prestavením si uvedomila, že jej viera vo Fa v Majstra nebola veľmi pevná. Preto sa snažila vysielať spravodlivé myšlienky, aby odstránila svoju pripútanosť k strachu.

Praktizujúci dlho diskutovali o tom, v akej fáze je teraz náprava Fa a ako by sme mali držať krok s jej pokrokom. Uvedomili sme si, že Majstrov článok publikovaný na prvý deň nového roku bol ukázaný ľuďom na svete. Učiteľ povedal svetu, že všetko, čomu ľudia neveria, sa v blízkej budúcnosti odhalí pred ich očami. Tento rok každý "prirodzený jav" zobrazený v ľudskom svete v skutočnosti predstavuje odkaz vnímajúcim bytostiam - že čas pre nich, aby pochopili pravdu a boli zachránení, je veľmi obmedzený.

Praktizujúci si spomenuli na to, čo nám Majster hovoril:

"Spolu s týmito dvoma dôvodmi v skutočnosti existuje ďalší faktor na najzákladnejšej úrovni, ktorý je za tým, že mnoho vlád a takmer všetky hlavné médiá po celom svete nezaujali stanovisko. Je to ten, že faktory starých síl v starom vesmíre blokovali všetkých ľudí vo svete, ktorí nezískali Zákon, nenechali ich zapojiť sa do tejto záležitosti. Ich cieľom je skúšať učeníkov Dafa v určitých oblastiach. Ak by sa do toho zapojili ľudia vo svete, potom by tie "skúšky" učeníkov Dafa neboli také kruté, ani by nedosiahli cieľ určenia, pomocou neľútostného, krutého "trápenia", ktoré pre nich zostrojili, či učeníci Dafa dosahujú štandard. Toto je prvotným dôvodom, prečo to spravili." ("Vyučovanie Zákona na Fa konferencii v Kanade, 2005")

Uvedomili sme si, že náprava Fa dosiahla dnešnú fázu, lebo Majster úplne odstránil všetky faktory starého vesmíru, ktoré potláčajú a zasahujú do ľudských bytostí. Preto môžeme používať prostriedky a prístupy, ktoré priamo objasňujú pravdu. Toto otvorí spomienky vnímajúcich bytostí, ktoré boli dlhý čas zakryté. Použitie najkrajšej formy umenia je prejav Majstrovho obrovského súcitu a múdrosti, aby sa ľudia s predurčenými vzťahmi dozvedeli pravdu v uvoľnenej a radostnej atmosfére. Počúvajú spev a pozerajú sa na tanec a súčasne počujú súcitné volanie Učiteľa. Ak sa napriek takémuto obrovskému súcitu ľudia stále nemôžu prebudiť, bude to ich posledná voľba.

Všetci z nás súhlasili, že najdôležitejšie je mať jasné pochopenie Fa. V opačnom prípade, ak použijeme ako príklad incident okolo sponzorov, ak sú naše srdcia dotknuté a obávame sa, najmä ak sa vo Fa dostatočne rýchlo nezlepšujeme, budeme sa s takýmto zasahovaním stretávať znova a znova. Preto je nesmierne dôležité, aby si každý z nás bol jasne vedomý Fa.

Tri týždne pred predstavením nás požiadali, aby sme objasnili pravdu všetkým sponzorom. Avšak v tom čase sme boli obmedzovaní mnohými faktormi, vrátane tlaku času, ťažkostí s dohodnutím stretnutia a nejasností v tom, ako predložiť túto otázku. Preto sme neobjasňovali pravdu. Nakoniec iba potom, čo nám jeden sponzor povedal, že chce stiahnuť svoje sponzorstvo, sme im začali objasňovať pravdu. Mohli sme predísť mnohým stratám.

V súčasnosti sa stále stretávame s médiami, ktoré nepoznajú pravdu. Toto malo za následok nejaké negatívne správy. Preto musíme mať najprv jasné pochopenie Fa a najmä vzťahu medzi Falun Gongom a týmto predstavením. Ako môžme najlepšie využiť túto príležitosť, keď mnoho médií začína venovať pozornosť tomuto predstaveniu, aby sme ešte viac ľudí upovedomili o pravde?

Usilovné študovanie Fa v našom bežnom živote je v skutočnosti zárukou držania kroku s procesom nápravy Fa. Čo sa týka procesu pevnej kultivácie, musíme pevne kráčať každým jedným krokom. Inak budeme zaostávať za procesom nápravy Fa a nebudeme schopní pochopiť, čo sa deje. V súčasnosti správy našich médií nedosiahli stav, kam sa dostala náprava Fa, a dosť zaostávajú.

Toto predstavenie odhaľuje mnoho nebeských tajomstiev. Všetky vnímajúce bytosti na tomto svete čakali na príchod tohto dňa, a sú to naše ľudské myšlienky, ktoré bránia vnímajúcim bytostiam a nám, aby sme dosiahli fázu, ktorú máme dosiahnuť.

Veríme, že sme našli niekoľko užitočných návrhov, ako postaviť správne vzťah medzi týmto predstavením a Falun Gongom. Čo sa týka našich návrhov ohľadom Fa, dúfame, že každý praktizujúci, ktorý si prečíta naše myšlienky, ich bude posudzovať podľa Fa. Chceli by sme vás poprosiť, aby ste poukázali na nevhodné veci, pretože sa to týka dôležitých skutočností - či sa vnímajúce bytosti dozvedia pravdu skôr alebo neskôr.

V prvom rade toto predstavenie predstavuje úplne nový koncept, novozrodenú ľudskú kultúru. Ohniskom tejto kultúry je Pravdivosť-Súcit-Znášanlivosť. Toto predstavenie má za cieľ privodiť ľudskú kultúru, ktorá je založená na Pravdivosti-Súcite-Znášanlivosti. Je tam nová logika, ktorá obsahuje krásu, farebnosť, jas a radosť. Navyše, Falun Gong samotný priniesol najláskavejšie, najpravdivejšie, najtolerantnejšie a najznamenitejšie kultúrne významy z celej tradičnej čínskej kultúry pochádzajúcej z čínskej histórie. Hovoríme o predstaveniach, ktoré odrážajú vnútorné významy vernosti krajine, rodine, priateľom a o láskavosti.

Ďalej by sme chceli pohovoriť o reakciách publika: 98% publika chválilo krásu a úspech predstavení. Takéto úspešné predstavenie ukazuje, že producenti a herci sú ľudia, ktorí skutočne myslia len na prospech pre spoločnosť a že každý v spoločnosti by mal prispievať k pokoju a prosperite celej spoločnosti. Veríme, že títo ľudia by mali byť rešpektovaní. Ak sú týmito ľuďmi praktizujúci Falun Gongu, potom by si mali zaslúžiť od spoločnosti najväčšiu úctu.

Praktizujúci si tiež myslia, že by sme mali povedať obecenstvu, aby telefonovali médiám a povedali im svoj názor na predstavenie. Mali by im povedať ako sa im predstavenie páčilo. Ale ak naši praktizujúci nezačnú tento proces, obecenstvo samé od seba nezačne. Preto musíme veľa telefonovať médiám. Týmto spôsobom im pomôžeme podávať pravdivé správy.

Navyše, keďže Čínska komunistická strana sa pokúsila zabrániť našim predstaveniam, každý učeník Dafa by mal vziať do ruky telefón a zatelefonovať Čínskym ambasádam a konzulátom doma a v zahraničí a povedať im pravdu o celom zasahovaní režimu ČKS.

Uvedomili sme si, že tento prístup by mal veľký reklamný účinok na naše predstavenie. Tiež by prelomil bariéry k tomu, aby predstavenie mohlo v širšej miere zachrániť vnímajúce bytosti v Číne.

Chceli by sme poprosiť aj ďalších praktizujúcich, aby zdieľali svoje úvahy po zhliadnutí predstavenia.

Skúsenosť pochádza od praktizujúcich v Toronte. Poukážte prosím na všetko, čo je nevhodné.


Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/1/29/82144.html


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.