7. Česko-slovenská Fa konference: Šírenie Falun Dafa a objasňovanie pravdy

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Učiteľ, milí praktizujúci.

Týmto príspevkom sa chcem s Vami podeliť o svoje skúsenosti pri šírení Fa a objasňovaní pravdy.

Ako je zla stále menej a menej, pri objasňovaní pravdy sa mi tiež darí čoraz lepšie. Myslím si však, že v práci, v kultivácii a objasňovaní pravdy je vždy čo vylepšovať, a uvítam, ak mi aj v budúcnosti spolupraktizujúci poradia, ako to robiť ešte lepšie, alebo vo väčšom meradle. Môj príspevok som napísal s cieľom, aby pomohol aj ďalším praktizujúcim pri objasňovaní pravdy.

Pri stretávaní sa s ľuďmi mi často zaznejú v mysli Majstrove slová:

„Nech robíte čokoľvek, mali by ste to dotiahnuť až do konca, spraviť to dobre a ak máte zámer niekoho spasiť, potom ho spaste. Ak je niekto pred vami, potom nemáte voľbu – je nesprávne, ak si pri zachraňovaní ľudí vyberáte. Pokiaľ je to niekto, s kým ste sa stretli, mali by ste ho spasiť, bez ohľadu na jeho pozíciu alebo spoločenské postavenie, či to je prezident alebo žobrák.“ (Čo je učeník Dafa, Vyučovanie Fa na Fa konferencii v New Yorku, 29. 8. 2011)

Potom keď mám tú myšlienku, že človeka treba zachrániť, veci sa preusporiadajú tak, že je ľahké o Falun Dafa a o prenasledovaní hovoriť. Uvediem niekoľko príkladov.

Keď som nedávno stál v obchode v rade pri pokladni s myšlienkou, že treba objasniť pravdu, zrazu dve staršie ženy za mnou začali hovoriť, že sú unavené a trochu choré. „Mám tu teda niečo, čo je zdraviu prospešné, náš Falun Dafa,“ povedal som. Všetci sa usmiali a poďakovali, vrátane predavačky.

Inokedy som mal tú myšlienku pri telefonovaní, keď mi operátorka z inej mobilnej siete chcela dať tajne číslo napríklad pre nejakú priateľku, a tak som jej vysvetlil, že to nie je možné, lebo praktizujem Pravdivosť, Súcit a Znášanlivosť, čo je Falun Dafa. Tejto žene potom veľmi záležalo na tom, aby si správne zapísala internetovú adresu Falun Gongu a veľakrát mi ďakovala.

Zaujímavo sa vyvinula situácia aj na nedávnej svadbe, keď sme vydávali dcéru. Pri sobáši v kostole som premýšľal, ako objasniť pravdu pánu farárovi. Peniaze za sobáš mal dať ženích farárovi po skončení. Zrazu pri gratuláciách novomanželom svokra zakričala, že farár odchádza a treba mu dať peniaze. A keďže ženích nemohol odísť, lebo mu gratulovali, išiel som za farárom aj s peniazmi ja. Poďakoval som mu za sobáš aj kázeň, dal som mu peniaze a samozrejme porozprával o Falun Dafa. Pán farár bol z toho veľmi šťastný.

Podobných príkladov mám veľa. No boli aj také, keď som nebol až taký úspešný. Vtedy som sa pozrel do seba, aká pripútanosť tam bola a prečo to nedopadlo až tak dobre, alebo prečo podmienky neboli až také vhodné.

V tých úspešných – je azda najkrajší pohľad na človeka, ktorý číta leták, potom pozrie na mňa, a z hĺbky jeho srdca počuť úprimne slovo ďakujem.

Majster povedal:

„Väčšina ľudí sem prišla získať Fa, prišli pre Fa, a tá ich stránka, ktorá si je vedomá, sa stala čoraz silnejšou, takže keď objasňujete pravdu, niekedy počujete človeka vyjadriť pochopenie, ktoré je dosť vysoké. To, čo hovoria, nie je niečo, čo by mohol povedať bežný človek. Najmä veci, ktoré sú povedané, keď niekto prijme pravdu o Dafa – v žiadnom prípade by typický, bežný človek nemohol prísť s takými vecami.“ (Medzinárodná Fa konferencia v hlavnom meste USA, 14. 7. 2012, vo Washingtone, D. C.)

Príkladom takéhoto človeka, ktorý vyjadril dosť vysoké pochopenie je jeden môj odberateľ akváriových rýb. Petíciu už podpísal dávno, neskôr sa tiež zaujímal o princípy nášho Dafa. Nedávno som mu pomáhal vyriešiť problém úhynu jeho rybiek v jeho chove. Nevedeli sme prísť na to, kde je problém. Až o niekoľko týždňov prišiel za mnou, že rybičky sú už v poriadku. Problém bol v tom, že jeho syn s priateľkou sa prestali hádať pri chove rybiek, udobrili sa a všetko bolo v poriadku. Mal teda takéto pochopenie.

Vysvetlenie je jednoduché – voda sníma charakter človeka a potom môže byť pre rybky dobrá alebo zlá. Záleží od človeka, ktorý je pri nej.

Náročnosť a požiadavky v našom chove akváriových rýb sa stále zvyšujú. Voda ma byť čo najlepšia, preto sa musím stále zlepšovať v charaktere a spravodlivom zmýšľaní.

Je ešte jedna skupinka ľudí, s ktorými sa stretávam. Sú to tí, čo prídu za mnou do domu, alebo kvôli takmer bezvýznamným veciam, napríklad potrebujú s niečím poradiť alebo s niečím pomôcť, alebo sa len na niečo na farme podívať. No ako sa ukáže, prišli preto, aby som im vysvetlil Falun Dafa a po odchode ochotne podpisujú petíciu.

Ďakujem za pozornosť. Opravte prosím, ak je v mojich porozumeniach niečo nesprávne.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.