Tvár praktizujúcej Falun Gongu pani Gao Rongrong je vážne znetvorená siedmimi hodinami mučenia elektrickými obuškami v pracovnom tábore Longshan

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) Dozorcovia v pracovnom tábore Longshan v meste Shenyang dávali elektrické rany elektrickými obuškami takmer 7 hodín do tváre a iných častí tela praktizujúcej Falun Gongu, pani Gao Rongrong, čo vážne znetvorilo jej tvár. Pani Gao je v súčasnosti zadržiavaná v miestnosti 0533, sekcia 2 oddelenia ortopédie, v nemocnici č. 1 pridruženej k čínskej medicínskej univerzite v meste Shenyang.

Pred týmto incidentom boli praktizujúce Falun Gongu, pani Wang Xiuyuana a pani Wang Hong, umučené na pokraj smrti v tom istom pracovnom tábore Longshan a umreli niekoľko hodín potom, ako boli prepustené.

Obrázok 1: Praktizujúca Falun Gongu pani Gao Rongrong, účtovníčka na univerzite výtvarných umení Luxun, mesto Shenyang




Obrázok 2: 7. mája 2004 bola tvár Gao Rongrong pokrytá popáleninami od elektrošokov pochádzajúcich z elektrických obuškov. Fotografia bola spravená tri dni po mučení.


Pani Gao Rongrong, 36 ročná, bola účtovníčkou na univerzite výtvarných umení Luxun, mesto Shenyang a zotrvávala v praktizovaní Falun Gongu. Keď sa začalo prenasledovanie v roku 1999, bola jedným z hlavných cieľov prenasledovateľov. Stratila svoju prácu kvôli prenasledovaniu a išla do Pekingu apelovať za Falun Gong, ale zatkli ju a zadržiavali po niekoľko mesiacov. V júli 2003 ju poslali do núteného pracovného tábora Longshan.

7. mája 2004, Tang Yubao, zástupca veliteľa brigády č. 2 a vedúci Jiang Zhaohua zavolali pani Gao Rongrong do dozornej miestnosti a mučili ju elektrickými šokmi elektrického obuška po 6-7 hodín, od 3:00 hod. popoludní do viac ako 9:00 hod. popoludní. Pani Gao utrpela popáleniny na tvári, hlave a krku, čo zapríčinilo, že jej tvár opuchla a znetvorila sa. Jej tvár bola pokrytá pľuzgiermi, vlasy boli tmavé od krvi a hnis sa držal na popálenej koži. Mohla len trošku otvoriť oči kvôli napuchnutej tvári a napuchnutým a zdeformovaným ústam. Dokonca aj spolubývajúci, ktorí s ňou bývali dňom i nocou po dlhý čas ju nemohli spoznať. Obrázok 2 ukazuje jej tvár potom, ako sa pľuzgiere vysušili, pričom jazvy zostali. Jazvy na niektorých častiach jej tváre sú široké, čo ukazuje drastickosť elektrických šokov. Mučitelia opakovane smerovali elektrické šoky do mnohých miest jej tváre; mnohé pľuzgiere a popáleninové jazvy sa prekrývajú.

Odvtedy, čo bola pani Gao zadržiavaná v nútenom pracovnom tábore Longshan bolo jej telo vážne poškodené mučením. Mala bolesti v oblasti pečene a brucha; mala prerušovanú horúčku a neustálu nevoľnosť a nemohla jesť. Zástupca veliteľa brigády č. 2 Tang Yubao fackoval jej tvár, kým nestratila sluch na jednom uchu. Yue Jun, veliteľ brigády č. 1, nariadil spolubývajúcim, aby ju ponižovali strihaním vlasov, kým neboli takmer zarovno s kožou na temene hlavy. Obrázok 3 bol spravený potom, keď jej vlasy čiastočne dorástli.


Obrázok 3: pani Gao Rongrong bola ponižovaná; vlasy na hlave jej ostrihali nakrátko


22. marca 2004 sa pani Gao Rongrong odmietla zúčastniť stretnutia očierňujúceho Falun Gong. Tang Yubao ju vytiahol z postele, chytil ju za krk a vyvliekol ju von, aby ju tam zbil. Niekoľko veliteľov pripevnilo Gao Rongrong na stoličku. Tang Yubao tiež nariadil dvom veliteľom, aby ju preniesli do miestnosti administratívnej sekcie a pripútali ju k radiátorovej trubke a potom ju bil a pol hodinu trápil elektrickými šokmi elektrického obušku na hlave, tvári, krku, nohách a rukách. Neskôr vstúpil veliteľ pracovného tábora Li Fengshi a ignorujúc nezákonné týranie pani Gao Rongrong jej povedal "Toto je autokratická vládna inštitúcia. Na čo si myslíš, že tu máme putá a elektrické obušky? Neverím, že sa nám nimi nepodarí ťa ukázniť, malá Gao Rongrong."

Pri pokuse o únik z týchto neľudských mučení pani Gao Rongrong 7. mája vyskočila z okna kancelárie na 2. poschodí, čím utrpela zlomeninu panvy, stehna a nôh.

Obrázok 4 bol spravený na ôsmy deň po tomto incidente. Kvôli okolnostiam v tom čase a kvalite fotoaparátu obrázok nie je veľmi jasný, ale môžeme vidieť jazvy od elektrických šokov na oboch jej členkoch. Zranenia z elektrických šokov na bočných stranách jej nôh boli vážnejšie ako ukazuje obrázok, pretože sa nám nepodarilo spraviť fotku zo správneho uhla. Na prednej časti jej holene môžeme vidieť podliatiny od kopancov: oblasť vážnejších zranení je väčšia na jej ľavom lýtku a stehne. Lekár diagnostikoval, že utrpela dve zlomeniny panvy, jej ľavá noha bola vážne zlomená a jej pravá päta bola zlomená. Bola príliš slabá na to, aby mohla podstúpiť operáciu.


Obrázok 4: Gao Rongrong bola príliš slabá na to, aby mohla podstúpiť operáciu


Súdne oddelenie pracovného tábora Longshan v meste Shenyang vyhlásilo, že jazvy od elektrických šokov na tvári a tele pani Gao Rongrong pochádzajú z pádu z druhého poschodia. Už prešli dva mesiace od tejto vážnej udalosti a stav Gao Rongrong sa nezlepšil.

V ten istý deň, 7. mája, Tang Yubao tiež trýznil elektrickými šokmi tvár ďalších praktizujúcich Falun Gongu: Jing Kegui, Liang Shujie a iných. Tvár Jin Kegui bola vážne popálená a napuchnutá na veľkej ploche. Jej oči boli samá modrina a hnis presakoval z porušenej kože. Od bitia bola celá slabá. Jej dcéra sa ju pokúsila navštíviť, ale pracovný tábor ju odmietol.

V apríli 2004 pracovný tábor Longshan zadržal 52 ročnú praktizujúcu Falun Gongu Wang Xiuyuan z oblasti Shenhe, mesto Shenyang na predĺžené obdobie. Bola na pokraji smrti a umrela 27. apríla 2004, jeden týždeň potom, ako ju prepustili.

V roku 2001 bola praktizujúca Falun Gongu, Wang Hong, zviazaná, prinútená čupieť a nútene kŕmená v pracovnom tábore Longshan, kým jej nezlyhali obličky. Umrela koncom augusta 2001, niekoľko dní potom ako ju prepustili.

Aby boli povýšení do provinčnej úrovne, úradníci v pracovnom tábore Longshan vyvesili tabule s nadpismi "Vedecká administratíva a vykonávanie civilizovaného práva." Veliteľ Li Fengshi sa často osobne zúčastňoval na prenasledovaní praktizujúcich Falun Gongu. Nariadil bitie a mučenie praktizujúcich, ktorí odmietli pracovať alebo ktorí odmietli fotografovanie, vrátane Gao Rongrong, Su Huihuan, Sun Yan, a Feng Guifen. Podľa vyšetrovania Svetovej organizácie na vyšetrenie prenasledovania praktizujúcich Falun Gongu koncom roku 2001 pracovný tábor Longshan získal odmenu 400.000 jenov za svoje "výsledky" pri prenasledovaní Falun Gongu.

Podľa toho, čo vieme teraz, je v súčasnosti Gao Rongrong zadržiavaná v miestnosti 0533, sekcia 2 oddelenia ortopédie, v nemocnici č. 1 pridruženej k čínskej medicínskej univerzite v meste Shenyang.

Čínska verzia: http://www.minghui.org/mh/articles/2004/7/7/78842.html
Anglická verzia: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/7/12/50141.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.