Príbehy z objasňovania pravdy kresťanom v Kanade

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Wen Siung, Meng Jüan

15. júla sa praktizujúci Falun Gongu zhromaždili pred kanadským parlamentom, aby si pripomenuli 20. júl, objasňovali pravdu, zbierali podpisy a vyzvali kanadskú vládu, aby vyšetrila vyberanie orgánov zo živých praktizujúcich Falun Gongu a pomohla tak zastaviť prenasledovanie. V ten istý deň sa tam prišlo mnoho kresťanov z celej krajiny modliť za Kanadu. Slávnostná modlitba bola vysielaná naživo v televízii. Mnoho kresťanov prišlo k nášmu stánku. Počas našich stretnutí sme im objasnili pravdu s pomocou článku nášho majstra "Široký a nesmierny." Rada by som uviedla niekoľko našich zážitkov.

1. "Je mi ľúto, môj Pane, nebol som tvojím dobrým nasledovníkom."

Medzi kresťanmi je mnoho čistých a láskavých ľudí. Napríklad niekoľko stredoškolských študentov prišlo podpísať našu petíciu, hneď ako si prečítalo plagát o našej výstave a dostalo odo mňa letáčiky. Keď sa podpisovalo, jedno dievča opakovalo: "To nemôže byť pravda." Ďalší dvaja muži pristúpili k petícii bez toho, aby sa niečo pýtali. Jeden z nich povedal: "Bol som v Číne. Videl som, ako staršia žena meditovala na námestí Nebeského pokoja. Policajti ju zbili a odviedli preč. Bola Falun Gong?"

Niektorí kresťania nás však celkom nechápu. Hádali sa s nami, že ich Boh je opravdivým a jediným Bohom. Niektorí sa dokonca správali dosť zle. Rozdávala som letáčiky na ulici, keď jeden mladý muž uvidel, ako si kresťan berie od mňa letáčik. Okamžite mu ho vzal a roztrhal ho na kúsky, vykrikujúc: "Nepotrebujete to!"

Dafa má svoj súcit ale aj vznešenosť. Nemohla som to nechať tak. Povedala som mu vážne: "Prečo to robíte? Nepáči sa vám to. Ale to neznamená, že sa to nepáči iným. Ak naozaj nechcete, aby to vaši priatelia čítali, môžete mi letáčik vrátiť. Učí vás takémuto správaniu kresťanstvo?" Bol ohromený. Práve vtedy hrala hlasná hudba, ale môj hlas sa zdal veľmi jasný. Nielen on ma počúval, okoloidúci na ulici sa tiež zastavili a pozerali sa. Obklopilo nás niekoľko ľudí.

Pokračovala som: "Čítala som bibliu. Ježiš vás učí, aby ste boli k ľuďom láskavý, aby ste riešili problémy so súcitom. Preto si vášho Pána veľmi vážim. Možno si myslíte, že viera v Boha je jedinou cestou do neba. Ak ste skutočne k iným láskavý, nemali by ste sa správať tak agresívne. Namiesto toho by ste mali ukazovať láskavosť a krásu vo svojom srdci."

V tej chvíli sa kresťan zdal zahanbený.

"Vo vašom terajšom správaní nevidím tú lásku, ktorej vás učí váš Pán. Myslím, že Ježiš bude smutný, keď sa na vás pozrie, pretože nepreukazujete lásku, ktorú by kresťan mal preukazovať. Ak naozaj chcete, aby som pocítila Ježišovu veľkosť, potom ukážte svoju láskavosť."

"Videli ste tieto plagáty s výstavou. Prenasledovanie Falun Gongu v Číne nie je zamerané len na nás, ale na všetkých, ktorí sú veriacimi v Číne. Vaši bratia a sestry v Číne to možno prežívajú tiež. (Ukázala som na plagát ukazujúci "Deväť Komentárov ku Komunistickej strane.") Pomodlite sa prosím za nich, nielen za nás, ale aj za vašich bratov a sestry. Navyše, pomodlite sa prosím za tých, ktorí sa zúčastňujú v tomto prenasledovaní a pomôžte im opustiť tieto zločiny čím skôr a stať sa opäť dobrými ľuďmi. Zachráňte ich nádej na spásu."

Kresťana sa moje slová dosť dotkli. Úprimne sa za nás pomodlil. Prvá veta, ktorú povedal, bola: "Je mi ľúto, môj Pane, nebol som tvojím dobrým nasledovníkom."

Veľmi som sa potešila. Dozvedel sa pravdu a začal sa dokonca pozerať dovnútra. Prijala som jeho modlitbu a úprimne som mu zaželala dobrú budúcnosť.

Ďalší kresťania, ktorí nás počúvali, boli tiež hlboko dotknutí. Jeden z nich objasňoval pravdu ďalším kresťanom v jeho skupine. Neskôr mi povedal: "Je mi ľúto, že moji druhovia vás nepochopili. Niektorí sú k vám veľmi nepriateľskí." Dotklo sa ma osvietenie života, ktorý pochopil pravdu. Povedala som: "Nezáleží na tom. Prinajmenšom máme vás. Pomôžete nám odstrániť túto prekážku, nie?"

"Áno, áno. Pomôžem!" Vrátil sa šťastný k svojim priateľom.

2. "Budem sa za vás modliť."

Videla som mladú ženu, ktorá dlho sedela pri našom plagáte z výstavy. Na tvári však mala ľahostajný pohľad. Priblížila som sa k nej a spýtala sa, či by sa nepodpísala na našu petíciu. Odpovedala: "Je to zbytočné. Žiaden ľudský postup nemôže ukončiť toto prenasledovanie. Mali by ste veriť v Boha. Boh a Ježiš vám pomôžu ukončiť prenasledovanie." Potom mi povedala mnoho o tom, že kresťanstvo je jedinou spravodlivou vierou vo vesmíre s dlhou históriou a o tom, že neverí vo Falun Gong. Neodporovala som jej.

Ustúpila som o krok a povedala som: "Všetci máme slobodu viery. Každý sa môže rozhodnúť. Avšak je nesprávne prenasledovať ľudí, ktorí veria, tak ako to robí Čínska komunistická strana." Prijala to. Avšak opakovane zdôrazňovala, že by sme mali prosiť Boha o ukončenie prenasledovania. Pre ňu má iba Boh silu ukončiť prenasledovanie. Ona a ja nemáme.

Povedala som jej: "Ježiš učí ľudí, aby sa stali láskavými a dbali o iných. Mali by ste tiež spraviť niečo na pomoc tým, ktorí sú prenasledovaní. Nemyslíte si to?" Povedala, že mám pravdu. Avšak nazdávala sa, že ak by prenasledovaní ľudia konvertovali na kresťanstvo, potom by sa prenasledovanie vyriešilo. Myslela si, že prenasledovanie pochádza z toho, že neveria v Ježiša.

Veľa som sa s ňou rozprávala: "V Číne zažívajú podobné prenasledovanie aj kresťania. Falun Gong nenasleduje jediného Boha, ale princípy Pravdy, Dobroty a Tolerancie. Dúfame, že všetky brutálne veci v Číne sa skončia. Je to už 7 rokov odvtedy, čo sa prenasledovanie začalo. Celý čas sme pokojne protestovali. Sama som obeťou prenasledovania. Čínska komunistická strana ma mučila a dali ma do pracovného tábora. Napriek tomu však pokojne žiadam o ukončenie tohto prenasledovania. Prečo? Naším cieľom je ukončiť ukrutnosti a nie privodiť ďalšie ukrutnosti. Neprešli kresťania pred dvetisíc rokmi podobným prenasledovaním?"

Prikývla. Pokračovala som: "Dávni kresťania neboli prenasledovaní preto, že neverili v Ježiša. Naopak, boli prenasledovaní preto, že zotrvali vo svojej viere v Ježiša. Veľmi ich obdivujem. Dôvodom, prečo bolo kresťanstvo schopné šíriť sa a prosperovať, je presne ich viera a obetovanie sa."

Znova prikývla. Pokračovala som ďalej: "Avšak prečo prenasledovanie voči dávnym kresťanom trvalo dvesto až tristo rokov? Je to preto, že v tom čase za nimi nestálo mnoho ľudí. Preto títo láskaví a šľachetní ľudia obetovali svoje životy! Teraz žijeme v modernej spoločnosti. Mali by sme lepšie chápať to, čo je ľudská dobrota a aká má byť správna ľudská spoločnosť. Mali by sme niečo spraviť, aby sme ju uchránili. Nemali by sme dovoliť, aby sa takáto tragédia zopakovala!"

Dotklo sa jej to. Nemyslela si však, že zbieranie podpisov je dobrým spôsobom. Stále sa chcela spoľahnúť na Božiu silu pri vyriešení ľudských problémov. Takže som pre ňu našla riešenie: "Chcete sa pomodliť za ukončenie prenasledovanie?" "Áno, chcem!" Bola veľmi šťastná, že našla spôsob, ktorý nám mohol pomôcť a zodpovedal jej princípom. Dojato ma objala.

3. "Tiež sa chcem podpísať."

Staršia žena prišla k plagátu na našej výstave. Objasnila som jej pravdu popri tom, ako čítala plagát. Keď som videla, že s nami sympatizuje, poprosila som ju, či by sa nepodpísala. Odmietla. Takže som ju priamo poprosila, aby sa za nás pomodlila, aby povedala pravdu ďalším kresťanom a požiadala viac ľudí, aby sa k modlitbe pridali. Povedala som jej: "Verím v silu našich sŕdc. Ak si mnoho ľudí myslí, že prenasledovanie je zlé a chcú, aby sa prenasledovanie čím skôr skončilo, potom to bude fungovať."

Okamžite prijala túto myšlienku a spýtala sa ma: "Môžem sa pomodliť teraz?"

"Samozrejme."

Takže vzala moju ruku a zakričala: "Pane! Bože! Ježiš! V Číne sa deje také kruté prenasledovanie Falun Gongu. Dobrí ľudia sú masakrovaní. Prosím, postaraj sa o to miesto. Prosím postaraj sa o tých, čo sú prenasledovaní. Čínska komunistická strana sa určite zrúti! Toľko ľudí bolo zabitých len kvôli nej! Tí ľudia mali žiť v pokoji... Amen!" Dlho sa modlila. Nakoniec mi povedala: "Tiež sa chcem podpísať."

4. "Potrebujete vodu?"

Organizátorka kresťanského zhromaždenia prešla mnohokrát okolo nášho miesta. Dozvedela sa pravdu. Nielenže nás podporila, ale pomohla nám povedať pravdu ďalším kresťanom. Povedala im, že kresťania v Číne zažívajú podobné prenasledovanie a že nasledovníci Falun Gongu prišli nielen kvôli nim, ale aj kvôli kresťanom prenasledovaným v Číne. Všetci jej priatelia s ňou súhlasili.

Ďalej som jej objasňovala pravdu a povedala som jej: "Vaša dnešná aktivita má za cieľ zlepšiť veci, avšak mnoho ľudí sa zdá byť ľahostajných voči prenasledovaniu pred našimi očami."

Vysvetľovala mi: "Áno. Ale cieľom tejto aktivity je modliť sa za Kanadu. Modlili sme sa za vás v iných časoch."

Povedala som: "Kanada je časťou sveta. Je možné, aby Kanada bola v poriadku, keď iná časť sveta nie je v poriadku?"

"Máte pravdu. Čo pre vás môžem spraviť? Môžem vám priniesť nejaké slnečníky? Sedeli ste na slnku dosť dlho."

Povedala som: "To je v poriadku. Naše utrpenie je drobnosťou v porovnaní s tým, čo zažívajú prenasledovaní praktizujúci Falun Gongu v Číne."

Potom povedala: "Dám vám teda nejakú vodu. Je skutočne veľmi horúco."

Naozaj bolo veľmi horúco. Niektorí praktizujúci sedeli na slnku už zopár hodín. Pomáhanie praktizujúcim bude mať pre ňu tiež v budúcnosti za následok požehnanie. Takže som radostne prijala jej láskavosť. Potom sa vrátila a dala celé balenie vody praktizujúcim Falun Gongu. Povedala tiež dobrovoľníkom v jej skupine, aby pri rozdávaní vody kresťanom priniesli vodu aj praktizujúcim Falun Gongu.

Z týchto zážitkov sme sa naučili, že ak prejavíme súcit Dafa a vznešenosť nášho kultivačného stavu a prejavíme širokú myseľ učeníkov Dafa vesmíru, našu úctu a pochopenie voči viere druhých ľudí, môže to odstrániť ich odpor voči Dafa a získať si ich pochopenie a úctu.

Zdroj: http://www.pureinsight.org/pi/index.php?news=4111

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.