Slovensko: Turné po Slovensku pri príležitosti 7. výročia začiatku prenasledovania Falun Gongu

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

V týždni 17. do 22. júla navštívili praktizujúci Falun Gongu viaceré mestá na Slovensku, aby poukázali na pretrvávajúce prenasledovanie tohto cvičebného systému v Číne.

Turné začalo v Bratislave 14. júla, ale o tejto akcii už bola uverejnená samostatná reportáž. Následne sme navštívili Zvolen, Banskú Bystricu, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok a Starú Ľubovňu. Ľudia sa tam mohli dozvedieť o pokojnej povahe Falun Gongu a tiež o nedávno zverejnených zločinoch komunistického režimu, ktorý tamojším nasledovníkom Falun Gongu necháva vyberať vnútorné orgány, čím ich zabíja.

Nesúhlas s týmito praktikami a otvorenú podporu našim snahám sme si vypočuli od tisícov ľudí. Petíciu za zastavenie prenasledovania Falun Gongu podpísalo za týchto šesť dní takmer 1200 ľudí. Vo väčšine miest sa na naše zhromaždenia prišli pozrieť redaktori miestnych médií, novín či televízie, ktorí zväčša po vypočutí faktov podpísali petíciu a sľúbili, že o tom spravia reportáž. Niekoľkí primátori a starostovia miest tiež verbálne či podpisom petície vyjadrilo podporu našim snahám o zastavenie prenasledovania.

V Liptovskom Mikuláši nám jeden pán na námestí povedal: „Dajte mi prosím ešte ďalšie letáčiky. Musím to povedať ďalším.“ Okoloidúca v Banskej Bystrici si nechcela vziať letáčik: „Dajte ho prosím niekomu inému. Ja už o vás viem.“ a bez ďalších slov podpísala petíciu.

Deti sa tešili záložkám a lotosovým kvietkom, ktoré sme im rozdávali. Niekedy sa k nám hneď aj pridali a začali sa učiť cvičenia. V Banskej Bystrici a v Liptovskom Mikuláši sa konali semináre Falun Gongu, na ktorých sa zúčastnilo niekoľko desiatok ľudí.

Príjemne nás prekvapilo, že vo viacerých mestách nás oslovili noví praktizujúci Falun Gongu, ktorí sa mu tam už nejaký čas venujú.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.