Podnet na vyšetrenie – čínske noviny hovoria o celkovom počte 88 darcov orgánov v krajine – odkiaľ teda pochádzajú tisíce ďalších orgánov?

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) Podľa Denníka Južná metropola z 26. júla 2006 „bolo v Číne 21 darcov, ktorí darovali 88 orgánov, čím zachránili 81 pacientov. Z 21 darcov 50% býva v provincii Kuang-tung. (pozri http://www.nanfangdaily.com.cn/southnews/pdf/ds/20060722/A10.PDF
http://www.nanfangdaily.com.cn/southnews/dd/dsb/).

Čínska komunistická strana stále nepripúšťa, že hlavným zdrojom pre transplantáciu orgánov v Číne v posledných rokoch je vyberanie orgánov za živa z praktizujúcich Falun Gongu. Keďže hovorí: „V Číne bolo 21 darcov, ktorí darovali 88 orgánov,“ ako sú potom možné tisícky transplantácií?

Podľa štatistiky z Ministerstva zdravotníctva sa od roku 1993 do roku 2005 vykonalo 59.540 transplantácií obličiek, 6.125 transplantácií pečene, 248 transplantácií srdca, pri neustálom ročnom raste. Počet transplantácií pečene v roku 2005 dosiahol viac ako 2.700, obličiek takmer 6.000, k tomu ešte transplantácie kostnej drene, transplantácie rohovky a iných orgánov, s celkovým počtom orgánových transplantácií takmer 10.000. Orgány väzňov odsúdených na smrť možno použiť len v priľahlých nemocniciach. Podľa štatistík Amnesty International má Čína len asi 2.000 odsúdencov na smrť ročne a nie všetky ich orgány sú použiteľné. ČKS nepripúšťa ani, že vyberajú orgány odsúdencom na smrť, hoci sa už dávno vie, že je to pravda.

Podľa záznamov Výboru na vyšetrenie prenasledovania Falun Gongu v Číne (VVPFG), v provincii Chen-an, Šan-tung, meste Šang-chaj, Kuang-čou, Peking, Tchien-ťin, v provincii Liao-ning a Chu-pej boli lekári a zamestnanci nemocníc, ktorí otvorene povedali vyšetrovateľom, že môžu dodať orgány praktizujúcich Falun Gongu. Z výsledkov prvej fázy vyšetrovania je isté, že existuje viac ako jeden koncentračný tábor ako Su-ťia-tchun, kde sú praktizujúcim Falun Gongu za živa vyberané orgány.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2006/7/30/76144.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.