Čína: 53 smrtí praktizujúcich Falun Gongu hlásených v posledných 3 týždňoch

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Londýn (EFGIC) - Ako pokračuje prenasledovanie Falun Gongu, metódy, ktoré používa režim Jiang Zemina pri pokuse o odstránenie pokojného cvičebného systému sa stávajú čoraz brutálnejšie a vyžiadali si narastajúci počet obetí.

Od 1. marca, počet smrtí praktizujúcich Falun Gongu následkom mučenia a zlého zaobchádzania v rukách čínskej moci dosiahol 53. Toto je najväčší počet potvrdených obetí, ktorý bol zaznamenaný počas trojtýždňového obdobia od začiatku prenasledovania v júli 1999.

Boli potvrdené správy o nasledujúcich 6 praktizujúcich Falun Gongu:

  • Zhao Xianzhong, 50 ročná žena z provincie Qinghai, tretia praktizujúca Falun Gongu, ktorá umiera v ženskom nútenom pracovnom tábore provincie Qinghai.

  • Zhao Kaisheng, 61 ročný obyvateľ mesta Dong'gang, provincia Liaoning, ktorý umiera následkom dlhotrvajúceho mučenia a duševného týrania

  • Shen Shuhua, 47 ročná obyvateľka okresu Changyi, mesto Jilin, ktorá umrela v nútenom pracovnom tábore.

  • Liu Mingke, obyvateľka mesta Jilin.

  • Guo Shufen, 49 ročná obyvateľka mesta Jilin, ktorá umiera následkom odmietnutia podávania potravy a vody na miestnej policajnej stanici.

  • Wang Ziguang, 54 ročný člen komunistickej strany v meste Jilin.
  • Pani Zhao Xianzhong sa stáva treťou obeťou v ženskom nútenom pracovnom tábore provincie Qinghai

    Pani Zhao Xianzhong, 50 ročná obyvateľka provincie Qinghai bola predtým negramotná, ale na počudovanie sa naučila čítať knihu Zhuan Falun, hlavnú knihu Falun Gongu počas niekoľkých mesiacov. Od začiatku prenasledovania Falun Gongu v roku 1999 bola Zhao Xianzhong pri 4 rozličných príležitostiach zadržiavaná v ženskom nútenom pracovnom tábore provincie Qinghai, kde boli aj predchádzajúci dvaja praktizujúci, slečna Fan Lihong a slečna Tan Yingchun umučené na smrť.

    Po prvýkrát bola slečna Zhao odsúdená na jeden rok nútených prác, pretože apelovala za Falun Gong v Pekingu. Neskôr bola zadržaná, pretože sa ostatným pokúšala povedať pravdu o Jiang Zeminovom prenasledovaní Falun Gongu a bola odsúdená na ďalšie 3 roky nútených prác. Počas tohto obdobia bola kruto mučená a po troch mesiacoch ju prepustili, lebo sa obávali, že umrie. Okolo Čínskeho nového roku 2002 bola znova zadržaná a držaná vo väzbe na samotke 15 dní, potom ju opäť prepustili, lebo jej fyzický stav sa veľmi zhoršil.

    Štvrtý prípad sa vyskytol v novembri 2002, keď polícia obkľúčila dom pani Zhao a jej muža Wanji. Dve dievčatká, 2 a 12 ročné boli práve u nich na návšteve. Polícia ilegálne zatkla všetkých štyroch a dokonca zadržiavala nevinné dievčatká 12 hodín, než ich prepustili. Pani Zhao bola opäť umiestnená na samotku. V dôsledku následného mučenia, hoci ju prepustili, nemohla už sama kráčať. Jej zdravie sa zhoršovalo, až kým 22. februára 2003 neumrela.

    Polícia vynútila od praktizujúceho viac ako 10.000 jenov a potom ho umučila na smrť
    Zhao Kaisheng, 61 ročný muž zo severovýchodnej číny, mesto Dong'gang, provincia Liaoning bol 10. septembra 1999, niekoľko mesiacov po začiatku prenasledovania, zadržaný s obžalobou "narušovania verejného poriadku". Jeho rodina bola prinútená zaplatiť 2000 jenov, aby ho prepustili, nemohli však zabezpečiť jeho bezpečnosť, lebo p. Zhao bol v júni 2000 znova zadržaný a potom znova 13. decembra, 2000. Pri incidente v decembri polícia zadržala Zhao-a na ceste do Pekingu. Vzali ho do miestneho záchytného centra, kde od neho polícia vynútila asi 10.600 jenov a zadržiavala ho 70 dní.

    21. februára, 2001 bol p. Zhao poslaný do pracovného tábora Dandong na 2 roky "pracovnej prevýchovy" (zjemňujúci výraz, ktorý používa Strana na pomenovanie intenzívneho vymývania mozgov, mučenia, nútených prác, ponižovania, sexuálneho zneužívania a v tomto a mnohých ďalších prípadoch, smrti). Po brutálnom mučení v pracovnom tábore ho prepustili, ako pokus úradov vyhnúť sa zodpovednosti za svoje zločiny. Polícia ho však trápila ešte aj doma a 23. apríla 2002 Zhao Kaishen umrel na následky mučenia v pracovnom tábore.

    Obyvateľka mesta Jilin umiera v dôsledku pádu z vysokej budovy
    Slečna Shen Shuhua, 47 ročná praktizujúca z oblasti Changyi, mesto Jilin bola zadržaná v septembri 1999 na policajnej stanici Xindihao. Bola proti svojej vôli prinútená umývať okná na vysokých budovách. V júni 2000 jej povedali, aby priniesla vedro, ktoré nechala vonku a neočakávane spadla z budovy v ústrety smrti.

    Obyvateľka mesta Jilin umiera následkom mučenia v policajnej väzbe
    Liu Mingke, praktizujúca Falun Gongu z mesta Jilin bola prenasledovaná, až kým 15. júna 2002 neumrela. Kvôli informačnej blokáde čínskej vlády ohľadom smrtí praktizujúcich Falun Gongu nie je ešte o prípade slečny Liu známych viac informácii.

    Vidiečanka umiera počas jedného týždňa ilegálneho zadržiavania
    Guo Shufen, 49 ročná obyvateľka dediny Erdao v oblasti Fengman mesta Jilin išla v októbri 1999 do Pekingu, aby apelovala za Falun Gong. Polícia ju vrátila do jej dediny, kde bola zadržaná na miestnej policajnej stanici a odmietli jej podať stravu, vodu a tiež jej odmietli návštevy. Guo Shufen umrela v priebehu týždňa takéhoto zaobchádzania.

    Člen komunistickej strany zadržaný a zabitý za praktizovanie Falun Gongu
    Wang Ziguang, 54 ročný muž a obyvateľ mesta Jilin bol členom komunistickej strany a vyučujúci riaditeľ Strednej školy č. 25 v meste Jilin. Miestna polícia zadržala p. Wanga doma, pretože bol praktizujúcim Falun Gongu. Najprv bol zadržiavaný v kanceláriách miestnej vlády a potom ho premiestnili do miestneho pracovného tábora. Na jeseň roku 2000 bol Wang prepustený, keď bol na pokraji smrti kvôli mučeniu v pracovnom tábore. Umrel 4 až 5 dní po tom, ako ho prepustili.

    * * *

    Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

    Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.