Slovensko/Bratislava: Simulácia „odberu orgánov“ na protest proti existencii koncentračných táborov v Číne

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

V piatok 15. júla zorganizovali nasledovníci Falun Gongu na námestí SNP v Bratislave neobvyklú akciu: Simuláciu „odberu orgánov“ s cieľom poukázať na praktiky komunistického režimu v Číne, ktorý vytvoril viac ako 30 koncentračných táborov, kde väzní nasledovníkov Falun Gongu a svojvoľne im vyberá orgány, čo vedie k ich smrti. Akcia sa konala v úvode série podobných akcií na Slovensku pri príležitosti 7. výročia prenasledovania Falun Gongu.

Ako akcia vyzerala? Lekár stál pri operačnom stole, na ktorom nehybne ležala pacientka prikrytá modrou plachtou, a akoby z nej niečo „vyberal“. Pôsobilo to naozaj vierohodne, niektorí okoloidúci sa priam preľakli. Našťastie na operačnom stole stálo „Iba simulácia, v Číne sa to však deje naozaj.“ Na stojanoch v okolí boli informačné plagáty o zabíjaní ľudí kvôli ich orgánom v čínskych koncentračných táboroch.

Mnoho okoloidúcich sa zastavovalo a nemo hľadelo, akoby nemohli uveriť vlastným očiam. „To sa naozaj deje?“, zaznelo často z ich úst. „Je tá slečna na lôžku v poriadku?“, pýtala sa ustarostená okoloidúca. Jeden z praktizujúcich Falun Gongu jej rýchlo vysvetlil, že to je len simulácia, avšak takéto veci sa v čínskych koncentračných táboroch dejú denne. Len nedávno vyšli najavo podrobnosti o týchto zločinoch a čínska strana sa ich snaží čo najviac zakryť.

Na akciu sa prišiel pozrieť aj reportér so Slovenskej televízie, ktorý spravil reportáž z akcie a pri odchode aj podpísal petíciu proti prenasledovaniu Falun Gongu. Večer sa tak o tejto akcii dozvedeli desaťtisíce ľudí vo večerných správach.

Počas akcie na petícii proti prenasledovaniu Falun Gongu pribudlo asi 300 podpisov a mnoho ľudí odchádzalo s rozhodnutím, že o tom musia povedať ďalším, aby sa toto nezmyselne prenasledovanie skončilo.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.