Mladá matka umučená na smrť

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Prívrženkyňa Falun Dafa, pani Wu Jingxia, 29 rokov, pochádza z dediny Gejiam, ulica Fenghuang, mesto Weifang, provincia Shandong. Bola zatknutá 6.1.2002 keď roznášala letáky o Falun Gongu. Bola poslaná do centra na "vymývania mozgov" dňa 18.1 a umučená na smrť 19.1 okolo 17:00. Správa o jej smrti bola poslaná jej rodine jeden deň neskôr.

Podľa svedka, mnoho policajných úradníkov sledovalo členov jej rodiny a príbuzných, ktorí prišli na poslednú rozlúčku s ňou. Rodinní príslušníci dosvedčili, že po celom jej tele bolo vidno rezné rany a modriny, a všimli si aj štyri alebo päť priehlbín na jej hrudníku spôsobených elektrickými obuškami. Jej kríže a stehná boli pokryté tmavými modrinami. Jedno jej stehno bolo kvôli bytiu zlomené, a jej tvár bola pokrytá krvou, takže ju bolo ťažko rozpoznať.

Po jej smrti, Miestny úrad na ulici Fenghuang a Policajné oddelenie okresu Fangzhi nainštalovalo ilegálne pozorovacie systémy aby monitorovali jej matku, ity nedovolili, aby ich mohli navštíviť príbuzní a priatelia. Susedia boli takisto pod dohľadom, aby sa správy nemohli dostať von. Páchatelia tohto krutého zločinu sa obávali, že ich zločiny budú odhalené.

Po pani Wu ostalo 15-mesačné dieťa.

V súčasnosti je v Číne ešte stále mnoho iných mladách a dobrých matiek ako Wu Jingxia, ktorých mučia, a je tam stále ešte mnoho malých detí, ktoré by mohli stratiť svoje matky.

31.1.2002

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.