Moja ľahostajnosť a ľahostajnosť ľudí na svete

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa z provincie Chei-lung-ťiang

(Clearwisdom.net)Cieľom tohto článku je povedať ostatným praktizujúcim svoje pochopenie a zároveň tým odstrániť zasahovanie, aby sme sa tak stali usilovnejší, ukončili našu ľahostajnosť a zachránili viac vnímajúcich bytostí.

Niektorí ľudia mali pocit, že činy ČKS boli opovrhnutiahodné, boli však aj takí, ktorí boli ľahostajní, keď som im odhalil prax vyberania orgánov za živa z praktizujúcich Falun Gongu v čínskych väzeniach, pracovných táboroch a koncentračných táboroch. Niektorí tomu vôbec neverili. Dokonca aj tí, ktorí si mysleli, že je to opovrhnutiahodné, boli pomerne ľahostajní.

Praktizujúci Dafa počas posledných niekoľkých rokov strávili obrovské množstvo času, energie a peňazí, aby prebudili svedomie ľudí vo svete a zachránili vnímajúce bytosti. Mnoho praktizujúcich Dafa v procese objasňovania pravdy stratilo svoje životy. Prečo sa potom ľudia vo svete správajú tak ľahostajne, keď im praktizujúci Dafa objasňujú fakty? Samozrejme, súvisí to s vládou zla ČKS a úpadkom ľudskej morálky. Nazdávam sa však, že to súvisí aj s ľahostajnosťou samotných praktizujúcich Dafa.

Napríklad, keď som sa po prvýkrát dozvedel o vyberaní orgánov z praktizujúcich, ktoré sa deje vo väzeniach, pracovných táboroch a koncentračných táboroch, hoci som bol rozrušený, mal som pocit bezmocnosti. Keďže som mal pocit, že toho nemôžem veľa spraviť, vysielal som len spravodlivé myšlienky. Nepustil som sa iniciatívne do odhaľovania zla, ale čakal som a spoliehal som sa na ostatných, aby mi poskytli materiál, než sa do niečoho pustím. Ani som nešíril vo veľkom fakty. Trvalo to takmer tri týždne odvtedy, ako bolo odhalené vyberanie orgánov, než sme pravdu o tom začali naširoko objasňovať. Myslím, že jedným z dôvodov bolo to, že ostatní praktizujúci boli ľahostajní, rovnako ako ja.

Som vlastne ľahostajný k mnohým veciam. Hoci robím tri veci, nerobím všetko s plnou pozornosťou a oddanosťou. Niekedy mám pocit, že keďže som učeníkom Dafa obdobia nápravy Fa, musím robiť tri veci a stali sa akosi mojou dennou rutinou. Nedokážem študovať Fa s pokojnou mysľou. Čo sa týka robenia cvičení, keď som v niektorý deň zaneprázdnený, vynechám ich, a niekedy, keď som unavený, nespravím ich všetky. Nerobím všetky cvičenia každý deň. Pri vysielaní spravodlivých myšlienok som oveľa horší ako pred niekoľkými rokmi. Keď pred niekoľkými rokmi cestoval Ťiang Ce-min mimo Číny, dokázal som vysielať spravodlivé myšlienky každú hodinu, bez ohľadu na to, aký som bol ospalý. Teraz sa nezobudím ani na to, aby som dokázal vysielať štyrikrát denne pri celosvetovom vysielaní spravodlivých myšlienok. Niekedy, aj keď sa zobudím, moja myseľ nie je jasná. Ani počas dňa nevysielam spravodlivé myšlienky každú hodinu, vysielam len na poludnie, o 6 večer a o polnoci. Keď vysielam spravodlivé myšlienky, moja myseľ často nie je pokojná. Nemám už ani takú chuť rozprávať sa s inými a objasňovať im pravdu. Mám pocit, akoby som povedal pravdu všetkým, ktorým som ju mohol povedať. Ohľadom tých, ktorí jej stále nerozumejú, už ma nenapadajú veci, ktoré by som im povedal, aby som ich zachránil. Ohľadom záchrany unesených praktizujúcich, na začiatku som bol veľmi usilovný pri vysielaní spravodlivých myšlienok, ale po niekoľkých dňoch moje nadšenie vyprchalo. Moja snaha zachrániť praktizujúcich v pracovných táboroch trvala ešte kratšie. Snažil som sa tiež pomôcť praktizujúcim, ktorí zaostávajú. Hoci som tomu v posledných niekoľkých rokoch venoval pomerne dosť času a energie, nikto z nich sa nestal usilovný a ja som cítil sklamanie a stratil som ten elán. Myslel som si, že som do toho dal všetko a bol som zúfalý. Myslím, že kultivačný stav tých, ktorí v kultivácii zaostávajú, je tiež druhom ľahostajnosti.

Vo "Vyučovaní Fa na Fa konferencii vo Filadelfii 2002, USA" Učiteľ povedal:
"Ako som povedal, všetko, čo sa dnes deje v ľudskej spoločnosti, je výsledkom myšlienok učeníkov Dafa."

Ako praktizujúci Dafa som vo svojej kultivácii prejavoval takú ľahostajnosť a bezradnosť. Čo potom ľudia, ktorým zlá strana tak mnoho rokov vymývala mozog, neovplyvní ich naša ľahostajnosť? Myslím, že moja ľahostajnosť má tri príčiny: prvá, nemám úplnú vieru v Učiteľa a vo Fa; druhá, som pripútaný k času v náprave Fa; tretia, mám zvyk začínať s nadšením a potom postupne ochabnúť, ktorý bol vytvorený kultúrou politických kampaní ČKS.

V "Čím bližšie ku koncu, tým máte byť usilovnejší" Učiteľ povedal:
"Avšak malé množstvo študentov - dokonca dlhoročných študentov - predsa do rôznych stupňov prejavuje sklesnutý stav a poľavili vo svojom rozhodnutí byť usilovný. Neuvedomili si, že toto je pripútanosť k dĺžke trvania nápravy Fa, alebo že je to spôsobené zasahovaním z nesprávnych, získaných názorov, čo má za následok, že ich medzery sú využívané zasahujúcimi faktormi, ktoré staré sily zanechali za sebou predtým na povrchu ľudskej dimenzie, skazenými duchmi alebo prehnitými démonmi - veci, ktoré sa zväčšili a posilnili tie pripútanosti a ľudské predstavy - všetko to bolo vyvolané týmto sklesnutým stavom."

Moje pochopenie je, že len ak pochopíme korene našej ľahostajnosti a jej účinok na nápravu Fa a záchranu vnímajúcich bytostí, môžeme sa stať ku koncu usilovnejšími, udržiavať tempo s nápravou Fa a zachrániť viac ľudí.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2006/6/6/74165.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.