5. Česko-slovenská Fa konference: Čo rok dal a vzal

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Majster, milí praktizujúci,

v krátkosti by som chcel dopovedať minuloročný príbeh o pravom sklíčku. Po tom, ako som pochopil, že rozbité pravé sklíčko súvisí s robením vecí, ktoré nie sú v súlade so Zákonom, mi dokázali opraviť okuliare v inej optike.

Rozbíjanie sklíčok tým však neskončilo. V jednom momente, v priebehu pár dní, som prišiel totiž o obe spätné zrkadlá na svojom aute. Takže to už neboli iba sklíčka, cez ktoré som sa pozeral dopredu, ale aj dozadu. Pravé zrkadlo som si rozbil sám. Zalepil som si ho páskou, no svet, ktorý som v ňom videl bol rozpadnutý na malé kúsky. Bola to polámaná mozaika poukazujúca na moju vlastnú rozbitosť.

Po pár dňoch na to do mňa zboku narazilo auto a rozbilo mi aj druhé - ľavé zrkadlo. Zľakol som sa a začal nad tým intenzívne premýšľať. Čo sa deje, že som v takom krátkom čase prišiel o obe zrkadlá? Rozhodne som ich nechcel vymeniť skôr, než si na to odpoviem. Bral som to ako kultivačnú skúsenosť a povedal si, že ak sa mi podarí dobre pochopiť tento odkaz, že sa mi po ich výmene za pár dní znova nerozbijú.

Z knihy Čuan Falun som vedel, čo hľadám:

„Sú dve príčiny pre neschopnosť zvýšiť si kung. Bez poznania Zákona na vyšších úrovniach človek nemôže praktizovať kultiváciu. Bez kultivovania vnútorného ja a svojho charakteru si človek nemôže zvýšiť kung. Toto sú tie dve príčiny.“

Vedel som, že ak sa chcem posunúť ďalej budem musieť urobiť pokrok v týchto dvoch veciach. Premýšľal som preto nad tým a zistil som, že to pozeranie sa späť je moja minulosť s bývalou ženou. Vedel som, že je rozbitá a že ju bude treba sceliť, zliať dokopy. V prvom rade som začal so znášanlivosťou a všetkému, čo mi bývalá žena vyčítala som sa rozhodol nevzpierať. Pozeral som sa na celú situáciu ako praktizujúci Falun Dafa. Bohužiaľ som až teraz zistil, že som v minulosti spôsobil mnohé situácie, ktoré nedokázala zvládnuť.

Navyše som sa v tomto období od praktizujúcich dozvedel jednu úžasnú vec, ktorá zmenila natrvalo môj vzťah k ľuďom. Zistil som, že je dôležité nedotýkať sa negatívnych aspektov alebo faktorov v ľuďoch. Povedané jednoduchšou rečou, sústredil som sa na to, aby som ľuďom nevytváral situácie, ktoré by nevedeli zvládnuť.

Alebo slovami z Čuan Falunu:

„Kedykoľvek narazíte na problém, najprv by ste mali zvážiť, či druhí dokážu túto vec strpieť, alebo či to niekomu neublíži. Ak to robíte takto, nebudú žiadne problémy.“

A tak som prevzal zodpovednosť za svoje činy a za to, aké situácie vytváram svojím myslením, hovorením a konaním. Prevzal som úplnú zodpovednosť za to, do akých mentálnych situácií sa ľudia v mojej prítomnosti dostávajú. Odvtedy, vždy keď nastane situácia, keď ľudia nie sú schopní ďalej ovládať svoje vedomie a sú zaplavení emóciami, stojím automaticky pri nich. Zároveň sa snažím, aby sa čo najskôr dokázali vrátiť späť k sebe a začali opäť vedome vládnuť svojmu životu. Výsledkom takéhoto prístupu bolo to, že som prestal dráždiť svoju bývalú ženu a prestal ju dostávať do situácií, ktoré by nevedela zvládnuť. V konečnom dôsledku sa vplyvom tohto uvedomenia a následného konania podľa tejto zásady výrazne zlepšil môj vzťah k nej ako aj k ostatným ľuďom.

Samozrejme, vyžadovalo to veľa znášanlivosti. Často som musel poriadne zaťať zuby, aby som mohol stáť pri ľuďoch, ktorí sa na mňa hnevali, zvyšovali na mňa hlas, ktorí mi vyčítali mnohé veci a obviňovali z toho, čo som nevykonal. Pretrpením týchto situácií bolo odstránenej veľa karmy. Mnohí z tých ľudí, pri ktorých som v tých situáciách dobre obstál, ocenili tento prístup vychádzajúci z Falun Dafa, čím sa veľmi vhodným spôsobom rozšírilo dobré meno tejto kultivačnej praxe.

Za celý rok ma však najviac obohatilo ranné čítanie. Bol som prekvapený, akú veľkú zmenu som hneď od začiatku zažil. Denno-denne som cítil obrovské prívaly energie, ktoré som takmer ani nedokázal spracovávať. Hovoril som ľuďom, že sa cítim ako keby som mal v trabante namontovaný motor z formule. Bol som nabitý obrovským množstvom energie. Bol som, a stále som, prekvapený mentálnou výkonnosťou. Kedykoľvek som ráno prišiel do firmy, mohol som sa ihneď pustiť do akejkoľvek práce. Mal som hneď z rána čistú hlavu bez negatívnych myšlienok, spravodlivú myseľ a obrovský potenciál riešiť všetky vzniknuté problémy. Za tento čas vznikli u nás vo firme výborné projekty.

A práve po poslednom čítaní jingwenov som si uvedomil, že práve mediálne spoločnosti podporujúce Falun Dafa (ako tá moja) zohrajú dôležitú úlohu pri zachraňovaní vnímajúcich bytostí. Precitol som hlavne po prečítaní týchto riadkov z Vyučovania Zákona na konferencii v New Yorku 2009:

„Iba tým, že tú mediálnu spoločnosť budete viesť dobre, môže rásť jej sila a môže mať väčší želaný účinok. Koľko času práve teraz premrhávame tým, aby sa prišlo na to, ako ju udržať v chode a zháňajú sa peniaze, aby sa udržala - aké je to len ťažké! Ak do toho skutočne dáte svoje schopnosti a úsilie, potom si myslím, že ten výsledok bude výborný.“

Duch Dafa a jeho myšlienky výrazne ovplyvnili prácu vo firme. Zo všetkého, čo mi Falun Dafa dal, v súčasnosti najviac využívam súcit. Je to až zarážajúce, lebo keď som prvýkrát počul o Pravdivosti - Súcite - Znášanlivosti, tak som vôbec nevedel, čo slovo súcit znamená. Dlhé roky som sa zaoberal sám sebou a robil všetko tak, aby mi bolo dobre. Ani som tomu vlastne nemohol rozumieť. A práve kultivácia v tomto Veľkom Zákone, mi postupne vrátila súcit späť do môjho života.

Najčastejšie zo všetkého sledujem, ako sa ľuďom u mňa pracuje. Sledujem, čo im ide dobre, čo zvládajú a čo im naopak takmer vôbec nejde. Spomínam si, ako som do firmy zobral jedného frajera. Naučil som ho používať slovo nezvládam. Vyzeral ako majster sveta, ale v podstate iba zakrýval všetky svoje nedostatky a trápenia. Ako sa však naučil používať slovo nezvládam a odhodil svoju masku, začal žiť prirodzenejšie a pravdivejšie. Ale hlavne začal žiť s nami všetkými, nielen so sebou.

Ukazujem ľuďom, že každú vec, ktorú neurobia dobre, sa dotkne práce aj ostatných ľudí. Keď zlyháva jeden, v určitom zmysle zlyhávame všetci. U nás nehľadáme vinníka. Nehľadáme ani zodpovedného človeka, ktorý urobil chybu. Hľadáme iba príčinu, aby sme mohli odstrániť trhlinu v systéme. Hľadáme, prečo sme sa oslabili a ako ďalej pracovať, aby sme neurobili tú istú chybu. Strážime si tak našu spoločnú firemnú energiu. Zaoberáme sa tak prirodzene viac nestrácaním, ako získavaním. Získavame to, čo je pre nás určené, ale strácame to, pri čom zlyhávame.

Myslím si, že obrovskú úlohu v našom rozširovaní, ktorú ani nedokážem zhodnotiť, zohráva fakt, že vo svojich časopisoch informujeme ľudí o Falun Gongu.

Premýšľal som, ako by som chcel napomôcť pri objasňovaní pravdy ľuďom a práve táto forma sa mi zdala tou najprirodzenejšou. Spúšťame šiesty titul časopisu. Ročne tak budeme môcť vytlačiť informáciu o tejto metóde vo viac než 150 000 našich časopisoch. Neviem posúdiť tento dosah pre vnímajúce bytosti, ale jedno viem s určitosťou - táto aktivita zohráva rozhodujúcu úlohu na mojej ceste objasňovania pravdy ľuďom na Slovensku.

Čo som uviedol je len moje osobné porozumenie, upozornite ma prosím na prípadné nedostatky.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.