4. Česko-slovenská Fa konference: Kultivačné skúsenosti so súborom Šen Jun

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúcej Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Majster, milí praktizujúci,

v pamäti mi zostali spomienky na Pražskú Fa konferenciu z roku 2005. Vtedy sa v Prahe uskutočnil po prvýkrát veľký sprievod praktizujúcich z rôznych krajín na podporu objasnenia pravdy o prenasledovaní a odhalení zločinov Komunistickej strany Číny. Bola to obrovská sila a čisté spravodlivé pole praktizujúcich, ktoré sa valilo pražskými ulicami, aby odstránilo silu zlého ducha komunizmu. Potom prišla zdravica od nášho Učiteľa.

Citujem: „Želám našej Fa konferencii veľa úspechov. Zlepšujte sa spoločne, ukážte správanie učeníkov Dafa, robte dobre tri veci, ktoré majú robiť učeníci Dafa dobre a zabezpečte, aby naša Fa konferencia bola úspešná a priniesla výsledky.“

Zanechalo to vo mne silný dojem a cítila som blízkosť nášho Majstra. Postupne však čas plynul a priznám sa, že ako praktizujúca som sa nečinila vôbec dobre a nenasledovala som slová nášho Učiteľa, ktoré nám zanechal. Určitý prelom vo mne nastal, keď som sa zúčastnila Fa konferencie v New Yorku. Mala som možnosť vidieť nášho Majstra a odstrániť nesprávne pochopenia, ktoré mi bránili v sebazlepšovaní. Prišli rôzne kultivačné skúšky, odišla som z práce za zvláštnych okolností. Začala som si teda hľadať novu prácu, avšak nedarilo sa mi to. Ponuky začali prichádzať, ale musela som ich odmietnuť, lebo som zistila, že som tehotná. Nechápala som prečo sa to všetko takto zrazu komplikuje.

V tomto období sa začali prípravy na príchod súboru Šen Jun na Slovensko. Zopár praktizujúcich na tom pracovalo, ja ešte nie. Až postupne som konečne pochopila, čo bude moja úloha a akú cestu pre mňa Majster pripravil. Mala som teda dostatok času naplno sa venovať práci pre Šen Jun. Na začiatku do mňa zasahovali nespravodlivé myšlienky, ktoré som sa snažila odstraňovať. Postupne sme sa začali ako skupina zoceľovať a zjednocovať, čo mi pomohlo veriť v úspešnosť predstavenia. Spomenula som si vtedy na Učiteľove slová: „Zlepšujte sa spoločne, ukážte správanie učeníkov Dafa.“ Napadlo mi, že tento Majstrov projekt mi pomôže v napredovaní v kultivácii ako aj ostatným praktizujúcim.

Stretnutia s praktizujúcimi každú stredu na čítaní Fa mi dávali nesmiernu silu a energiu. Cítila som sa občas unavená, vzhľadom na môj stav. Vymieňanie skúsenosti nám pomáhalo zlepšiť predaj lístkov a tiež vysielanie spravodlivých myšlienok pred divadlom raz do týždňa držalo našu skupinu v dobrom kultivačnom stave. Ako koordinátorka predaja lístkov som sa snažila čo najviac komunikovať s praktizujúcimi - telefonovať im, písať im emaily, byť s nimi v každodennom kontakte. Mohli sa na mňa obrátiť kedykoľvek. Ďalej, praktizujúci sa snažili predať čo najviac lístkov svojim známym alebo rozdávali každý deň letáky a chodili spoločne lepiť plagáty. Usilovať sa a nezaostať ani na chvíľu bolo vtedy veľmi dôležité. Takto sme si navzájom udržovali spravodlivé myšlienky, čo sa prejavovalo aj navonok.

Vo vzduchu v Bratislave bolo cítiť, že Šen Jun prichádza. Ráno som si zapla rádio, z ktorého sa ozývala reklama na Šen Jun. Billboardy nad pouličnými hodinami svietili a žiarili čistotou Dafa. Reklama, ktorú som mala na aute, pútala pozornosť okoloidúcich. Ľudia mi telefonovali a chceli si kúpiť lístky na predstavenie. Bol to zvláštny, neopísateľný stav; celá moja myseľ a telo bolo nastavené na Šen Jun. Hovorila som si, že nesmie zostať žiadny lístok, že musíme predsa vypredať toto jedinečné predstavenie a zachrániť vnímajúce bytosti, ktoré na nás čakajú.

Bola som tiež poverená zabezpečiť stravu pre členov súboru. Pomohla mi s tým jedna čínska praktizujúca, ktorá prevzala zodpovednosť za niektoré veci. Pamätám si ako sme spolu doslova behali po obchode a vyberali jedlo. Páčilo sa mi, že sme nič iné nevnímali a nedali sa rozptýliť svetskými vecami. Podobne to bolo pri vydávaní jedla v samotnom divadle, kde sme sa veľmi dobre dopĺňali. Uvedomila som si, aké dôležité je mať dôveru a vedieť sa spoľahnúť na iného praktizujúceho. Bez vzájomnej koordinácie a pomoci by moja snaha nemala ten správny účinok.

Pri mojom prvom stretnutí s členmi súboru Šen Jun sa objavila istá kultivačná skúška. Pomáhala som ubytovávať tanečníkov v rezervovanom hoteli v Bratislave. Recepčné hotela mali určité požiadavky a pravidlá, ktoré bolo treba súboru povedať. Neboli pripravené na nápor sto ľudí, ktorí vošli naraz do vestibulu a chceli sa čo najskôr ubytovať. Členovia súboru mali zase svoj systém ubytovania sa, takže to bolo potrebné zladiť. Priznám sa, že som pocítila určitú nervozitu a tlak. V tom ešte odo mňa jedna členka súboru chcela, aby sa to robilo podľa nich. Potom prišla znovu, keď sa ubytovala, že má problém otvoriť na izbe dvere. Ďalej sa bolo treba postarať o jedného praktizujúceho z Rakúska, ktorý nevedel, kde sa má ubytovať. Navyše hovoril nezrozumiteľnou angličtinou. Tak to už bolo zrazu na mňa veľa a pocítila som silný tlak na moju myseľ a rozplakala som sa. Členovia súboru si to všimli. Neskôr ku mne prišla tá členka súboru, ktorá mala na mňa svoje požiadavky. Prišla sa mi ospravedlniť za jej prístup ku mne. Ja som sa jej tiež ospravedlnila. Pocítila som akoby všetko zlé z mojej mysle odišlo; prišiel prílev energie a vytvorilo sa súcitné pole myšlienok. Od tej chvíle sme si boli veľmi blízke. Keď som niečo potrebovala, obrátila som sa vždy na ňu a ona mi s úsmevom pomohla. S odstupom času som si uvedomila, že to bolo usporiadanie Majstra. Mala som sa naučiť lepšej spolupráci so zahraničnými praktizujúcimi a ešte lepšie zvládnuť prácu koordinátora.

Na záver citácia z Čuan Falunu: „Keď je to ťažké vydržať, pokúste sa to vydržať. Keď to vyzerá byt nemožné alebo ťažko realizovateľné, pokúste sa a uvidíte, či je to možné. Ak to naozaj dokážete, potom ako ten unavený cestovateľ, skutočne objavíte tieň vŕb, rozkvitnuté kvety, miesto, kde možno hlavu skloniť.“

Po skončení predstavenia Šen Jun v Bratislave, keď som už neskoro večer odchádzala spokojná domov z divadla, som pocítila takú únavu, že som nevládala chodiť. Na chvíľu som sa cítila naozaj ako ten unavený cestovateľ.

Čo som uviedla je len moje osobné porozumenie, ak ste si všimli nejaké nedostatky, upozornite ma na ne prosím.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.